Militarii care fac de rușine armata română: Violatori, bătăuși, dezertori și bețivi sunt judecați în prezent de instanțele militare!
Postat la: 05.03.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cele cinci instanțe militare din România au pe rol sute de dosare în care subofițeri și ofițeri MAPN sunt judecați pentru viol, violență în familie, agresiuni sexuale conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, dezertare sau insubordonare.
În România sunt cinci instanțe care judecă militari care au săvârșit fapte penale în legătură cu serviciul sau fapte de drept comun: Tribunalul Militar București, Tribunalul Militar Cluj, Tribunalul Militar Iași, Tribunalul Militar Timișoara și Curtea Militară de Apel București. Potrivit legii, tribunalul militar judecă în primă instanţă toate infracţiunile comise de militari până la gradul de colonel inclusiv, cu excepţia celor date prin lege în competenţa altor instanţe.
În schimb, Curtea militară are în competență fapte mult mai complexe, de la trădare până la acțiuni ostile contra statului, genocidul, infracțiuni contra umanității, infracțiuni de război contra persoanelor, infracţiunile privind securitatea naţională a României, infracţiunile săvârşite de judecătorii tribunalelor militare şi de procurorii militari, dar și apelurile împotriva hotărârilor penale pronunţate de tribunalele militare.
În general, instanțele militare ale tribunalelor sunt și ele sufocate ca și cele civile de dosare banale, în care inculpații sunt acuzați că au condus sub influența alcoolului. Din păcate nu puține sunt cauzele în care militarii au fost deferiți justiției pentru viol, agresiune sexuală și corupere sexuală a minorilor, abuz în serviciu, tâlhărie calificată abandon de familie.
Plt. Maj. Ion Valeriu Moromete, fost subofiţer din cadrul U.M. 01107 Braşov, aflat în Penitenciarul Gherla în prezent, a fost trimis în judecată pentru două fapte de viol, doua fapte de agresiune sexuala și două fapte de coruperea sexuala a minorilor. Dosarul său s-a aflat pe rolul Tribunalului Militar Cluj, dar a fost scos de pe rol instanței militare și trimis pentru continuarea judecății la o secție penală civilă. Decizia a fost luată în decembrie 2021, dar dosarul fostului plutonier încă nu a fost înregistrat la Judecătoria Brașov, instanță competentă acum să finalizeze judecata.
Constantin M., un militar rezervist din Prahova, a fost degradat şi condamnat la nouă ani şi nouă luni de închisoare, printr-o decizie a Judecătorie Ploiești din mai 2020, fiind găsit vinovat de viol şi agresiune sexuală. Victimele sale au fost chiar cele două fiice minore. În plus, judecătorii din Ploiești l-au obligat pe militarul degradat la tratament medical până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol, bărbatul fiind suspectat că suferă de afecțiuni psihice.
Pe rolul Tribunalului Militar Iași se află dosarul unui student caporal Narcis Andrei D. Deferit justiției în stare de arest preventiv pentru tâlhărie calificată. Dosarul pe fond în data de 14 decembrie 2021 și nu a primit încă un prim termen de judecată. Aceeași instanță l-a condamnat, în februarie 2022, pe plt. adj.pr. Cristian Pustiu la 10 luni de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, fiind găsit vinovat pentru uz fără drept de armă și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept.
Judecătorii militari de la Iași au judecat și o femeie militar din cadrul ISU care a fost deferită justiției pentru insubordonare. Lt. Ana Maria Siminiuc din cadrul ISU Petrodava Neamț a fost pedepsită cu AVERTISMENT şi o atenționată asupra conduitei viitoare şi consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni. Tribunalul Militar București are de judecat, printre altele, dosarul plutonierului Mihai Ulpiu Constantin, deferit justiției pentru două fapte de violență în familie, victima militarului fiind un minor. Cauza are ca prim termen de judecată 23 martie 2022.
Pe rolul Tribunalului Militar București se află și dosarul plutonierului-adjutant Sorin Neagu (in varsta de 47 de ani), din cadrul Detasamentului de Pompieri Targu-Neamț. Acesta este acuzat de dare de mită. Conform anchetatorilor, el i-a oferit 500 de euro unui polițist ca să "rezolve" dosarul penal al fratelui sau, care fusese prins băut la volan.
Probabil cel mai cunoscut dosar aflat pe rolul instanțelor militare din România este cel al unui fost polițist din Ilfov acuzat că a distrus o casă și și-a amenințat vecinii cu furca. La data când omul legii săvârșea aceste fapte Poliția Română era încă militarizată, iar polițiștii erau judecați de instanțele militare. Omul a fost condamnat la închisoare, dar nici din spatele gratiilor nu s-a potolit. Le-a făcut reclamații gardienilor pentru că nu-i permiteau să aibă întâlniri intime cu soția. A fost condamnat în 2001 la închisoare pentru dezertare și pentru insultarea superiorului.
Probabil cel mai scandalos caz de dezertare petrecut în România i-a avut în prim plan pe trei tineri încorporați în armată în anul 2000. Lucian Ivan (21 de ani), din comuna Sarichioi, Antonel Criscon (21 de ani), din comuna Greci si Iulian Roman (21 de ani), din localitatea I.C. Bratianu, au părăsit fără aprobare, Unitatea Militara 0495 Cernavoda, fiecare având asupra lui un pistol mitraliera si muniție. Se întâmpla în noiembrie 2000.
Cei trei au plecat la Medgidia cu o mașină la ocazie. Dezertorii erau îmbrăcați în ținuta militară de iarna, anunțau atunci autoritățile, potrivit ziaruldeiasi.ro. Șoferul autoturismului ocazional cu care cei trei soldați au plecat spre Medgidia a declarat că a fost somat de aceștia, sub amenințarea unui pistol-mitralieră, sa-i ducă la Medgidia.
Cei trei militari au fost prinși după ce, timp de patru zile, peste 2500 de jandarmi și polițisti i-au căutat în șase județe, Constanța, Tulcea, Călărași, Ialomița, Brăila și Galați. Dezertorii au declarat ca au fugit de frică. Fuseseră prinși de un superior cu o sticlă de vin în cazarmă. Comandanții unității militare au fost destituiți pentru superficialitate în exercitarea atribuțiilor și necunoașterea situației reale. Una dintre armele anunțate ca furate de dezertori se afla de mult la casat.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
-
Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
În contextul în care Donald Trump este pe punctul de a prelua din nou Casa Albă peste câteva săptămâni, iar economia Europei se află într-o criză din ce în ce mai gravă, temelia pe care se sprijină prosperitatea regiunii nu este doar fisurată, ci este în pericol să se prăbușească, informează Politico.
-
Donald Trump despre LGBTQ+: "Vreau să opresc delirul transexualilor. Există doar feminin și masculin"
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că doreşte să oprească „delirul transsexualilor" încă din prima sa zi la Casa Albă, luna viitoare, într-o nouă salvă a taberei republicane împotriva drepturilor comunităţii LGBTQ+.
-
„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
Octavian Bellu și Mariana Bitang reprezintă cel mai bun cuplu de antrenori ai lumii, fiind lăudați inclusiv în presa străină. Au pregătit generații de gimnaste și mulți sperau chiar ca FRG să îi convingă să le îndrume și pe tinerele de acum. Totuși, mama uneia dintre fostele lor eleve are o cu totul altă părere. În urmă cu ani buni, femeia, rudă cu Laurențiu Reghecampf, a trecut peste orice limită, jignindu-i și aducându-le acuzații grave.
-
Schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marea împărțeală pe ministere
Iată schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marian Neacșu, de la PSD, va fi vicepremier fără portofoliu, spun surse politice. Vicepremieri vor fi si Catalin Predoiu de la PNL si Barna Tanczos de la UDMR. Initial negocierea era fara vicepremieri.
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 8.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu