ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Lipă își bate joc de Cioloș și de marii campioni. A lansat o strategie a sportului făcută de un „doctor" al plagiatului

Postat la: 14.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, in loc sa demisioneze de la sefia MTS dupa dezastrul de Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, asa cum a procedat conducerea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), a lansat in dezbatere publica „Strategia de dezvoltare a sportului in Romania- perioada 2016-2032".

Aceasta asa zisa strategie a sportului (vezi documentul) este batjocura la adresa intregii miscari sportive romanesti, si, totodata, o jicnire grosolana adresata direct marilor campioni si tehnicieni de elita ai Romaniei. Coordonatorul acestei strategii este consilierul MTS, prof.univ. dr. Adrian Dragnea, atentie, tocmai cel care, in anii trecuti, a fost dat afara de le UNEFS pentru frauda intelectuala, adica pentru indrumarea unor lucrari plagiate de doctorat.

Strategie ghiveci de prostire a opiniei publice

In realitate, asa zisa strategie de dezvoltare a sportului lansata de „Uta" Lipa este un copy paste din texte publicate in diferite lucrari, carti si comunicate ale unor institutii publice, prezentate intr-un limbaj de lemn. De fapt, este o inseilare de termeni confuzi si definitii alambicate de vreo 75 de pagini, cu date disparate si contradictorii si cifre trase de par, fara nicio logica. Este un ghiveci de date, cifre si definitii din care nu se intelege nimic, dar prin care se doreste supercentralizarea si monopolizarea patrimoniului public sub palaria MTS. Efectiv, prin aceasta strategie copy paste, Elisabeta „Uta" Lipa dovedeste ca este disperata dupa imagine si, in acelasi timp, ca habar nu are de legislatia romaneasca. Dar, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere! Asa ca ZIUAnews ii transmite „Utei" Lipa ca Executivul Ciolos, din care face si ea parte din greseala, este un guvern provizoriu, adica cu mandat limitat, si, ca atare, nu are dreptul legal sa-si asume o strategie pe 16 ani.

Totodata, trebuie precizat ca o strategie pentru sport cum se numeste aceasta aruncata pe site-ul MTS de Lipa trebuie conceputa de un colectiv care sa cuprinda in primul rand practicieni, antrenori emeriti, campioni olimpici si mondiali, cercetatori stiintifici, specialisti din medicina sportiva, conducatori ai federatiilor cu traditie in sportul romanesc si lideri ai marilor cluburi din tara noastra. Adica, personalitati ale lumii sportului care au insemnat si inseamna ceva pentru sportul romanesc si care au dovedit de a lungul timpului ca au marcat pozitiv miscare sportiva din Romania. Insa, cei opt membrii ai colectivului de elaborare a strategiei lansate de „Uta" Lipa, sunt in mare majoritate teoreticieni modesti, insignifianti, controversati, dar necunoscuti in lumea sportului romanesc, lipsind cu desavarsire tehnicienii de valoare ai sportului romanesc, deci practicienii performantei, care cunosc pe propria piele dificultatile cu care se confrunta sportul nostru de 25 de ani.

Marii campioni ai României, batjocoriți și ignorați de „Uța" Lipă

Pentru adoptarea unei asemenea strategii de dezvoltarea a sportuluin romanesc trebuie creat un colectiv din care sa faca parte oameni care au performat in sportul romanesc, cum ar fi Ion Tiriac, Ilie Nastase, Octavian Bellu, Cristian Gatu, Ecaterina Szabo, Ivan Patzaichin, Pierre de Hilerin, Ana Pascu, Corneliu Ion, Marius Vizer, Nicu Vlad, Florin Berceanu etc. De asemenea, din acest coletiv nu trebuia sa lipseasca COSR-ul, care este vehiculul sportiv numarul 1 al sportului olimpic romanesc, dar si cei din conducerea UNEFS. Mai mult, in aceasta strategie trebuiau stabilite termene clare - ca in Ungaria, spre exemplu- un numar de 10-15 federații de interes national, in discipline care au demonstrat in timp ca sunt competitive la varf pe plan mondial si olimpic, gen tenis de camp, gimnastica, scrima, handbal, atletism, caiac-canoe, canotaj, judo, tir, lupte, inot, haltere etc. In realitate, cei care au contribuit la elaborarea acestei strategii copy paste sunt niste neica nimeni pentru sportul romanesc care si-au dat cu parerea despre cum vad ei sportul, fara sa aiba vreo expertiza si certificare profesionala in acest sens.

Ce sa spuna Constantin Căliman - director adjunct Federația Sportului Școlar și Universitar, despre dezvoltarea sportului? Poate doar sa mentioneze cum a fost parasutat de PNL pe aceasta functie, si, ulterior, detasat pe criterii politice la sefia CSM Bucuresti, unde s-a remarcat prin aroganta, infatuare si risipirea irationala a banilor bucurestenilor. Ca dovada ca toata aceasta insiruire de date si cifre este un copy paste perfect, MTS a mentionat la sfarsit si o bibliografie, care nu se mentioneaza nicaieri in lume asa ceva. In textul unei strategii se face referire si la aspectele mentionate in anumite lucrarii care au stat la baza elaborarii, dar nu se precizeaza o bibliografie pentru simplul fapt ca nu este lucrare de doctorat sau licenta. Oare cat a costat elaborarea acestei strategii, tinand cont ca Adrian Dragnea este cunoscut ca fiind un personaj mercatil? De fapt, aceasta strategie copy paste a fost elaborata de Adrian Dragnea si cele trei profesoare de la - UNEFS- Anca Bote, Silvia Teodorescu si Monica Stanescu, care l-au ca indrumator de doctorat tocmai pe Dragnea, iar coatorilor au fost trecuti doar ca sa fie la numar, iar unii habar n-au ca si-au pus numele pe o asemenea prostie gandita de Lipa. 

Adrian Dragnea-tătuc de plagiatori, data afară din învățământ pentru fraudă intelectuală

De fapt cine este Adrian Dragnea? El a intrat in atentia opiniei publice in 2002, cand a si fost ejectat de la UNEFS (fosta ANEFS) dar si, dupa mai multe tentative de musamalizare ale ministrului Educatie de la acea vreme- Ecaterina Andronescu, din presedinte al comisiei de specialitate a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), Povestea este una clasica si spune totul despre cine este tatucul stategiei copy paste lansata de „Uta" Lipa. Asistentul universitar Cristian Neacsu de la Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti si-a sustinut public teza de doctorat in data de 13 decembrie 2002. Pentru prestatia sa, Asistentul universitar Cristian Neacsu de la Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti si-a sustinut public teza de doctorat in data de 13 decembrie 2002. Pentru prestatia sa, candidatul la titlul de doctor a primit calificativul "foarte bine" de la patru dintre cei cinci membri ai comisiei, mai putin "darnic" cu aprecierile fiind doar presedintele comisiei, prorectorul Sorin Poenaru, care i-a acordat doar "bine".

La doar cateva zile dupa aceea, conducerea ANEFS a fost sesizata asupra faptului ca lucrarea prezentata public reprezinta o plagiere masiva a tezei de doctorat apartinand prof. univ. Adrian Constantin Dragnea, cel care a fost conducatorul stiintific al lui Neacsu. Verificarile efectuate de rectorul Gheorghe Cismas si prorectorul Sorin Poenaru au scos la iveala faptul ca reclamatia se confirma. "Teza dlui Neacsu ESTE O PLAGIERE MASIVa si GROSOLANA a tezei de doctorat a conducatorului sau stiintific", sustin cei doi. Acestia explica, intr-o plangere adresata Ministerului Educatiei si Cercetarii, ca 30 de titluri de capitole si subcapitole ale tezei dlui Neacsu sunt PRELUATE IDENTIC din teza dlui Dragnea; mai mult de 60 la suta din volumul tezei suspectate este copiat din lucrarea conducatorului sau stiintific, astfel ca 76 pagini sunt copiate absolut identic, cu respectarea succesiunii frazelor, aranjarii paragrafelor si chiar punctuatiei; partea de cercetare proprie este in totalitate o plagiere a tezei dlui Dragnea, in care sunt inlocuite, pe alocuri, numele persoanelor cercetate; identice sunt si anexele celor doua lucrari, si, cu toate acestea, in bibliografie nici nu este citata teza din care s-a copiat masiv. Senatul ANEFS Bucuresti s-a reunit in data de 13 ianuarie 2003 si a infirmat hotararea comisiei pentru acordarea titlului de doctor asistentului Cristian Neacsu. Membrii Senatului (inclusiv dl. Dragnea) au aprobat exmatricularea lui Neacsu din programul de doctorat. Totodata, Adrian Dragnea a fost destituit din functia de sef de catedra "Discipline teoretice" (in spiritul art. 116 litera "e" din Statutul Personalului Didactic). Senatul ANEFS a propus MEC si ridicarea calitatii de indrumator stiintific de doctorat. Recunoscandu-si vina, prof.univ. Adrian Dragnea si-a cerut pensionarea, iar dupa mult, ca urmare a incercarii de musamalizare a cazului de catre Ministerul Educatiei, a demisionat si de la sefia comisiei CNATDCU.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE