Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Kover Laszlo în România - se pot face progrese nu prin modificarea frontierelor politice stabilite în urmă cu 100 de ani, nu prin eliminări violente, prin falsificarea istoriei sau prin provocări intimidante

Postat la: 16.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La finalul săptămânii trecute, președintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo a participat la două acțiuni publice în România. Șeful legislativului ungar, fost coordonator de servicii secrete în Ungaria la sfârșitul anilor 90 și reprezentantul polului ultra-naționalist din FIDESZ, partidul ungar aflat la guvernare, ne-a obișnuit de mult timp cu o serie de provocări la adresa Bucureștiului, care pot fi lejer înscrise în categoraia războiului hibrid practicat de Budapesta la adresa României.

Este suficient doar să punctăm toată agitația diplomatică româno-ungară provocată de intenția domnului Kover de a reînhuma, în anul 2012, în municipiul Odorheiu Secuiesc, rămășițele fostului scriitor fascist și antisemit Nyiro Jozsef, pentru a conștientiza că prezența domniei sale în România are, de fiecare dată, caracteristici aparte, mentioneaza sitrul Historia.ro.

De această dată, Kover Laszlo a ales să suțină o alocuțiune în incinta Bisericii unitariene din localitatea Ștefănești, comuna Ghindari din județul Mureș, în contextul celei de a 23-a întâlniri a Alianței Sfântului Rege, care reunește așezările din Bazinul Carpatic ce poartă numele de Sfântul Ștefan, respectiv să ia parte, ca principal invitat, la tabăra Asociației ultra-naționaliste maghiare, Tineretul Maghiar Ardelean, în calitate de principal invitat.

Spre deosebire de alte situații, domnul Kover a făcut puține răutăți gratuite la adresa Bucureștiului, în această categorie putând intra poziția de mai jos, avută în incinta Bisericii unitariene din Ștefănești, în fața celor câteva sute de enoriași prezenți, președintele Parlamentului Ungariei susținând că maghiarii știu că în Europa Centrală și de Est se pot face progrese nu prin modificarea frontierelor politice stabilite în urmă cu 100 de ani, nu prin urmărirea obținerii exclusivității de către națiunile majoritare, nu prin eliminări violente, prin falsificarea istoriei și prin provocări intimidante, ci prin relații economice naturale, de transport și logistică, precum și prin cultură, prin exploatarea în comun a relațiilor, a oportunităților și a resurselor de oportunitate ca în cei de 1000 de ani parcurși. Mult mai virulent în abordare a fost Kovacs Istvan, responsabil cu comunicarea din partea Bisericii Unitariene, care a ținut să precizeze, în același context, că cetățenii ungari și-au construit patria într-o mie de ani și nu au obținut-o rapid, prin trucuri. Același domn a ținut să amintească că aceeași unguri pot descăleca de o mie de ori, încercând să amintească, astfel, despre momentele când triburile hune au ocupat, cu o mie de ani în urmă, mari întinderi din Europa.

Tot în aceeași zi, Kover Laszlo a decis să legitimeze lucrările Taberei EMI desfășutrate în apropierea municipiului Gheorgheni pe parcursul cărora un punct central al discuțiilor a fost reprezentat de condamnarea autorităților române pentru sentița de închsioare cu executare dată de Înalta Curte de Casație și Justiției în cazul celor doi tineri maghiari, Beke Istvan și Szocs Zoltan, pentru implicarea în activități asociate terorismului. Probabil că motivul prezenței lui Kover Laszlo în tabără a ținut, mai degrabă, de faptul că această entitate politică a început, de câțiva ani de zile, să finanțeze cu sume importante organizatorii taberei, reușind să își crească considerabil influența față de patronii ei anteriori , cunoscutul partid extremist ungar Jobbik. Poate tocmai de aceea, de la multele momente în care se striga , de la tribuna Taberei, Să piară Trainonul!, Ținutul Secuiesc nu e România! și multe alte cuvinte jignitoare la adresa României, s-a ajuns ca în această sâmbătă domnul Kover să aibă un discurs mai rezervat, axat pe importanța demografiei în rândul minorității maghiare, singura variantă care va asigura succesul acestei etnii în viitor.

Suntem convinși că de faptul că FIDESZ tatonează, în prezent, maniera în care poate folosi lucrările taberei de vară a EMI pentru a-și promova propriile interese, în condițiile în care este demonstrat deja faptul că orice forint pe care partidul ungar îl acordă minorității maghiare din Transilvania se traduce prin promovarea imaginii și obeictivelor partidului ungar în țara noastră. Și aceasta o știe cel mai bine președintele UDMR, Kelemen Hunor, care este beneficiarul anual a câtorva milioane de euro din partea FIDESZ și care este blamat de unii foști lideri ai Uniunii că a ajuns să subordoneze partidul intereselor Guvernului Orban și nu intereseleor maghiaruilor de rând!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE