Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












La ce se gândesc ei cu adevărat când ne spun că va trebui să "conviețuim cu Covidul"?

Postat la: 26.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De ce mass-media face din ce în ce mai puțin apel la isteria Covid? Oare face asta pentru că „pandemia" s-a încheiat cu adevărat? Sau pentru că este o parte importantă a procesului de manipulare a oamenilor?

de Kit Knightly

În ultimele zile, chiar săptămâni, s-a văzut o modificare clară a atitudinii presei față de „pandemia" de Covid.

Au existat numeroase exemple din ceea ce, dacă mass-media nu ar fi controlată atât de strâns, s-ar putea numi „disidență". Dar, din moment ce mass-media este strâns controlată, trebuie să o numim o schimbare aparentă a mesajului.

Într-un incident faimos, dr. Steve James, un anestezist consultant, l-a confruntat pe secretarul de sănătate al Regatului Unit, Sajid Javid, cu privire la punctele slabe ale "științei" care susține obligativitatea vaccinurilor. Rețineți că acest lucru a fost difuzat pe Sky News:

In urmă cu câteva zile, doctorul Rochelle Walensky, directorul CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor), a mers la Good Morning America pentru a discuta despre valul „Omicron" și a ajuns să sublinieze că majoritatea „deceselor cu omicron" au multiple comorbidități.

Într-un alt interviu, cu Fox News , Dr. Walenksy a spus că CDC va publica date despre câți oameni au murit de Covid și câți au murit cu Covid.

Acest lucru ridică o serie de întrebări importante.

De ce directorul CDC (aparent) se folosește aceste argumente ale scepticilor legate de Covid, după doi ani în care a pretins că nu există?

De ce ar difuza Sky News, pe TV, iar apoi pe Twitter, un videoclip cu un medic care îl provoacă pe secretarul de sănătate?

De ce The Guardian afișează titluri de genul „Încetați cu vaccinarea în masă și trăiți cu Covid, spune fostul șef al grupului de lucru pentru vaccinuri" și citează personalul medical care spune că trebuie să „tratăm Covidul ca pe gripă" ?

De ce sunt acum promovate noi studii care susțin că celulele T de la răceli obișnuite te pot „proteja de Covid"?

Nu se poate nega mesajul, frânarea narațiunii. Există un nou fir care este țesut în poveste: „a conviețui cu Covid".

De mai mult de o lună, aceasta a devenit o expresie populară în toată presa occidentală.

Pe 1 decembrie, Forbes a titrat :

De ce un Covid-19 endemic va fi un motiv de sărbătoare

Un articol care susținea, printre altele, că „Un Covid-19 endemic nu va fi mai rău decât gripa sezonieră". Această idee a fost repetată ad nauseam (până la saturație - n.n.) în mai multe locuri.

Am menționat deja articolul din Guardian din 8 ianuarie, există și unul anterior, din 5 decembrie, intitulat „De la pandemie la endemie: așa am putea reveni la normal".

CNBC a difuzat trei povești aproape identice pe această temă în decurs de două săptămâni:

În ziua de Anul Nou, Vox a avut un articol intitulat:

În ciuda omicronului, Covid-19 va deveni endemic. Iată cum.

Bloomberg raportează că Omicron semnalează sfârșitul „fazei acute a pandemiei" .

Și mai devreme, Channel 4 a opinat că „Covid în 2022" înseamnă „a învăța să trăiești cu virusul" .

Mesajele nu se bazează doar pe media. Au apărut rapoarte că „a trăi cu Covid" va fi strategia guvernului Regatului Unit care va fi adoptată în 2022, o comunicare oficială pe acest subiect fiind așteptată „în câteva săptămâni".

Așadar, „a trăi cu virusul" va fi adăugat în manualul de fraze Covid alături de „a aplatiza curba" și „noua normalitate". Dar ce presupune de fapt?

Când ne spun „a învăța să trăim cu Covid", la ce se referă ei cu adevărat?

Ei bine, în primul rând, să nu facem greșeala de a avea încredere în vreun guvern, mass-media sau „expert", doar pentru că încep să spună 20% din adevăr.

Sunt mincinoși, au o agendă, iar asta este întotdeauna adevărat, ar trebui să fii mereu conștient de asta, chiar și atunci când - sau mai ales când - încep brusc să îți spună ceea ce vrei să auzi.

Ei nu au văzut lumina, nu își corectează greșelile, nu văd în cele din urmă sensul și nu își schimbă ideile.

Nu există convertiri pe drumul Damascului. Nu există niciun val de conștiințe vinovate care să măture elita. Au o agendă. Au întotdeauna o agendă.

De asemenea, ar trebui să alungați din minte toate noțiunile de „revenire la normal". Nu se va întâmpla.

De unde știm? Pentru că așa au spus chiar ei.

Jumătate din articolele care vorbesc despre „a învăța să trăim cu Covidul" intră în detaliu despre

cum lucrurile nu se vor schimba cu adevărat. Iată-l pe aceasta, din Guardian:

„A conviețui cu Covidul" nu înseamnă neapărat să renunți la toate măsurile de protecție

Acesta subliniază că Covid ar putea deveni endemic în curând, că testarea în masă a persoanelor asimptomatice poate fi contraproductivă și ar trebui să se oprească, dar nu inversează cursul politicii măștilor sau vaccinurilor și lasă ușa larg deschisă pentru o nouă „variantă" care ar putea duce la lockdown în viitor:

„A conviețui cu Covidul" nu trebuie să însemne inversarea fiecărei măsuri de protecție. Dacă o ventilație mai bună și măștile faciale reduc impactul bolilor respiratorii de iarnă, acesta este un lucru pozitiv, chiar dacă sistemul sanitar nu mai este sub amenințarea iminentă de a fi copleșit. Va trebui, de asemenea, să rămânem vigilenți cu privire la amenințarea noilor variante, care ar putea provoca încă mari pagube. Nu există nicio garanție că o altă variantă, mai contagioasă și mai virulentă decât Omicron, n-ar putea apărea în viitor. Oamenii de știință spun că sprijinirea eforturilor globale de vaccinare va fi crucială pentru a asigura calea către normalitate.

Măștile, lucrul de acasă și distanțarea socială în locuri aglomerate ar putea foarte bine să fie păstrate, potrivit unuia dintre articolele CNBC de mai sus. Și „boosterele Covid ar putea deveni ca vaccinurile anuale împotriva gripei".

Între timp, „experții" avertizează că, chiar și odată ce Covid-ul devine endemic, ar trebui să ne pregătim pentru noi „explozii" la fiecare trei sau patru luni.

Se pare că „a conviețui cu virusul" înseamnă menținerea status quo-ului, slăbirea unor restricții, dar lăsând cale liberă pentru noi valuri de panică, dacă este nevoie.

Dar de ce? De ce fac asta acum?

S-ar putea să existe dezbinări și facțiuni, fracturi de-a lungul coridoarelor puterii. Poate că unii membri ai Marelui Club vor să oprească Pandemia în punctul în care este, de teamă că orice progres pe calea „Marii Resetări" le poate pune în pericol propria poziție sau propria avere.

Poate. Ceea ce văd ca fiind mai probabil este că ei simt că au întins deja coarda și că a o întinde și mai tare le-ar putea rupe întreaga poveste în bucăți.

Pentru a folosi o metaforă potrivită, imaginați-vă agenda „Marii Resetări" ca pe o armată invadatoare, care mărșăluiește prin oraș după oraș, câștigând bătălie după bătălie și arzând totul în cale pe măsură ce înaintează.

Vine un punct în care trebuie să te oprești. Liniile tale de aprovizionare sunt întinse, oamenii tăi sunt obosiți și numărul lor este în scădere, iar cetățenii din zonele ocupate opun din ce în ce mai multă rezistență. Dacă veți continua acum, întreaga dvs. campanie s-ar putea prăbuși.

Ceea ce faci în această situație este să te retragi într-o poziție defensivă și să o întărești. Nu dai înapoi pământul pe care l-ai luat, sau cel puțin nu prea mult, dar te oprești să împingi înainte.

Oamenii cărora le-ai invadat pământul vor fi atât de bucuroși că războiul s-a terminat, atât de obosiți de luptă, încât vor fi prea ușurați de răgaz, înainte să-și dea seama cât de mult din pământul lor le-a fost acaparat. Ar putea spune chiar „lasă-i să-l păstreze, atâta timp cât încetează să ne atace".

Așa funcționează cuceririle, din zilele Romei antice și nu numai. Un ciclu de agresiune urmată de fortificare.

Când vom trece de la „pandemic" la „endemic" nu ne vom recupera drepturile, vaccinul va fi făcut în continuare, supravegherea și cultura paranoiei și fricii vor rămâne, dar oamenii vor fi atât de uşuraţi de pauza din campania de frică și propagandă, încât nu vor mai opune rezistență.

Nu vor reveni înapoi, la starea de dinaintea pandemiei, iar „Noul Normal" va deveni literalmente, normal. La naiba, probabil că vor da chiar undă verde pentru finanțarea a orice vrea Bill Gates să facă, pentru a se asigura că „Covid este ultima pandemie".

Și apoi, într-o zi când oamenii vor fi din nou drăguți și docili, o nouă "variantă de virus" va apărea, sau vom avea nevoie de o „carantină climatică", iar impulsul pentru controlul fiecărui aspect al vieții noastre se va relua în mod serios.

Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să nu cădem în capcană.

Politicienii din Big Media și Big Pharma nu dezvăluie tot adevărul, ci doar folosesc câteva mici părți din el, pe care le-au ignorat în ultimii doi ani, pentru a-și întări poziția.

Dar asta nu e neapărat un lucru rău.

Însuși faptul că ei simt nevoia să facă acest lucru arată că o rezistența serioasă a început să se facă simțită și că acum încearcă să ne aline, ca să ne relaxăm.

Acum ar fi cel mai prost moment să încetăm lupta.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE