Locul unde ar începe războiul nuclear din Statele Unite: Buncărul antinuclear al lui Biden încastrat sub stâncile masivului muntos Raven Rock Mountain!
Postat la: 10.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În timpul războiului rece, scrie Darragh Roche în săptămânalul "Newsweek", guvernul SUA a făcut planuri pentru continuarea funcționării statului în cazul unui atac nuclear.
Deși multe aspecte ale unei reacții a SUA la o lovitură nucleară sunt clasificate, se știe că o unitate a Liberty Township din Adams County, Pennsylvania ar putea juca un rol-cheie. Complexul Raven Rock Mountain a fost adesea numit „Pentagonul subteran" și se crede că guvernul SUA ar urma să funcționeze în complex dacă Washingtonul ar fi supus unui atac devastator.
Actuala situație internațională extrem de încordată conferă complexului Raven Rock o importanță reînnoită, scrie săptămânalul american. Raven Rock, care se mai numește și „Site R", a fost construit la începutul anilor 1950. A fost atunci supranumit „Gaura lui Harry" după numele președintelui Harry S. Truman, care a ordonat aruncarea a două bombe atomice asupra Japoniei în prima lovitură nucleară din istorie.
Se spune că fostul vicepreședinte Dick Cheney și-a petrecut un timp în acest complex antiatomic în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 și se presupune că președintele Joe Biden ar putea opera de la Raven Rock dacă lucrurile iau un curs periculos. "Pittsburgh Press" a relatat în 1991 că „buncărul enorm de 260.000 de metri pătrați" a fost construit în 1949, la ordinul fostului președinte Truman.
În 2018, Robert Stanley, primarul orașului Fairfield, Pennsylvania, a declarat pentru Fox 43 că „majoritatea oamenilor habar nu au ce se află înăuntru". Fairfield este un cartier în apropierea site-ului secret. Și Garrett Graff, jurnalist și autor al cărții din 2017 "Raven Rock: The Story of the U.S. Government's Secret Plan to Save Itself - While the Rest of Us Die", a vorbit la PhillyVoice despre complexul montan în anul în care a fost publicată cartea lui.
„Raven Rock este locul unde ar începe războiul nuclear din Statele Unite", a spus Graff 2017: „Raven Rock, a mai spus Graff, este un munte masiv, scobit. Este un oraș de sine stătător (...) cu clădiri individuale și clădiri cu trei etaje, construite în interiorul acestui munte. Are tot ceea ce este înzestrat un oraș mic. Există o unitate de pompieri, un departament de poliție, unități medicale, săli de mese."
„Cantina servește patru mese pe zi, funcționează 24 de ore din 24 și a cunoscut o acalmie în anii 1990, când Războiul Rece s-a încheiat, dar a fost repornită în grabă după 11 septembrie și s-a extins în ultimii 15 ani, iar astăzi ar putea găzdui până la 5.000 de persoane în caz de urgență", a spus el. Jurnalistul de investigație Eric Schlosser a scris despre Raven Rock cartea din 2013 "Command and Control: Nuclear Weapons, the Damascus Accident, and the Illusion of Safety".
Schlosser a scris că complexul „se afla la aproximativ o jumătate de milă în interiorul Stâncii Corbului și încă o jumătate de milă sub vârful muntelui. Avea centrale electrice, rezervoare subterane de apă, o capelă mică, grupuri de clădiri cu trei etaje amplasate în caverne vaste și suficiente paturi pentru a găzdui două mii de oficiali de rang înalt de la Pentagon, Departamentul de Stat și Consiliul Național de Securitate".
Complexul Raven Rock Mountain a primit 45 de milioane de dolari că finanțare guvernamentală în 2018 și este o instalație militară operațională și astăzi. Contactat de "Newsweek", un purtător de cuvânt al Departamentului de Apărare a declarat: „Complexul Raven Rock Mountain este rezervat pentru secretarul de Stat al Apărării, președintele șefilor de stat major și alți oficiali ai Departamentului Apărării și permite desfășurarea activităților acestora, funcții esențiale în timpul situațiilor de urgență."
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 8.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 9.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 10.Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu