Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












"Nu Prigojin s-a suit în acel avion, ci dublura despre care se știa că o folosea." Cine face această declarație explozivă

Postat la: 30.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un fost profesor la prestigiosul Institut de Relații Internaționale (MGIMO) din Moscova, o școală de pregătire pentru spioni și diplomați, a susținut că liderul Wagner este în viață.

Valeri Solovei, fost profesor la Institutul de Relații Internaționale (MGIMO) din Moscova, o școală de pregătire pentru spioni și diplomați, susține că o dublură a fost ucisă în accidentul aviatic de săptămâna trecută, nu șeful Wagner.

Potrivit lui Solovei, Prigojin știa de ordinul de asasinat dat de Putin și și-a salvat pielea, folosind două „rute" de deplasare, ceea ce era firesc, deoarece toată lumea se aștepta să se încerce asasinarea liderului Wagner.

Autoritățile ruse au mințit cu privire la ADN-ul lui Prigojin găsit la locul accidentului din regiunea Tver, între timp aflându-se că nu Prigojin s-a suit în acel avion, ci dublura despre care se știa că o folosea.

„În primul rând, avionul în care trebuia să zboare Evgheni Prigojin a fost doborât de un sistem rus de apărare aeriană", a spus Solovei, contestând afirmațiile serviciilor de informații americane conform cărora avionul a fost distrus de o explozie la bord. „Nu a fost nicio explozie la bord. A fost doborât din exterior."

Operațiunea secretă de a efectua această lovitură „a fost dezvoltată în Consiliul de Securitate al Rusiei și a fost aprobată personal de președintele rus".

Dr. Solovei a declarat că va dezvălui presupusa țară de „exil" a lui Prigojin la începutul lunii viitoare, dar a negat că este în Africa, unde armata privată Wagner are interese multiple.

Prigojin,a cărui înmormântare este așteptată iminent și pe care Putin a trecut-o la secret, și-a propus să se arate până la sfârșitul acestui an.

„Cum a rămas el în viață în timp ce oamenii săi apropiați au murit? Aceasta este alegerea cu care s-a confruntat."

La urma urmei, toți cei care îl însoțeau pe Prigojin după tentativa de lovitură de stat își asumau riscul să moară dacă liderul lor ar fi căzut într-o ambuscadă sau în vreun plan de asasinare, de care toți erau siguri că există.

Prigojin intenționează să se răzbune „pentru că s-a confruntat cu o astfel de alegere". Intenționează să se răzbune pe oameni care intenționau să-l distrugă și pentru apropiații lui care au murit în prăbușirea avionului.

Liderul Wagner are acces la 1,6 miliarde de lire sterline în bitcoin, a spus Solovei, un fond pe care îl va folosi pentru a-și îndeplini „misiunea".

Rusia a clasificat data și locul înmormântării lui Evgheni Prigojin, finanțator al Companiei militare private Wagner (PMC), care a murit recent într-un accident de avion, potrivit publicației rusești Fontanka.ru aliniat la Kremlin; și agenției de stat RIA Novosti.

„Totul este clasificat. Nu suntem informați. Suntem sub un acord de nedivulgare", a scris Fontanka.ru, potrivit Ukrainska Pravda.

Ziarul a raportat că înmormântarea va avea loc probabil la Cimitirul de Nord din Sankt Petersburg, unde au început să se adune mercenarii Wagner.

La 29 august, Kremlinul a confirmat oficial că Putin nu intenționează să participe la eveniment.

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus, a răspuns la întrebarea dacă Vladimir Putin va participa la înmormântarea lui Evgheni Prigojin spunând că dictatorul rus are un „program încărcat".

„Prezența președintelui nu este asigurată. Nu avem informații specifice despre înmormântări. Totuși, decizia în această privință este luată de rude și prieteni."

În seara zilei de 23 august, un avion mic s-a prăbușit în regiunea Tver din Rusia, autoritățile ruse susținând că mai mulți membri Wagner și liderul lor, Evgheni Prigojin, au murit în accidentul aviatic.

O evaluare preliminară a serviciilor de informații americane a concluzionat că avionul în care șeful Wagner era inclus ca pasager a fost doborât de o explozie intenționată și că președintele rus a dat ordinul.

Canalul de știri Telegram din Rusia „Mozhem Obyasnit" a raportat că membri ai Grupului Wagner plănuiesc să se răzbune pe Putin și pe ministrul Apărării Serghei Șoigu pentru uciderea lui Prigojin și a celorlalți camarazi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE