Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ni se pregătește ceva crunt: Seful JP Morgan prezice o criză financiară majoră - miliardarii planetei scapa de actiuni. Lumea dominată de dolarul american se va sfârși în curând

Postat la: 19.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Directorul general al JP Morgan, Jamie Dimon, prezice o criză financiară majoră, spunând că piața globală se confruntă cu o revoltă pe fondul creșterii numărului de datorii.

Săptămâna aceasta randamentele obligațiunilor se apropie de nivelul cheie care ar putea pune mai multă presiune asupra acțiunilor, potrivit Morgan Stanley. Săptămâna trecută, Elon Musk a declarat că SUA va da faliment din cauza cheltuielilor excesive. Oameni precum Bezos, Zuckerberg și Gates au vândut acțiuni și acțiuni într-un ritm alarmant în ultima vreme.

Ambasadorul BRICS a declarat recent că lumea dominată de dolarul american se va sfârși în curând. Bank of America a emis un avertisment major cu privire la prăbușirea dolarului american în urmă cu aproximativ 3 săptămâni. La sfârșitul lunii februarie, președintele Salvadorului a declarat că dolarul american se va prăbuși.

În ianuarie, analistul financiar Richard X Bove a declarat că China va depăși în curând economia americană, iar dolarul american se va prăbuși în mod catastrofal. Țările BRICS renunță la dolar și folosesc propriile monede susținute de metale prețioase pentru a face comerț. Catherine Herridge, de la CBS News, a declarat în urmă cu 3 luni, în cadrul unei emisiuni naționale, că vom asista la un eveniment de tip "Lebăda neagră" în 2024.

Știm că noul sistem financiar este pregătit. Iar băncile trebuie să fie conforme cu ISO20022 și Basel III, iar aceste date au trecut deja și CBDC-urile NU pot opera în noul sistem. Astăzi și mâine, Rezerva Federală are o ședință a Comitetului Federal pentru Piața Deschisă (FOMC), stabilită pentru perioada 19-20 martie.

Iar economiștii și analiștii au așteptat cea de-a doua ședință de politică monetară a anului, deoarece ratele ridicate ale dobânzilor continuă să afecteze economia, afirmând că există temeri legate de o prăbușire a pieței bursiere. Iar pe 11 martie, Wall Street și băncile regionale au declarat că se luptă pentru noi fonduri, deoarece FED încheie programul de împrumut de urgență, menit să mențină pe linia de plutire băncile falimentare în timpul colapsului bancar.

"Luați în considerare pregătirea pentru o schimbare de regim a dolarului american", a avertizat CIO Lisa Shalett. Potrivit acesteia, deteriorarea relațiilor cu China, fondatorul BRICS, sfârșitul gestionării curbei de randament în Japonia și creșterea prețurilor Bitcoin și ale materiilor prime sugerează că dolarul american "ar putea să-și atingă limita".

"Deși corelația nu înseamnă cauzalitate, corelația dintre puterea dolarului american și ratele P/E merită monitorizată acum că ciclul de creștere a dolarului verde ar putea ajunge la maturitate", scrie Shalett.

Blocul BRICS va fi probabil încântat să audă acest avertisment din partea unui important manager de averi occidental. După cum se discută în mod constant cu blocul BRICS, de-dollarizarea se află în centrul misiunii alianței. De asemenea, Shalett nu este primul oficial care își exprimă îngrijorarea cu privire la viitorul dolarului. Oficiali guvernamentali americani și alți reprezentanți ai băncilor și-au împărtășit îngrijorările cu privire la dolarul american, numind chiar BRICS ca fiind o amenințare viitoare.

Dolarul american a scăzut ușor în ultimii ani, după ce a dominat rezerva globală timp de decenii. Multe națiuni din întreaga lume caută monede alternative la dolarul american, inclusiv cele locale. Țările BRICS au lucrat în mod activ pentru a renunța la dolarul american și pentru a face comerț în monede locale. Blocul caută, de asemenea, să își dezvolte propria monedă autohtonă și ar putea emite o actualizare în acest sens în timpul următorului său summit.

Shalett de la Morgan Stanley a încurajat, de asemenea, investitorii să privească dincolo de dolarul american în străinătate pentru viitoarele randamente bursiere, ca o acoperire împotriva unei potențiale corecții a acțiunilor americane. Se pare că amenințarea din partea blocului BRICS afectează acum piața bursieră americană. Dacă dolarul american continuă să scadă, acest lucru va afecta negativ piața bursieră. Având în vedere că este posibil să vină și alte reduceri ale ratelor dobânzilor, începutul fierbinte al dolarului american în 2024 ar putea fi oprit mai devreme, redeschizând astfel ușa pentru BRICS.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE