Operațiunea secretă Dropshot: Planul Statelor Unite de a șterge de pe hartă Rusia, documente dezvăluite
Postat la: 13.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În contextul războiului îndelungat din Ucraina declanșat de Vladimir Putin acum aproape doi ani, lumea se întreabă, în perspectiva unei posibile escaladări a conflictului în Europa, dacă există vreo soluție de a opri agresiunea Rusiei.
Dacă rememorăm istoria, într-un moment asemănător de după cel de-Al Doilea Război Mondial, Statele Unite au întocmit un plan secret denumit "Operațiunea Dropshot", care prevedea modul în care SUA ar fi anihilat Uniunea Sovietică printr-un atac atât cu forțe convenționale, cât și cu arme nucleare.
Dezvoltate în 1949, planurile desecretizate aruncă o lumină terifiantă asupra strategiei Americii pentru Războiul Rece. Documentele militare secrete dezvăluie planul SUA de a fi pregătite să atace URSS-ul, în cazul în care Războiul Rece s-ar fi încins, potrivit The Sun.
Operațiunea Dropshot a fost numele de cod al Departamentului de Apărare al Statelor Unite ale Americii pentru un plan de urgență pentru un posibil război nuclear și convențional cu Uniunea Sovietică și aliații săi pentru a contracara preluarea anticipată de către sovietici a Europei de Vest, a Orientului Apropiat și a unor părți din Asia de Est, care se aștepta să înceapă în jurul anului 1957, conform Military History.
Deși scenariul era conceput pentru folosirea armelor nucleare, nu se aștepta ca acestea să joace un rol decisiv. La acea vreme, arsenalul nuclear al SUA era limitat în dimensiune și depindea de bombardiere pentru atac și lansare a focoaselor.
Operațiunea secretă Dropshot a inclus tipuri de misiuni care ar fi folosit 300 de bombe nucleare și 29.000 de bombe puternic explozive asupra a 200 de ținte din 100 de orașe pentru a elimina 85% din potențialul industrial al Uniunii Sovietice dintr-o singură lovitură. Între 75 și 100 din cele 300 de arme nucleare au fost vizate pentru a distruge avioanele de luptă sovietice de la sol.
Operațiunea Dropshot prezenta strategia americană din timpul Războiului Rece, imaginând răspunsul SUA în cazul unei invazii totale a armatei roșii a URSS-ului. Înainte ca praful de la cel de-Al Doilea Război Mondial să se fi așezat, cele două superputeri globale dezvoltau cu îngrijorare planuri de urgență în cazul unei invazii a celeilalte părți.
Declasificată în 1977, Operațiunea Dropshot a subliniat strategia Americii de a respinge un atac al Uniunii Sovietice prin utilizarea forței extreme care ar fi putut pune capăt civilizației așa cum o știm noi.
În 1949, Departamentul de Apărare al Statelor Unite plănuia un atac care ar fi implicat atât forțe convenționale, cât și arme nucleare, care fuseseră desfășurate în războiul cu Japonia, cu doar patru ani în urmă.
Cu toate acestea, deoarece armele nucleare erau atât de noi, generalii nu erau siguri cât de mult se puteau baza pe arsenalul atomic al Americii pentru a învinge URSS, despre care se prevedea că va invada Europa în 1957.
Locurile de bombe convenționale au fost alese pentru a distruge aproape 85% din capacitatea industrială a Uniunii Sovietice dintr-o singură lovitură.
Cu industria sovietică paralizată, planificatorii americani din spatele Operațiunii Dropshot sperau că vor putea învinge un atac rusesc la scară largă fără a fi nevoie să ducă un război terestru sângeros.
Între timp, alte 100 de arme nucleare ar fi vizat distrugerea bombardierele URSS-ului înainte ca acestea să poată decola, pentru a preveni un contraatac devastator. Planurile au fost abandonate odată ce oamenii de știință militari au dezvoltat rachete balistice intercontinentale mai ieftine, moment în care strategia americană s-a schimbat pentru a pune un accent mai mare pe armamentul nuclear.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
România în Schengen: o analiză economică dezvăluie dezavantajele ascunse ale integrării
România ar putea avea numeroase beneficii odată cu aderarea la spațiul Schengen, însă această schimbare vine și cu o serie de provocări și aspecte discutabile, care merită analizate cu atenție. Economistul Radu Georgescu atrage atenția asupra unor posibile implicații economice.
-
Moment astronomic extrem de rar - Se întâmplă la 160.000 de ani
O cometă strălucitoare ar putea fi vizibilă pe cerul din întreaga lume în următoarele zile, pentru prima dată în 160.000 de ani, relatează BBC.
-
China pregătește o minune științifică: "Soarele artificial" care va revoluționa energia
Un generator liniar de plasmă a atins specificaţiile de proiectare, făcând din China a doua ţară din lume, după Ţările de Jos, care dezvoltă un astfel de generator de plasmă cu flux ridicat, a anunţat marţi Institutul de Ştiinţe Fizice Hefei din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe.
-
Călin Georgescu, liber spre o nouă candidatură? Concluzia lui Tudorel Toader după articolele din Reuters și Politico
Eu cred că va putea sau ar trebui să poată candida, a spus Tudorel Toader despre o nouă candidatură a lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. El a admis, însă, că procedura electorală nu poate fi viciată doar prin penal și că judecătorii CCR pot lua în considerare și manipulări și influențe.
-
Claudiu Târziu: „AUR nu mai este acel partid care vrea să schimbe sistemul, un partid Făt Frumos, Harap Alb sau Prâslea cel voinic" VIDEO
Copresedintele AUR Claudiu Târziu a fost invitat marti in emisiunea Denisei Rifai de pe canalul Gandul. Puteti afla ce a raspuns Tarziu la principalele intrebari ale moderatoarei:
-
Reglementări draconice: Guvernul adoptă măsuri speciale pentru candidați de tip Călin Georgescu
Guvernul pregătește adoptarea OUG pentru organizarea alegerilor prezidențiale din anul 2025, care vor avea loc pe 4 și 18 mai. În draftul de OUG sunt prevăzute măsuri speciale pentru a nu se mai repeta o situație precum cea a lui Călin Georgescu
-
Sondaj devastator: Călin Georgescu câștigă din orice poziție cu un procent greu de imaginat pentru Coalitia de la guvernare
Călin Georgescu are toate șansele, în continuare, să iasă câștigător și după reluarea alegerilor prezidențiale. Potrivit celor mai recente sondări sociologice, pe Georgescu l-ar vota cel puțin 60% dintre români, spune sociologul Mirel Palada.
-
Elon Musk: Premierul Marii Britanii a vrut să submineze alegerile din SUA!
Miliardarul american Elon Musk a declarat că premierul Marii Britanii, Keir Starmer, "a trimis agenți în America pentru a submina alegerile din Statele Unite", relatează canalul Șkvarka News de pe rețeaua Telegram.
-
Călin Georgescu îl numește pe șeful OMS Tedros Ghebreyesus "cioroi de casă" și "sclav" într-un interviu din 2023
Călin Georgescu a folosit termenii "cioroi de casă" și "sclav" pentru a-l descrie pe șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Ghebreyesus, într-un interviu urcat pe YouTube în 2023. Georgescu vorbește în limba engleză în acest interviu iar termenii folosiți sunt "house nigger" și "slave".
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 2.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
- 3.Cele 10 crize care vor decima omenirea in urmatorii 50 - 80 de ani. Este aproape inevitabil ca rasa umana va fi o amintire peste 100 de ani
- 4.Bomba de la NASA: 2025 pregătit pentru „depopularea masivă" pentru a introduce „simularea Matrix"
- 5.15 "Lebede negre" si "Steaguri false" în 2025. Evenimente profetite care ar putea reseta ordinea mondială
- 6.Producătorii de carne de porc folosesc Terapia Genică pe bază de ARNm pe animale încă din 2018
- 7.Ies la iveală abuzuri inimaginabile ale lui Alfred Bulai. Își bătea elevele de școală generală la fundul gol pe care le apleca peste bancă
- 8.New York Times: Anulînd fără dovezi alegerile, CCR a oferit un cadou Rusiei
- 9.Un scandal uriaș: Credit Suisse a ascuns conturile naziștilor
- 10.Asasinarea generalului rus: a fost publicată prima mărturie a suspectului reţinut
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu