Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Noaptea, ca hotii, fix de Craciun! Negoiță si clanul lui din Primaria 3 au adus gunoaie la stația de sortare a deșeurilor ridicată fără acord de mediu

Postat la: 28.12.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Amplasată în sectorul 3 al Capitalei, stația de sortare a deșeurilor făcută ilegal la doar 100 de metri în spatele gospodăriilor din localitatea Cățelu, județul Ilfov, aceasta ar urma să deservească sectorul condus de Robert Negoiță, care caută, insistent, un astfel de spațiu de mai bine de un an.

După mai multe reclamații ale vecinilor stației, printre care faptul că DSP i-a anunțat că se construiește o hală pentru depozitarea sării, Primăria Sectorului 3 a fost amendată, în noiembrie, pentru că a ridicat stația de sortare fără a avea acord de mediu. 30.000 de lei a fost amenda primită de societatea Salubrizare și Deszăpezire Sector 3 SRL, care aparține de Primăria lui Negoiță, dupa modelul companiilor municipale ale Gabrielei Firea (mentora lui Negoita), care au fost declarate ilegal constituite de catre instanta.

Vecinii erau împăcați de un singur lucru. Nu văzuseră încă gunoaiele. Ziarul "Libertatea" a obținut, însă, din surse apropiate Primăriei Sector 3, imagini realizate chiar în zilele de Crăciun, în care, lângă stația de sortare a gunoaielor, stive de deșeuri stăteau aliniate!

În solicitarea acordului de mediu și în avizele obținute de la Agenția pentru Protecția Mediului se vorbește despre deșeuri reciclabile, însă Hotărârea de Consiliu Local din 2018, prin care s-a aprobat construcția stației de sortare, se referă clar la operațiuni de „sortare a deșeurilor municipale colectate în amestec". Adică gunoaie, nu doar plastic, sticlă și hârtie.

Robert Negoiță a susținut că stația de sortare respectă toate normele legale, fiind o „eroare materială" menționarea deșeurilor municipale, în Hotărârea de Consiliu prin care a fost aprobată construirea ei.

„A fost prezentată Autorizația de Construire nr. 389/11.06.2019 pentru realizarea lucrărilor de construire a unei hale metalice pentru depozitare cu regim de înălțime parter înalt, împrejmuire teren și organizare de execuție. (...) Referitor la montarea instalației de sortare se constată faptul că nu deține decizia etapei de încadrare/acord de mediu conform Legii 292/2018", este răspunsul din 25 noiembrie al Gărzii de Mediu la sesizările localnicilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE