Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Motivarea judecătorilor în cazul lui Mario Iorgulescu.: "Are profund dispreț față de viața persoanelor"

Postat la: 26.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Noi detalii incredibile din procesului lui Mario, fiul lui Gino Iorgulescu, ies la iveală. Judecătorii au făcut publică motivarea procesului caer a rezultat în urma incidentul auto din 8 septembrie 2019.

Atunci, tânărul a produs un accident cumplit. Tragedia s-a soldat cu moartea unui bărbat. Persoana decedată era tată a doi copii: un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani. În urma acestuia, pe data de 15 mai Tribunalul București a decis arestarea lui Mario Iorgulescu. Abia pe data de 15 mai 2020 Tribunalul București a decis arestarea lui Mario Iorgulescu. Judecătoria au motivat public această decizie, transmițând că Mario Iorgulescu a prevăzut rezultatul accidentului rutier și, chiar dacă nu l-a urmărit, acesta a acceptat producerea unei coliziuni cu colegii din trafic.

„Astfel, judecătorul reține - în contextul derulării evenimentelor, astfel cum au fost expuse - că inculpatul a prevăzut rezultatul faptei sale și, deși nu l-a urmărit, a acceptat producerea unei coliziuni cu participanții la trafic", se prezintă în motivare, informează Realitatea Sportivă.
Infracțiunile grave ale lui Mario Iorgulescu

În legătură cu circumstanțele de natură factuală, judecătorul de drepturi şi libertăţi ține cont de cât de grave au fost infracțiunile săvârșite de către Mario Iorgulescu. Tânărul ar fi fost autorul celei mai grave fapte împotriva vieții și anume omorul, dar și a siguranței circulației.

„În ceea ce priveşte circumstanțele factuale, judecătorul de drepturi şi libertăţi are în vedere gravitatea deosebită a infracţiunilor reţinute a fi fost săvârşite de către inculpat, astfel cum au fost mai sus descrise şi detaliate, având în vedere natura şi importanţa deosebită a valorilor sociale lezate prin săvârşirea infracţiunii (inculpatul ar fi comis cea mai gravă infracţiune contra vieţii - cea de omor, precum și o infracțiune gravă contra siguranței circulației pe drumurile publice). De asemenea, judecătorul are în vedere modul şi circumstanţele de comitere ale acestora", se arată în continuare în motivare.

Mai mult, judecătorii prezintă faptul că, ținând cont de modul de comitere a infracțiunilor, acestea conduc la o atitudine complet disprețuitoare a lui Mario Iorgulescu față de viața persoanelor.

„Modul și circumstanțele de comitere a faptelor conduc la concluzia unui profund dispreț al inculpatului față de viața persoanelor - participante la trafic -prin ignorarea tuturor dispozițiile legale care stabilesc regimul de viteză pentru vehiculele care circulă pe drumurile publice", se mai prezintă în motivare, conform aceleași surse.

Judecătorii mai informează și că Mario Iorgulescu a ignorat dispozițiile legale care stabilesc un anumit regim de viteză pe drumurile publice nu reprezintă un comportament izolat al acestuia.

„De altfel, judecătorul reține, astfel cum se va arăta mai jos, că ignorarea dispozițiilor legale care stabilesc un anumit regim de viteză pe drumurile publice nu a fost un comportament izolat al inculpatului", prezintă motivarea.

Cât despre circumstanțele personale ale lui Mario Iorgulescu, judecătorii au transmis că nu a mai avut antecedente penale, însă că a avut un comportament imprevizbil, fiind conducătorul unei mașini cu o putere extrem de mare.

„În ceea ce privește circumstanțele personale ale inculpatului (...) judecătorul reține că este o persoană tânără, integrată social, fără antecedente penale, însă este consumator de ...şi a dat dovadă de un comportament imprevizibil, conducând un autoturism care dezvoltă o putere foarte mare (...), cu o viteză excesivă, sub influența băuturilor ..., împrejurări din care rezultă atitudinea acestuia de ignorare cu desăvârşire a normelor legale, un mare grad de indiferenţă şi o totală lipsă de respect faţă valorile sociale protejate, dar şi faţă de repercusiunile legale ale faptelor acestuia", se mai continuă în motivarea judecătorilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE