Milionarul din Băneasa, care nu si plateste intretinerea acuzat că a falsificat semnăturile vecinilor
Postat la: 06.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Constantin Sebeșanu, fondatorul companiei de consultanță hotelieră Trend Hospitality, omul care a impus în piața turismului bucureștean hotelul Howard Johnson care s a si inchis este acuzat de locatarii imobilului de lux din Băneasa în care locuiește că le-ar fi falsificat semnăturile de pe acordul de funcționare dat de asociația de proprietari firmei acestuia.
Sebeșanu, care deține un penthouse în Ansamblul rezidențial Băneasa - Zona ARB 6, a închiriat în același imobil un alt apartament, folosit pe post de sediu de compania sa Trend Hospitality SRL. Pentru ca firma să funcționeze legal în imobil, Constantin Sebeșanu avea nevoie de acordul vecinilor. „Constantin Sebeșanu a vrut să-și reducă cheltuielile cu firma. Sunt suspiciuni că ar fi falsificat semnăturile pe un acord privind funcționarea firmei lui în imobil. Au fost depuse mai multe plângeri pentru fals și uz de fals la Parchet. El a vrut să aibă firma chiar sub penthouse-ul în care locuiește, unde era un apartament de închiriat, care aparținea fostului președinte al Asociației de propietari, Bogdan Balosan", au declarat surse avizate.
Mai mult decât atât, fondatorul Trend Hospitality ar fi încălcat și regulamentul blocului, potrivit căruia o firmă cu sediul în imobil nu poate să desfășoare acolo activități comerciale. „Sebeșanu face acest lucru încălcând niște reguli comunitare pe care noi le-am semnat atunci când am cumpărat apartamentele, care spun că este interzisă orice activitate comercială, fiind un ansamblu rezidențial. Poți să ai sediu social, dar fără activitate. Firma lui Sebeșanu are acolo angajați, vin clienți, vin curieri toată ziua", au mai precizat sursele citate.
Aviz de la proprietari, falsificat
Una dintre plângerile care îl vizează pe Constantin Sebeșanu a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului, unde s-a deschis dosarul penal 4698/P/2015. Potrivit documentului, la data de 14 decembrie 2012, Constantin Sebeșanu, în calitate de Asociat unic al societății Trend Hospitality SRL, a solicitat la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București admiterea cerererii privind înregistrarea mențiunilor referitoare la schimbarea sediului social al societății din Șos. București-Ploiești nr .42-44, Complex Băneasa Business & Tehnology Park, clădirea A, aripa A2, et. 4, sector 1, București, în Bld. Agronomiei nr.2-6, bl. Nl. 2, et. 3, ap. 10, sector 1, București.
La această cerere, Sebeșeanu a atașat Avizul din data de 12.12.2012, emis de Asociația de Proprietari din Ansamblul Rezidențial Băneasa - Zona ARB6.
„Observând că societatea TREND HOSPITALITY SRL și-a mutat sediul în blocul pe care Asociația de proprietari îl are în administrare, am devenit suspicios, întrucât nu aveam cunoștință de emiterea unui astfel de aviz pentru societatea în cauza. În calitate de președinte al ARB 6, asistăm la stabilirea sediului acestei societăți, dar fără să-mi fi dat acordul în acest sens. Din acest motiv, am solicitat la Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București, copii de pe dosarul de înregistrare a noului sediu social al societății TREND HOSPITALITY SRL", se arată în plângerea depusă la Parchet de președintele Asociației de proprietari.
Avizul conținea semnătură și ștampila administratorului Adrian Ciobanu, dar potrivit dispozițiilor Legii 230/2007 acest aviz se emite exclusiv de către Comitetul Executiv și trebuie să conțină semnătura președintelui Asociației. Autorul plângerii a arătat că semnătură din dreptul apartamentului nr. 8 este contrafăcută, întrucât aceasta nu este semnătura proprietarului - Petru Luhan. Mai mult, se arată în plângere, pentru apartamentul nr. 9 nu a semnat proprietara Alina Maria Iaciu, ci chiriașul acesteia.
Aviz obligatoriu
Pentru ca o societate să funcționeze legal într-un imobil, este nevoie de acordul vecinilor. Acest aviz este obligatoriu, potrivit art. 42 din Legea nr. 230/2007 privind asociațiile de proprietari, și exprimă acordul proprietarilor direct afectați de activitatea societății care își are sediul într-un imobil cu mai multe apartamente cu destinație locativă.
Totodată, pe lângă acceptul proprietarilor direct învecinați cu imobilul în care va fi declarat sediul social al unei societăți, este necesar și acordul Asociației de Proprietari, constituită la nivelul imobilului respectiv. Avizul/Acceptul Asociație de Proprietari prevăzut de art. 42 din Legea nr. 230/2007 poate fi emis doar de către Comitetul Executiv, după consultarea proprietarilor cu care se învecinează pe plan orizontal şi vertical. Totodată, avizul trebuie semnat în mod obligatoriu de către președintele Asociației de proprietari, în calitate de reprezentant al Comitetului Executiv. În lipsa unui asemenea acord din partea Asociației de proprietari, schimbarea destinației locuințelor nu este posibilă, iar în consecință o societate nu își poate stabili sediul într-un asemenea imobil.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Șoșoacă îl face terci pe Simion: Noi negociem cu Târziu. Iata dovada! Exista un singur lider al suveranistilor si ala sunt eu!
Diana Șoșoacă, președinta partidului SOS România, reacționează dur după ce George Simion, liderul AUR, a acuzat-o de faptul că negocierile pentru formare unei coaliții suveraniste în România s-au împotmolit din cauza ei. Aceasta spune că negocierile continuă, însă cu 'cealaltă parte' a partidului și că nu s-au purtat niciodată discuții în ceea ce îl privește pe Călin Georgescu.
-
Planul unei coaliții AUR-SOS-POT a fost defectat de Diana Șoșoacă: "Ascultăm și nu judecăm!"
George Simion, liderul AUR, a afirmat pe TikTok că s-au purtat discuțiil pentru formarea unei coaliții împreună cu partidele POT și SOS. Însă negocierile s-au împotmolit, deoarece Diana Șoșoacă refuză să-l sprijine pe Călin Georgescu în cursa pentru alegerile prezidențiale.
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
- 10.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu