Misterul banilor lui Vlad Voiculescu. A achiziționat ministrul sănătății drepturi litigioase?
Postat la: 01.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Misterele legate de ingineriile financiare ale lui Vlad Voiculescu se adâncesc, mai ales după admiterea autorizației Biroului Executorului Judecătoresc, BEJ EXECUTORS, de intrare în imobilele pârâtului Vladimir Cazan Corbeasca din București și din Breaza de sus, în temeiul titlului executoriu al creditorului Vasile Voiculescu Vlad, potrivit soluției Camerei de Consiliu - 28 a Judecătoriei sectorului 2 București din data de 6 decembrie 2018.
În declarația de avere, datată august 2020, Vlad Voiculescu recunoaște că are de recuperat, prin BEJ, suma de 704.060 de lei, fără a specifica debitorul. De ce l-a executat silit pe Vladimir Corbeasca din București rămâne o enigmă, pentru nivelul de astăzi al investigațiilor jurnalistice. Informațiile pe surse spun că Voiculescu ar fi cumpărat niște drepturi litigioase, dar de unde a avut banii, în condițiile în care a spus că a împrumutat în anii studenției de la Viena 150.000 de Euro pentru a-și ajuta părinții. Prima sa declarație de avere este datată 24 iunie 2016, În cont avea 102.758,11 Euro și 86.686,71 de lei. Un total, calculând la cursul din acea vreme, de 687.820 de lei. În declarația de avere din vara anului 2020, Vlad Voiculescu mai scrie că a creditat familia Valeriu și Andreea Tatu cu suma de 222.700 de lei, scrie Marius Ghilezean in Newstandard.
Din documentul semnat de el, se arată că a cam sărăcit față de anul 2016, având în conturi 40.876,96 de Euro, 2000 de dolari și 87.892,80 de lei. Adică, o sumă de 294.809,76 de lei. Cu tot cu datoria către soții Tatu, fără titlul executoriu, ar mai avea 615.711 de lei. În patru ani a mai pierdut pe drum 72.109 de lei. În condițiile în care, conform declarațiilor pe proprie răspundere, de la Erste Bank avea - înainte de a avea primul mandat de ministru al sănătății - un salariu onorabil de 3.555 de Euro/lună.
Totuși, de unde a a avut 704.060 de lei să-l crediteze pe Vladimir Cazan Corbeasca? Sau aici avem de a face cu o inginerie financiară. A cumpărat drepturile litigioase cu o sumă modică și revendică peste 180.000 de euro. O sumă mizilic față de alți profitori ai Fondului Proprietatea. Pe baza legii 10/2001, Vladimir Cazan Corbeasca și-a revendicat o serie de drepturi de moștenire. În 2014, prin instanțele de judecată din București s-a plimbat dosarul său. Pârâte fiind o societate comercială și AAAS. Cazan CorbascaVladimir solicita despăgubiri pentru terenul din str.Ziduri intre Vii, nr. 21, fost 29,9.824 mp, mai scrie Ghilezean.
Instanța a constatat că reclamantul Cazan-Corbasca Vladimir avea calitate de persoană îndreptăţită la acordarea de măsuri reparatorii - despăgubiri, pentru imobilul situat în Bucureşti, str. Ziduri între Vii nr. 21 (fost nr. 29 fostă str. Zidurilor nr. 87), sector 2, compus din teren însuprafaţăde 9.824 mp şi construcţie demolată în suprafaţă construită de74,35 mp,despăgubiri ce se acordă în condiţiile legii speciale, Titlul VII dinLegea nr. 247/2005.
Prin sentință, pârâtul Municipiul Bucureşti, prin Primar, trebuia să înainteze dosarul administrativ vizând notificarea nr.1511/2001 privind imobilul situate în Bucureşti, str. Ziduri între Vii nr. 21 (fost nr. 29, fostă str.Zidurilor nr. 87), sector 2, Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor. Ei aici e problema, omul nu-și putea intra în drepturile financiare fără un sprijin al "băieților descurcăreți". Pe rolul instanțelor a fost și un proces CNSAS, prin care pârâtul Vladimir Cazan a fost declarat colaborator al securității. Să fie aceeași persoană din dosarul de la A.A.A.S? S-ar complica prea tare ecuația.
"Cunoaștem riscul și știm că de multe ori în drepturile litigioase beneficiarul pierde proprietatea. Rolul nostru este a prelua acest risc de la tine și împreună cu o echipă de specialiști să putem intra in posesia de drept," scrie pe site-ul unei instituții dedicate acestor acțiuni de revendicare. Se știe din multe cazuri că respectiva Comisie Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a tot amânat până la calendele grecești acordarea de bani, în compensație pentru bunurile furate de comuniști.
După promovarea de către Bogdan Olteanu a legii care permitea cumpărarea drepturilor litigioase, mulți avocați și politicieni s-au îmbogățit. În cazul lui Vlad Voiculescu nu se știe să fi avut atribuții în sensul specific al mișcării banilor foștilor proprietari, disperați că nu pot intra în posesia sumelor compensatorii. Aceștia au recurs la băieții deștepți de tip Olteanu. Numai că Vlad Voiculescu nu are studii de drept. Și nici vreo firmă de recuperare financiară. Să fi acționat pe persoană fizică?
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
- Veste bună pentru clienții Hidroelectrica: facturile din octombrie și noiembrie vor fi recalculate și vor fi mai mici
-
C'est fini! Clotilde Armand a renunțat la mandatul de senator
Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, declarată incompatibilă de ÎCCJ, a renunțat vineri la mandatul de senator USR de București pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare, după ce în urmă cu o zi a mers să-și preia mandatul.
-
Inteligența artificială a dat-o pe alcool: A învățat să deosebească tipurile de băuturi mai bine ca oamenii
Un algoritm de inteligență artificială a reușit să identifice notele dominante din fiecare băutură cu o precizie mai mare decât orice expert uman, stabilind astfel originea whisky-ului, fie din SUA, fie din Scoția.
-
"Tiktokizarea" planetei: cum a resetat aplicația chinezească geopolitica la nivel mondial
Platforma TikTok, aflată în vizorul Uniunii Europene şi al Statelor Unite, se confruntă cu acuzaţii de manipulare a opiniei publice, în timp ce compania sa mamă, China Bytedance, neagă ferm că este controlată de Partidul Comunist Chinez.
-
Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator pe care l-a câștigat în alegerile parlamentare din 2024, astfel că postul va deveni vacant, urmând a fi repartizat Cosminei Cerva, anunță surse apropiate președintei partidului SOS România, citate de Pro Tv.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Rusia vrea o nouă ordine mondială și fragmentarea Ucrainei într-un plan secret adresat SUA
- 6.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 7.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
- 10.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu