Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mioara Roman a avut un rol cheie în Dosarul Revoluției: L-ar fi scăpat pe Petre Roman de închisoare

Postat la: 24.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mioara Roman, jurnalist, traducător și profesor de limba arabă, a avut un rol cheie în Dosarul Revoluției. Cunoscută ca fosta soție a fostului premier Petre Roman, Mioara Roman a fost respectată ca o intelectuală de renume a României.

Mioara Roman a fost pe lista cu persoane audiate de procurorii care au instrumentat Dosarul Revoluției. Aceasta le-a explicat procurorilor implicarea pe care soțul său a avut-o în evenimentele de la 1989. În urma declarațiilor ei, dar și ale lui Petre Roman și ale altor martori cheie, fostul premier nu a fost condamnat la închisoare.

Declarația Mioarei Roman a cântărit mult în soluția de clasare pe care au dat-o procurorii în 2019, față de fostul premier Petre Roman. Aceștia au scris în rechizitoriu că politicianul "nu a fost un veritabil factor de decizie politico-militară al CFSN și nu a contribuit la inducerea în eroare existentă în decembrie 1989, fiind preocupat de situația economică a țării".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE