Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nepotism de Voluntari. Surorile Gabrielei Firea propulasate de Florentin Pandele in functii cheie pe bani de la contribuabili

Postat la: 26.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gabriela Firea, primarul Capitalei, are două surori, Nela Vica și Angelica. Ambele sunt arondate pe langa primaria sotului Florentin Pandele, in Voluntari. Gabriela Firea, fosta Vranceanu, n-avea cum sa-si lase surorile "la greu", in afara "nepotismului" care caracterizeaza familia.

Provenită dintr-o familie cu venituri modeste, care s-a chinuit mult în condițiile în care părinții au divorțat, Gabriela (47 de ani) s-a înțeles întotdeauna bine cu cele două surori, Nela Vica și Angelica, dar și cu fratele Ionuț, mezinul familiei Vrînceanu. Dupa ce s-a maritat cu Florentin Pandele, Gabi a inteles ca trebuie sa-si protejeze surorile, asa ca le-a adus la Bucuresti si, mai apoi, in Voluntari, in fieful sotului ei. Cele doua au primit functii la institutii arondate primariei. Nu conteaza cat de profesioniste sunt, ci ca sunt angajate si primesc bani de la contribuabili. Sora mai mica a evoluat apoi, de la Voluntari ajungand la Protectia Mediului Ilfov, tot pe banii de la stat.

După ce și-a închis afacerea cu haine pe care o deschisese la un moment dat în Bacăul natal, Nela Vica (51 de ani, sora cea mare a Gabrielei) a venit spre Capitală să-și construiască o carieră, așa că în 2017 apărea ca angajată în scriptele Direcţiei Protecţiei Copilului şi Tineretului din Voluntari. În declaraţia de avere depusă pe 13 decembrie 2017, Nela Vica Vrînceanu trecea şi funcţia avută, "inspector principal", într-o instituţie subordonată Primăriei Voluntari, condusă de Florentin Pandele, cumnatul ei. Ulterior, în 2018, în câteva documente oficiale - posturi scoase la concurs, etc. - sora Gabrielei Firea apare că lucrează tot la Direcţiei Protecţiei Copilului şi Tineretului din Voluntari, doar că încadrarea ei este acum pe postul de director executiv!

Cealaltă soră a primarului Bucureștiului este Angelica (45 de ani), mezina fetelor din familia Vrînceanu. Cum numele ei de familie, Cobzaru, este dobândit prin căsătorie, a trecut neobservată informația trecută de edil în ultima declarație de avere, cum că i-a împrumutat Angelicăi Cobzaru suma de 25.000 de euro, în nume personal, după căsătoria cu Florentin Pandele. Surprinzător sau nu, Angelica are cea mai mare vechime dintre surorile Vrînceanu în aparatul de stat. În 2013, sora mai mică a Gabrielei Firea era "consilier juridic" în Primăria Voluntari, apoi în 2014 a devenit "consilier principal" în cadrul Ministerului Mediului, după care în 2015 a avansat în postul de "consilier principal" în cadrul Agenției Naționale de Protecția Mediului Ilfov.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE