ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Legătura noului șef USR cu Serviciile Secrete: Tentaculele fostei Securități par a fi întinse până la Cătălin Drulă!

Postat la: 09.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cătălin Drulă este noul președinte interimar al Uniunii Salvați România, după ce Dacian Cioloș a demisionat. Dacă Cioloș este rudă cu Virgil Ardelean, zis „Vulpea", fostul șef al „Doi și-un sfert", iată că nici noul șef USR nu pare a fi străin de „băieții deștepți" din Servicii.

Tatăl lui Cătălin Drulă, Gheorghe Drulă, a fost, începând cu anul 1995, numărul doi în firma Felix Telekom, secondându-l pe Traian Mihu. Până în 2015, Traian Mihu era director general, iar Gheorghe Drulă director-adjunct, după 2015 Traian Mihu este administrator, iar Gheorghe Drulă consilierul administratorului. Firma Felix Telekom controlată de generalul SIE în rezervă Teodor Ileş a fost înfiinţată în 1 aprilie 1992. Printre membrii fondatori s-a numărat Bancorex - 20%, Felix Computers - 20%, Teleconstrucţia SA - 20%, Telrad Telecommunication & Electronic Industries din Israel - 20% şi Terra SA - 20%. Ultima dintre firme este întreprinderea prin intermediul căreia Securitatea făcea tranzacţiile cu armament.

În timpul lui Ceauşescu, Ileş a fost unul dintre ofiţerii CIE implicaţi în operaţiunile AVS (aport valutar special). Una dintre acoperirile lui Ileş a fost aceea de diplomat în Elveţia. Acum generalul Ilieş face şi consultanţă pentru firmele de armament. Managerul companiei Felix Telecom se numeşte Traian Mihu. Până la Revoluţie a fost directorul tehnic al ICE Felix - întreprindere de comerţ exterior, care producea calculatoare. Acesta apare şi el în nişte combinaţii foarte interesante legate de firmele acoperite ale Securităţii din Elveţia. Cofondator al Felix Telecom este şi Gheorghe Florin Caspruf (prin Terra SA). Acesta a deţinut compania SC Forte Company SRL care apare în dosarul Microsoft. În aceasta firmă acţionar apărea la acea vreme şi administratorul de azi al firmei lui Ileş, Traian Mihu.

Ileș a fost ofițer CIE conspirat sub numele de "Claudiu Averescu". În timpul lui Ceauşescu, Ileş a fost unul dintre ofiţerii CIE implicaţi în operaţiunile AVS (Aport Valutar Special). Una dintre acoperirile lui Ileş a fost aceea de diplomat în Elveţia. Acum Generalul Ileş face şi consultanţă pentru dealerii de armament. Managerul companiei Felix Telecom se numeşte Traian Mihu. Până la Revoluţie a fost directorul tehnic al ICE Felix - întreprindere de comerţ exterior, care producea calculatoare. Acesta apare şi el în nişte combinaţii foarte interesante legate de firmele acoperite ale Securităţii din Elveţia. În prezent, Felix Telecom SRL îi are ca asociați pe generalul (r) Teodor Ileș și pe soția acestuia, Doina Felicia Ileș, iar administrator al companiei este Sergiu Ghețu. În perioada în care era consilierul premierului Dacian Cioloș, Drulă a fost acuzat că face cărțile pentru firma unde lucra tatăl său

În mai 2016, Ion Slubschi, inginer CNADNR și membru în Grupul de Inițiativă pentru Reforma CNADNR, l-a acuzat pe Cătălin Drulă de faptul că tatăl acestuia deține o funcție de răspundere în cadrul firmei Felix Telecom care a depus o ofertă în cadrul unei licitații organizate de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Consilierul premierului ar avea întâlniri cu șeful direcției de achiziție a CNADNR, fără a fi clar în ce calitate. Licitația menționată de Slubschi presupune montarea unei rețele de camere video în punctele de trecere a frontierei, pe drumurile naționale și are o valoare estimată de 13 milioane de lei, fără TVA. Potrivit inginerului CNADNR, Ion Slubschi, membru în Grupul de Inițiativă pentru Reforma CNADNR, sistemul este total inutil, iar consilierul premierului nu face nimic pentru anularea licitației căci ar avea interesul ca firma Felix Telecom, în care tatăl său, Gheorghe Drulă, ar avea o funcție de răspundere, să câștige licitația.

„De ce protejaţi grupul infracţional, dovedit în Raportul Corpului de Control al MT (ministerul Transporturilor - n.red.)? Cum să fii cercetat de DNA şi să fii numit/reconfirmat în funcţie? Aţi reformat Compania menţinând sau chiar promovând persoanele ştiute de toată lumea cu ce ilegalităţi se ocupă. Toţi membrii din comisia cu monitorizarea activităţii din aci, unde se află Felix Telecom poll-position, sunt menţinuţi. Deşi am depus dovezi la DG (directorul general - n.red.) despre furturile din agenţii şi nu numai. Întâmplător ştiu datele problemei că m-am bătut pentru acest proiect şi l-am şi iniţiat. La o valoare de trei ori mai mică şi axat pe antifraudă. Şi actualii au făcut proiectul mai scump şi fără antifraudă. În van am atenţionat DG-ul (directorul general - n.red.) şi chiar pe dvs în corespondenţa de aici", acuza Slubschi.

„Nu veţi fi primul că reproduceţi acuzaţii absolut nefondate...Tata se pensionează, e simplu angajat, nu ar avea niciun avantaj personal dacă s ar câştiga contractul ăla de firma la care lucrează (Felix Telecom - n.red.), nu a fost implicat în licitaţie, iar eu nu am absolut nicio legătură. Şi totuşi preferaţi să scrieţi public altceva...Nu mai căutaţi atât nici dvs nici ceilalţi că nu am nicio legătură cu nimeni...", se apăra Drulă.

„(...) Ştiţi foarte bine, cel puţin din ceea ce v-am spus până acum, dacă nu mai mult aşa cum cred eu, că tatăl dumneavoastră e acţionar şi director general adjunct al firmei Felix Telekom...deci dacă tatăl dumneavoastră câştiga, brusc. DUPĂ ce aţi ajuns dumneavoastră exact consilier pe probleme de infrastructură al primului ministru, lăsaţi-mă să am nişte mici dubii...Firmă va câştiga un contract de mai multe milioane de euro şi va avea şi mentenanţa sistemului pe câţiva ani...alte milioane de euro??? Şi mă întrebaţi pe mine ce aveţi de câştigat? Ciudat... Dacă sunteţi de bună credinţă. aşa cum susţineţi, şi v-am explicat şi faptul că sistemul NU este de fapt anitfrauda (deci cheltuim banii degeaba), ieşiţi PUBLIC şi cereţi anularea licitaţiei pentru a se risipi ORICE îndoială legată de o eventuală participare a unei firme la această procedură şi cereţi refacerea licitaţiei pe un caiet de sarcini făcut de specilisti adevăraţi, NU de mafioţi, ca să ACOPERE furturile din ACI-uri! Presaţi-l pe domnul Homor şi pe domnul Costescu, PUBLIC, până anulează licitaţia! Altfel, restul e o discuţie fără formă şi fără fond...", mai acuza, la vremea respectivă, Ion Slubschi.

„Nu e domnule acționar la Felix Telecom și nici director general, v-am mai spus. De ce continuați să spuneți lucrurile astea? Ce nu înțelegeți, serios? Am crezut că sunteți bine intenționat până la un punct", replica Drulă. Întrebat, în 2016, cum comentează cele spuse de Ion Slubschi, Cătălin Drulă, a precizat că Gheorghe Drulă, tatăl său, nu deține nici o funcție de răspundere în cadrul Felix Telecom, fiind doar consilier. Mai mult acesta nu este nici acționar al companiei. Consilierul premierului mai afirmă că nu a cerut anularea licitației și eliminarea proiectului căci nu știe și nu a fost interesat de acesta tocmai pentru a nu fi acuzat de imixtiune în licitație. Ofertele în cadrul licitației în cauză ar fi fost depuse anul trecut, anterior numirii sale în actuala funcție. "Nu sunt director, nu sunt ministru și nici procuror ca să anchetez. Există un sport național al denunțurilor, al reportofoanelor puse pe mese", spune consilierul premierului. Potrivit propriului profil de pe o rețea de socializare, Gheorghe Drulă a fost consultant al Felix Telecom din ianuarie 2015 și până în februarie 2021. Practic, Gheorghe Drulă a mai lucrat pentru Felix Telecom încă 5 ani de la momentul în care fiul său, Cătălin Drulă, susținea că se pensionează.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE