O contabila hoață s-a apucat de videochat ca sa-si ajute sora, directoare de bancă
Postat la: 26.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Ana Maria Tonea, in prezent Pricop, a fost contabila la SC Sandra Trading SRL pana in momentul in care s-a descoperit ca in realitate avea obiceiuri infractionale cat se poate de periculoase: fura din banii firmei. Aceasta gasise o metoda destul de golaneasca de a delapida firma, folosind chitante duble sau semnaturi false pe diferite documente fiscale.
Practic, banii figurau in acte ca fiind incasati si virati in vistieria societatii, dar in realitate erau furati de casiera. Prejudiciul total a fost de peste 100.000 de lei, aproximativ 30.000 de euro la cursul din acea perioada. Prostiile facute de Ana Maria Pricop au fost descoperite in urma unui audit intern realizat in anul 2010 in cadrul firmei. Procurorii au intrat pe fir si au reusit sa dovedeasca infractiunea de delapidare. Procurorii au sustinut in rechizitoriu ca suma precizata mai sus a fost delapidata in perioada august 2009- ianuarie 2010. La audieri, contabila a recunoscut totul si a sustinut ca banii i-a folosit pentru a-si cumpara haine, pentru a moderniza apartamentul iubitului ei si pentru a-si ajuta sora. Acesta din urma era directorul unei agentii bancare din Iasi, iar Ana Maria Pricop a sustinut ca a ajutat-o cu bani pentru ca se afla in dificultate.
"Banii sustrasi au fost folositi pentru sora mea insarcinata. Banii i-am luat neavand alti complici in cadrul firmei, imi cer iertare pentru gestul necugetat, voi acorda o saptamana pentru a inapoia suma", declara in cursul urmaririi penale Ana Maria Pricop. Evident, aceasta declaratie a fost una neverosimila, pentru ca nici pana in prezent nu a achitat prejudiciul. In anul 2012, instanta a condamnat-o definitiv la o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, obligand-o in acelasi timp sa achite prejudiciul.
Contabila: "Nu am de unde sa platesc"
Numai ca, in toti acesti ani, de la condamnare pana in prezent, tanara nu a incercat in realitate sa acopere gaura lasata in bugetul firmei. S-a angajat in mai multe locuri fara contract de munca, iar atunci cand a avut venituri considerabile, a refuzat pur si simplu sa achite prejudiciul. Dupa ce a fost data afara din firma si a fost condamnata definitiv, s-a angajat la trei studiouri de videochat din Iasi. Chiar daca acolo castigurile sunt destul de mari, aceasta tot nu a achitat prejudiciul.
Intre timp s-a si casatorit, a facut nunta, botez si tot a sustinut ca nu are bani sa plateasca. S-a casatorit chiar cu barbatul care detinea apartamentul in care a sustinut ca a bagat o parte din banii furati. Descoperirea cu privire la locurile de munca ale contabilei a fost realizata de executorii judecatoresti care au incercat sa-i afle sursele de venit, dar si de instanta de judecata. Astazi, la Tribunalul Iasi va fi judecata o cerere de revocare a suspendarii executarii pedepsei, cererea fiind formulata de societatea pagubita.
Concret, se solicita trimiterea la inchisoare a fostei contabile pe motiv ca nu si-a achitat obligatiile stabilite prin decizia de condamnare, din anul 2012. Aceasta cerere s-a judecat in prima faza la Judecatoria Iasi, acolo unde magistratii au considerat ca nu sunt indeplinite conditiile pentru a fi incarcerata, pentru ca nu s-a dovedit reaua-credinta. Tanara a spus ca pur si simplu nu are de unde sa plateasca, iar judecatorii au crezut-o si nu au admis cererea de revocare a suspendarii executarii pedepsei.
Cele trei studiouri la care a lucrat sunt administrate de urmatoarele firme: SC Rachel Studio SRL, SC Live Paradis SRL si SC Puf Studio SRL. Cu toate acestea, in perioada in care a lucrat la aceste firme, in 2016, platea doar 400 lei pe luna din prejudiciu.
"Realitatea activitatilor desfasurate in cadrul unor astfel de studiouri este unanim cunoscuta, iar faptul ca Tonea Ana Maria a acceptat semnarea unui contract de munca, in care venitul declarat se situeaza sub nivelul salariului efectiv castigat, nu releva decat atitudinea infractionala a acesteia in detrimentul Statului Roman, savarsind infractiunea de evaziune fiscala. Avand in vedere ca Tonea a lucrat cel putin 3 luni in domeniul videochat, dat fiind faptul ca veniturile minime in acest domeniu sunt de 300 ron/zi (cel putin), rezulta ca aceasta a beneficiat in toata aceasta perioada de aprox 22.000 lei. Astfel, atitudinea condamnatei de a castiga 7.500 lei/luna din videochat si de a achita catre subscrisa doar 400 lei (sporadic), nu poate reprezenta decat o dovada clara de rea-credinta", se arata in cererea inaintata de reprezentatii dealerului auto iesean catre instanta de judecata.
In majoritatea cazurilor similare, cei care nu au achitat prejudiciul creat au fost trimisi la puscarie, fiindu-le transformata pedeapsa cu suspendare in pedeapsa cu executare. "Nu a depus niciun efort pentru a achita sumele delapidate in noua ani de zile. Principiul egalitatii in fata legii nu a fost aplicat in aceasta situatie, instanta iertand-o nejustificat, in timp ce pe alti cetateni care delapideaza sume mult mai mici ii condamna cu executare sau daca ii condamna la pedeapsa inchisorii sub supraveghere si nu achita prejudiciul, le este imediat revocata suspendarea sub supraveghere", a precizat avocata Sandra Gradinaru.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu