Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












La o lună de la înființare, o firmă a început să vândă produse medicale la suprapreț către spitalele din București!

Postat la: 02.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Societatea Lara Med Impex SRL a fost fondată pe 16 septembrie 2020 și, aproape două săptămâni mai târziu, la 28 septembrie, s-a înregistrat în portalul de achiziții publice. După câteva zile, la 6 octombrie, a primit prin atribuire directă un contract pentru livrarea de pijamale cu Spitalul Sf. Pantelimon din București.

Unele dintre produsele vândute au prețuri duble față de ce se găsește pe piață. De pildă, Spitalul Clinic Prof. dr. Th. Burghele a cumpărat 100 de halate chirurgicale din bumbac, în valoare de 10.200 de lei, cu 102 lei/bucată, în condițiile în care halatele similare de pe piață ajung undeva la 50-60 de lei. Conform datelor de la Registrului Comerțului, firma Lara Med Impex SRL este deținută de Diana Ionela Matache, asociată, în proporție de 50%, și la Dina Med Impex SRL, împreună cu soțul ei, Matache Marian Marius, dezvaluie libertatea.ro

Firma Dina Med Impex este abonată la contractele cu statul, având 1.321 de atribuiri directe de la data înregistrării în SEAP, din 2010, și până astăzi. În sfârșit, există și o a treia firmă care are contracte cu spitalele, Clean Services International SRL, deținută doar de Marius Marian Matache. Această firmă a fost înființată împreună cu candidatul PMP la sectorul 6, Ștefan Florescu, un apropiat al lui Cristian Popescu Piedone, conform presei.

În 2006, Florescu a ieșit din firmă și, ani buni, societatea a fost aproape nefuncțională, până în 2017, când a început să câștige contracte. Din 2018, de când s-a înregistrat în SEAP, firma a obținut 442 de contracte prin atribuire directă. În trecut, presa a mai scris despre o asociere mai veche dintre Florescu și Marius Matache, în firma Rom Cleaner Impex SRL care a fost între timp radiată.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE