Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Niculae Badalau ar fi implicat in scandalul achizitiilor de masti de protectie pe milioane de euro de catre un butic de la Uzunu

Postat la: 01.04.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ludovic Orban a solicitat o ancheta de urgență la Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate apropo de niste nereguli semnalizate de presa despre scurgerea unor fonduri uriase de la bugetul de stat. ONAC este o supra-structură guvernamentală înființată de Viorica Dăncilă prin Ordonanța de Urgență 46/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 476/2018. Dancila a pus-o la conducere de Cornelia Nagy, cunoscută de aproximativ două decenii la nivel ministerial drept "Regina Achizițiilor". Fosta vameșă Cornelia Nagy - și șefă de cabinet al lui Sebastian Vlădescu pe când acesta se afla în fruntea Finanțelor - s-a tot perindat în fruntea a diverse servicii de achiziții din ministere precum cel al Sănătății, Mediului și, bineînțeles, Finanțelor.

Trebuie sa mai tinem cont și de faptul ca soțul ei, Ferdinand Nagy, este actualul ambasador în Muntenegru, după ce mult timp a gestionat participarea României la cele mai importante Expoziții Comerciale din lume și a activat chiar bună bucată de vreme și în "centrala" Ministerului Afacerilor Externe. Asa ca sefia ONAC devine o uriasa miză întrucât nu coordonează doar achizițiile din Sănătate, cum greșit s-a indus zilele acestea, ci "achizițiile centralizate" de la nivelul tuturor ministerelor, structurilor guvernamentale și companiilor de stat!

Fireste ca, in aceasta situatie, nu putea sa lipseasca din scena Niculae Bădălău, puternic relationat cu Cornelia Nagy. Badalau era ministru la Finante si seful Corneliei Nagy. Astfel că de această dată cel puțin ancheta declanșată de Ministerul Finanțelor la ordinul expres al lui Ludovic Orban s-ar putea să fie una "cu finalizare", și încă mai repede decât se așteaptă unii. Sursele national.ro susțin că deja se "strînge șurubul" în ancheta scandalului măștilor cumpărate de ONAC cu 5 euro bucata de la un "butic acoperit" din Giurgiu, din Uzunu. Chiar fieful unui Niculae Bădălău căruia se pare că-i produc deja frisoane documentele oficiale cerute de la ONAC, acolo unde postul Corneliei Nagy se clatină tot mai serios, pe zi ce trece.

După 15 ani de Vamă la Petea, pe "felia" cu Ungaria, Cornelia Nagy ajungea la București în structura centrală a ANAF, la Direcția de Control Financiar. Însă în adevărata lume bună ministerială a ajuns odată cu preluarea funcției de șef de cabinet a Ministrului Finanțelor, după care a trecut direct la "next level", cel al achizițiilor publice. Și de atunci, din 2007 a ocupat neîntrerupt diverse funcții de conducere aproape exclusiv pe domeniul achizițiilor publice, indiferent că vorbim de ministere ca Economiei, Finanțelor, Mediului sau Sănătate.

Timp în care se spune că legăturile sale3 cu "pepiniera de la Vamă" s-ar fi păstrat atât prin fostele contacte personale, cât și prin alte interconexiuni. De remarcat și că soțul actualei șefe a ONAC, Ferdinand Nagy, se pare că prin același "lobby" udemerist a fost și la cârma Autorității Naționale pentru Protecția Copilului, dar a ocupat și râvnite funcții la nivelul "Centralei" MAE. Unde a fost de-a lungul timpului subsecretar de stat, responsabil cu Secțiunile României la EXPO din Shangai-China și EXPO - Yeosu. Coreea, președinte al Biroului Internațional de Expoziții de la Paris iar de șapte ani este ambasadorul României în Muntenegru. Afacerea ROMWINE&COFEE SRL nu este decât "începutul sfârșitului" pentru cei aflați în spatele adevăratelor "tunuri" date prin intermediul "achizițiilor centralizate"!

act masti 720x405 ANCHETĂ ȘOC: Bădălău, cuplat cu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE