ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Laureat al Premiului Nobel pentru Fizică 2022, interzis la o conferință pentru că a denunțat falsitatea încălzirii globale!

Postat la: 09.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fizicianul american John Clauser a câștigat Premiul Nobel pentru Fizică pe anul 2022 pentru un experiment major care a demonstrat realitatea unui mecanism-cheie al mecanicii cuantice - o teorie care guvernează lumea subatomică și care stă acum la baza unei noi clase de calculatoare ultraputernice. Clauser a denunțat "corupția" climatologiei. Ca urmare, o conferință pe care urma să o țină la FMI a fost imediat anulată.

La începutul acestei luni, John Clauser a criticat dur doxa "urgenței climatice". În opinia sa, această "corupție periculoasă a științei amenință economia mondială și bunăstarea a miliarde de ființe umane". El a fost rapid pedepsit. El trebuia să țină o conferință la Fondul Monetar International (FMI) pe tema modelelor climatice - aceasta a fost imediat anulată, iar pagina care anunța evenimentul a dispărut de pe site-ul oficial.

Conferința se numea "Câtă încredere putem avea în predicțiile IPCC privind clima? Să discutăm despre asta". Se pare că un răspuns sceptic nu era corect din punct de vedere politic. John Clauser a fost mult timp un critic al modelelor climatice; în special, el a regretat faptul că premiul Nobel 2021 a fost acordat pentru lucrări pe această temă.

El nu este singurul - mulți oameni de știință consideră că modelele climatice se bazează în esență pe matematică, iar numărul previziunilor lor eronate sugerează că acestea nu merită recunoașterea științei pure la cel mai înalt nivel. Revista National Geographic nu împărtășește acest punct de vedere, după cum reiese dintr-un articol intitulat "Cum au devenit modelele climatice atât de precise încât au câștigat Premiul Nobel".

Săptămâna trecută, John Clauser a subliniat că o climatologie necinstită "a făcut metastaze într-un mastodont al pseudoștiinței - jurnalismul senzațional". Această pseudoștiință, a continuat el, este acum emblematică pentru o serie de diverse rele conexe. Ea a fost promovată și dezvoltată de comercianți, politicieni, jurnaliști, agenții guvernamentale și ecologiști care sunt la fel de rătăciți. "În opinia mea", a adăugat el, "nu există cu adevărat o criză climatică".

John Clauser este cel mai recent laureat al Premiului Nobel pentru Fizică care respinge noțiunea de criză climatică. Profesorul Ivar Glaever, de asemenea laureat al premiului Nobel și principalul semnatar al Declarației mondiale privind clima, a declarat că nu există o urgență climatică, adăugând că modelele climatice "nu au niciun fel de credibilitate ca instrumente de politică globală". Profesorul Robert Laughlin, laureat al Premiului Nobel în 1998, a declarat că "nu avem puterea de a controla clima; omenirea nu poate și nu ar trebui să facă nimic pentru a răspunde la schimbările climatice".

Jo Nova, o jurnalistă australiană specializată în probleme climatice, a comentat declarațiile recente ale lui John Clauser. "Chestia cu câștigătorii Premiului Nobel sceptici în materie de climă este că fac ca programul lor să pară cât mai prostesc posibil", a remarcat ea. Și a remarcat lipsa totală de interes manifestată de mass-media mainstream față de recentele declarații ale lui John Clauser, ceea ce a determinat-o să se întrebe: "Ce rău ar face cauzei dacă publicul ar descoperi că unul dintre cei mai importanți oameni de știință din lume nu este de acord cu doxa?". Răspunsul este evident: un mare deserviciu.

Aceeași echipă care ne îndeamnă să "ascultăm experții" refuză să îi asculte pe cei pe care nu îi plac. Ei îi adoră pe "experții ONU" care trec cu vederea declinul, dar ar face orice pentru a evita giganții științei. Ei ar prefera să intervieveze la televiziunea de maximă audiență pe cei mai fraieri elevi de școală despre schimbările climatice decât pe laureații Premiului Nobel. Este o minciună prin omisiune, o înșelăciune deliberată. Iar întreaga mișcare de combatere a schimbărilor climatice se bazează pe ea.

FMI este puternic implicat în fluxurile internaționale de bani și nu putem decât să sperăm că este mai dispus să "evalueze" acest subiect decât cel al previziunilor modelelor climatice. Premiul Nobel a fost acordat lui John Clauser pentru cercetările sale revoluționare în domeniul fizicii cuantice - studiul materiei și al luminii la scară atomică și subatomică. În 2010, el a primit Premiul Wolf pentru Fizică, considerat cel mai prestigios premiu în domeniu după Premiul Nobel. Pe lângă aceste lucrări, a sugerat și îmbunătățiri ale modelelor climatice.

Încercările de a modela o atmosferă haotică și neliniară s-au lovit de numeroase obstacole. Incapabile să prezică temperaturile viitoare, previziunile lor sunt de o inexactitate ridicolă, făcând puțin mai mult decât să ghicească efectele forțelor naturale, cum ar fi vulcanii și norii. John Clauser consideră că modelele climatice subestimează enorm efectul norilor, care acoperă jumătate din planetă și care asigură un control termostatic puternic - și dominant - al temperaturilor acesteia. Mai recent, John Clauser a declarat, de asemenea, la Conferința cuantică din Coreea că nu crede în criza climatică, subliniind că "procesele cheie sunt neînțelese și exagerate, de un factor de aproximativ 200".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE