Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












În casa primarului din Caracal sunt două depozite uriașe de GPL de 25 de ori mai mari decât a fost în cisternele care au explodat la Crevedia

Postat la: 29.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În Caracal, acasă la familia Dordulea (fiul Ionuț e proprietarul depozitului din Crevedia, care a explodat sâmbătă), sunt două depozite uriașe de GPL. Adunat, ambele pot stoca peste 1,5 milioane de litri de gaz, adică de 25 de ori mai mult decât a fost în cisternele care au explodat la Crevedia.

Și dacă o stație care vinde butelii are nevoie de autorizație de securitate la incendiu, cele două depozite de GPL nu au. Conform legislației actuale din România, transmite Europa Liberă.

Compania care operează depozitele de gaz lichefiat din Caracal este Ade Gas Oil, din care familia Dordulea deține o treime, prin firma Dolchimex. Tot o treime dețin, fiecare, și firmele Azalis SRL și Eurogenetic SRL. Ade Gas SRL - un gigant GPL - a fost înființat în 2010, prin asocierea celor 3 mari jucători de pe piața de gaz lichefiat.

Pe pagina oficială a companiei scrie că e principalul distribuitor de GPL din sud vestul României. 166 de stații GPL, 70 de stații DODO, 70 de clienți industriali și peste 900 de persoane fizice.

La Caracal, unde am fost luni, la două zile de la explozia din Crevedia, e punctul de plecare al cisternelor care alimentează stațiile de GPL. Gazul e adus pe calea ferată, depozitat și apoi mutat în cisterne.

Depozitele au fost controlate ultima oară în iunie, ne asigură ISU Olt.

Și tot de la lSU Olt am aflat că depozitele de 1,5 milioane de l de GPL nu au nevoie de autorizație de securitate la incendiu. Că nu e prevăzut în legislație.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE