ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Judecătorul Tudoran este cercetat de Inspecția Judiciară pentru trafic de influenta in favoarea fiului anchetat penal

Postat la: 29.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Suspectat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în favoarea fiului anchetat penal, judecătorul Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București este, oficial, sub ancheta Inspecției Judiciare.

La fel și procurorii de la Parchetul de pe ­lângă Judecătoria Sectorului 1 care au blocat anchetele penale împotriva odraslei judecătorului Ion-Tudoran, falsul avocat Alexandru Ion-­Tudoran. Într-un răspuns adresat redacției „României libere", Inspecția Judiciară a confirmat demararea verificărilor prealabile față de magistratul Bogdan Ion-­Tudoran, dar și față de procurorii amintiți. „În prezent, în ambele cauze se efectuează verificări prealabile, în conformitate cu dispoziţiile art. 45 şi următoarele din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru a se constata dacă există indicii privind săvâr­şirea vreunei abateri disciplinare", se arată în răspunsul Inspecției Judiciare.

Reclamat de omul de afaceri Cezar Panait pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, fals în înscrisuri private, fals în înscrisuri publice și exercitarea fără drept a profesiei de avocat, Alexandru Ion-Tudoran, fiul judecătorului Bogdan Ion-Tudoran, nu a răspuns pentru niciuna din aceste fapte. În calitate de acționar și administrator al SC Terradox Solutions SRL, Cezar Aurel Panait a descoperit în anul 2012 că avocatul Alexandru Ion-Tudoran, pe care îl angajase de doi ani pentru suma de 2.447 euro lunar, nu era avocat. Deși folosea ștampile prin care își aroga calitatea de membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România - Baroul București, fiul judecătorului Ion-Tudoran nu figura ca membru al Uniunii. Însă utiliza până și contracte tipizate cu însemnele UNBR. După ce și-a dat seama că are de-a face cu un impostor, Cezar Panait a reclamat toate aceste fapte. Surprinzător, falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran nu numai că nu și-a recunoscut culpa, dar ca răspuns i-a solicitat omului de afaceri suma de 30.000 de euro drept despăgubiri pentru rezilierea ilegală a contractului încheiat pentru acordarea de servicii juridice. Deși a furnizat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București toate probele ce arătau falsurile și acțiunea de șantaj a falsului avocat Alexandru Ion-­Tudoran, Cezar Panait a fost imediat pus la punct. Procurorii nici măcar nu au pus în mișcare vreo urmărire penală împotriva fiului judecătorului, considerând că faptele nu pot fi încadrate de legea penală. Apoi, când omul de afaceri a contestat închiderea plângerilor penale și dosarele au ajuns pe mâna judecătorilor, falsul avocat a fost ajutat direct de tatăl său, magistratul Bogdan Ion-Tudoran.

În dosarul civil 54427/299/2012 aflat pe rolul Jude­cătoriei Sectorului 1, în care se judeca rezilierea contractului de asistență juridică încheiat de falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran cu firmele lui Cezar Panait, tatăl magistrat Bogdan Ion-­Tudoran a intervenit brutal în favoarea fiului. Aparent deranjat că magistrații colegi de la Judecătoria Sectorului 1 îl citează pe fiul lui la domiciliul comun, Bogdan Ion-Tudoran le-a trimis acestora o scrisoare.

„Subsemnatul Ion-Tudoran Corneliu-Bogdan, domiciliat în București, sector 1, strada Ing. Dumitru Zosima 68A, proprietar al imobilului de la adresa anterior menționată, prin prezenta vă solicit ca, în conformitate cu dispozițiile art. 148 și următoarele din Codul de Procedură Civilă, să nu mai dispuneți citarea sau efectuarea vreunui alt act de procedură la adresa mai sus indicată, privindu-l pe domnul avocat Ion-Tudoran Alexandru și Cabinetul Individual de Avocat «Ion-Tudoran Alexandru», având în vedere că atât persoana fizică, dar și persoana juridică nu își mai au domiciliul și sediul în imobilul respectiv. Totodată, vă adresez rugămintea ca, pe viitor, să verificați datele privind citarea sau îndeplinirea altor acte procedurale, iar în ceea ce privește relațiile necesare efectuării acestor proceduri, să vă adresați organelor competente în materie", a fost mesajul transmis de Bogdan Ion-Tudoran colegilor de la instanța Judecătoriei Sectorului 1. Evident, deși nu s-a rostit direct vreo cerere de acordare a vreunui favor, demersul judecătorului Ion-Tudoran poate fi lesne asimilat unei acțiuni de trafic de influență. În primul rând pentru că, nefiind parte în dosar, nu avea de ce să le scrie el colegilor magistrați ce îi judecau fiul. Apoi, același judecător Ion-Tudoran a mințit, deoarece fiul său avea domiciliul legal, cunoscut de autorități, în vila comună din strada Ing. Dumitru Zosima 68A.

Protejat de tatăl său, judecător la Curtea de Apel București, falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran a săvârșit în formă continuată un lung șir de infracțiu­ni. Deși nu era membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România, acesta l-a convins pe un om de afaceri din Marea Britanie, Venizelos Kyriacos Nikitas, că este avocat, facturându-i o serie de servicii specifice. Ca să demonstreze că este un avocat veritabil, Alexandru Ion-Tudoran a folosit ștampile pe care și-a trecut în clar calitatea de membru al Baroului București, dar și codul numeric personal, dorind astfel să fie cât mai convingător.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE