Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Miliardarii francezi nu au dat încă niciun euro pentru finanțarea reconstrucției Catedralei Notre-Dame

Postat la: 10.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Donatori miliardari francezi care au declarat public că vor dona sute de milioane de euro pentru a reconstrui Notre-Dame nu au plătit nici un ban până în prezent pentru restaurarea monumentului național francez, potrivit oficialilor bisericii, titrează apnews.

În schimb, sunt în principal persoane fizice americane și franceze, prin intermediul fundațiilor caritabile Notre-Dame, care se află în spatele primelor donații care plătesc facturile și salariile a până la 150 de lucrători angajați de catedrală. În această lună, vor primi prima plată privată pentru reconstrucția catedralei de 3,6 milioane de euro (4 milioane de dolari). „Marii donatori nu au plătit. Nici un cent „, a declarat Andre Finot, oficial de presa al Notre Dame. „Ei vor să știe pe ce se dau banii exact și dacă sunt de acord cu asta înainte să doneze, o vor face și nu doar să plătească salariile angajaților".

Aproape 1 miliard de dolari a fost promis de unele dintre cele mai bogate și mai puternice familii și companii ale Franței. De asemenea, statul francez a plătit fonduri către operațiunea de consolidar, în timp ce donatorii miliardari întârzie semnarea cecurilor. Iar muncitorii de la catedrală se confruntă cu cea mai grea sarcină, de a curăța de plumb. Pentru că, aproximativ 300 de tone de plumb care a alcătuit acoperișul catedralei s-au topit sau a fost eliberat în atmosferă în timpul incendiului.

Agenția regională de sănătate a orașului afirmă că nivelurile ridicate de plumb sunt şi acum prezente în solul zonei Ile de la Cite, și în clădirile din apropiere. Acesta a recomandat ca toate femeile gravide și copiii sub 7 ani care trăiesc în apropiere să efectueze teste de sânge pentru plumb după detectarea unui nivel anormal de mare la un copil din zonă.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că lucrările ar trebui finalizate în termen de cinci ani - un termen pe care mulți arhitecți francezi îl consideră extrem de ambițios. Macron l-a numit pe fostul șef al armatei, generalul Jean-Louis Georgelin, pentru a supraveghea reconstrucția. Un purtător de cuvânt al casei Pinault a recunoscut că familia Pinault nu a dat încă nici un ban pentru restaurarea catedralei, învinuind-o de o întârziere a contractelor. „Suntem dispuși să plătim, cu condiția să fie solicitat într-un cadru contractual", a declarat purtătorul de cuvânt Jean-Jacques Aillagon, adăugând că familia Pinault are intenţia de a plăti prin intermediul fundațiilor Notre Dame, titrează apnews.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE