Mega-fraudă în contextul Pandemiei: O schemă de peste 1 miliarde le lire sterline cu fondurile de redresare
Postat la: 04.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Guvernul britanic urmează să publice date care arată că împrumuturi pentru întreprinderi mici de aproximativ 1,1 miliarde de lire sterline de (1,27 miliarde de dolari), acordate în cadrul unei scheme de creditare de urgenţă în contextul Covid-19 au fost clasificate drept suspecte de fraudă.
Datele nepublicate anterior de la Departamentul pentru Afaceri, Energie şi Industrie (BEIS) din Marea Britanie oferă prima indicaţie fermă a nivelurilor probabile de fraudă în cadrul schemei, care se află în centrul atenţiei în legătură cu calitatea controalelor la care au fost supuşi împrumutaţii. Băncile britanice au acordat în total "împrumuturi de redresare" în valoare de 47 de miliarde de lire sterline, garantate de guvern , destinate întreprinderilor mici aflate în dificultate din cauza restricţiilor legate de Covid-19, din mai 2020.
Momentul publicării raportului nu a fost stabilit, iar datele nu au fost încă finalizate, a spus sursa, care are cunoştinţe directă asupra datelor. Cele 1,1 miliarde de lire sterline reprezintă nivelul actual de împrumuturi care au fost semnalate ca suspecte, dar ar putea ieşi la iveală mai multe. "Continuăm să luptăm împotriva fraudei legată de schema de sprijin pentru Covid şi nu îi vom tolera pe cei care încearcă să fraudeze consumatorii şi contribuabilii", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.
Schemele de sprijin au fost implementate rapid pentru a salva locuri de muncă, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că estimările de fraudă vor varia daţă de eventualele pierderi, deoarece unele fonduri pot fi recuperate sau rambursate. Estimarea actuală a guvernului pentru frauda creditelor de redresare este pentru un total final de 3,3 miliarde de lire sterline, sau 7,5% din totalul împrumutat, a spus purtătorul de cuvânt.
Pe lângă frauda suspectată, băncile au pretins garanţii guvernamentale în valoare de 2,6 miliarde de lire sterline pentru împrumuturile care erau în stare de nerambursare, în creştere faţă de 1,6 miliarde de lire sterline în luna martie a acestui an, potrivit sursei. Au fost plătite alte 1,2 miliarde de lire sterline pentru astfel de creanţe, a spus sursa, faţă de cereri de 350 de milioane de lire sterline la 31 martie, potrivit datelor publicate ultima dată pe 28 iulie.
Împrumuturi de aproximativ 28,3 miliarde de lire sterline sunt rambursate la termen, arată datele de la sursă, în timp ce alte 4,7 miliarde din total au fost rambursate integral. Schema a fost mult timp urmărită de îngrijorări cu privire la un risc ridicat de fraudă, deoarece guvernul a instituit-o cu puţine verificări asupra împrumutaţilor. În cadrul schemei, au fost acordate îÎmprumuturi de până la 50.000 de lire sterline fiecare, unui număr de 1,6 milioane de beneficiari.
Comisia de Conturi Publice a Parlamentului a estimat în aprilie că împrumuturi comulate de 4,9 miliarde de lire sterline ar putea fi în cele din urmă frauduloase. Oficiul Naţional de Audit, care examinează cheltuielile din sectorul public, a declarat în decembrie că guvernul nu s-a protejat împotriva fraudei în această schemă, expunându-se la pierderi de miliarde de lire sterline. Un ministru din guvern, Theodore Agnew, a demisionat în ianuarie în semn de protest faţă de gestionarea schemei, declarând că eforturile de a opri abuzurile frauduloase asupra împrumuturilor sunt "nefericite".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 8.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 9.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 10.Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu