ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Milionarul din Băneasa, care nu si plateste intretinerea acuzat că a falsificat semnăturile vecinilor

Postat la: 06.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Constantin Sebeșanu, fondatorul companiei de consultanță hotelieră Trend Hospitality, omul care a impus în piața turismului bucureștean hotelul Howard Johnson care s a si inchis este acuzat de locatarii imobilului de lux din Băneasa în care locuiește că le-ar fi falsificat semnăturile de pe acordul de funcționare dat de asociația de proprietari firmei acestuia.

Sebeșanu, care deține un penthouse în Ansamblul rezidențial Băneasa - Zona ARB 6, a închiriat în același imobil un alt apartament, folosit pe post de sediu de compania sa Trend Hospitality SRL. Pentru ca firma să funcționeze legal în imobil, Constantin Sebeșanu avea nevoie de acordul vecinilor. „Constantin Sebeșanu a vrut să-și reducă cheltuielile cu firma. Sunt suspiciuni că ar fi falsificat semnăturile pe un acord privind funcționarea firmei lui în imobil. Au fost depuse mai multe plângeri pentru fals și uz de fals la Parchet. El a vrut să aibă firma chiar sub penthouse-ul în care locuiește, unde era un apartament de închiriat, care aparținea fostului președinte al Asociației de propietari, Bogdan Balosan", au declarat surse avizate.

Mai mult decât atât, fondatorul Trend Hospitality ar fi încălcat și regulamentul blocului, potrivit căruia o firmă cu sediul în imobil nu poate să desfășoare acolo activități comerciale. „Sebeșanu face acest lucru încălcând niște reguli comunitare pe care noi le-am semnat atunci când am cumpărat apartamentele, care spun că este interzisă orice activitate comercială, fiind un ansamblu rezidențial. Poți să ai sediu social, dar fără activitate. Firma lui Sebeșanu are acolo angajați, vin clienți, vin curieri toată ziua", au mai precizat sursele citate.

Aviz de la proprietari, falsificat

Una dintre plângerile care îl vizează pe Constantin Sebeșanu a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului, unde s-a deschis dosarul penal 4698/P/2015. Potrivit documentului, la data de 14 decembrie 2012, Constantin Sebeșanu, în calitate de Asociat unic al societății Trend Hospitality SRL, a solicitat la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București admiterea cerererii privind înregistrarea mențiunilor referitoare la schimbarea sediului social al societății din Șos. București-Ploiești nr .42-44, Complex Băneasa Business & Tehnology Park, clădirea A, aripa A2, et. 4, sector 1, București, în Bld. Agronomiei nr.2-6, bl. Nl. 2, et. 3, ap. 10, sector 1, București.

La această cerere, Sebeșeanu a atașat Avizul din data de 12.12.2012, emis de Asociația de Proprietari din Ansamblul Rezidențial Băneasa - Zona ARB6.
„Observând că societatea TREND HOSPITALITY SRL și-a mutat sediul în blocul pe care Asociația de proprietari îl are în administrare, am devenit suspicios, întrucât nu aveam cunoștință de emiterea unui astfel de aviz pentru societatea în cauza. În calitate de președinte al ARB 6, asistăm la stabilirea sediului acestei societăți, dar fără să-mi fi dat acordul în acest sens. Din acest motiv, am solicitat la Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București, copii de pe dosarul de înregistrare a noului sediu social al societății TREND HOSPITALITY SRL", se arată în plângerea depusă la Parchet de președintele Asociației de proprietari.

Avizul conținea semnătură și ștampila administratorului Adrian Ciobanu, dar potrivit dispozițiilor Legii 230/2007 acest aviz se emite exclusiv de către Comitetul Executiv și trebuie să conțină semnătura președintelui Asociației. Autorul plângerii a arătat că semnătură din dreptul apartamentului nr. 8 este contrafăcută, întrucât aceasta nu este semnătura proprietarului - Petru Luhan. Mai mult, se arată în plângere, pentru apartamentul nr. 9 nu a semnat proprietara Alina Maria Iaciu, ci chiriașul acesteia.

Aviz obligatoriu

Pentru ca o societate să funcționeze legal într-un imobil, este nevoie de acordul vecinilor. Acest aviz este obligatoriu, potrivit art. 42 din Legea nr. 230/2007 privind asociațiile de proprietari, și exprimă acordul proprietarilor direct afectați de activitatea societății care își are sediul într-un imobil cu mai multe apartamente cu destinație locativă.

Totodată, pe lângă acceptul proprietarilor direct învecinați cu imobilul în care va fi declarat sediul social al unei societăți, este necesar și acordul Asociației de Proprietari, constituită la nivelul imobilului respectiv. Avizul/Acceptul Asociație de Proprietari prevăzut de art. 42 din Legea nr. 230/2007 poate fi emis doar de către Comitetul Executiv, după consultarea proprietarilor cu care se învecinează pe plan orizontal şi vertical. Totodată, avizul trebuie semnat în mod obligatoriu de către președintele Asociației de proprietari, în calitate de reprezentant al Comitetului Executiv. În lipsa unui asemenea acord din partea Asociației de proprietari, schimbarea destinației locuințelor nu este posibilă, iar în consecință o societate nu își poate stabili sediul într-un asemenea imobil.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE