Judecătorul Tudoran este cercetat de Inspecția Judiciară pentru trafic de influenta in favoarea fiului anchetat penal
Postat la: 29.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Suspectat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în favoarea fiului anchetat penal, judecătorul Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București este, oficial, sub ancheta Inspecției Judiciare.
La fel și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 care au blocat anchetele penale împotriva odraslei judecătorului Ion-Tudoran, falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran. Într-un răspuns adresat redacției „României libere", Inspecția Judiciară a confirmat demararea verificărilor prealabile față de magistratul Bogdan Ion-Tudoran, dar și față de procurorii amintiți. „În prezent, în ambele cauze se efectuează verificări prealabile, în conformitate cu dispoziţiile art. 45 şi următoarele din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru a se constata dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare", se arată în răspunsul Inspecției Judiciare.
Reclamat de omul de afaceri Cezar Panait pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, fals în înscrisuri private, fals în înscrisuri publice și exercitarea fără drept a profesiei de avocat, Alexandru Ion-Tudoran, fiul judecătorului Bogdan Ion-Tudoran, nu a răspuns pentru niciuna din aceste fapte. În calitate de acționar și administrator al SC Terradox Solutions SRL, Cezar Aurel Panait a descoperit în anul 2012 că avocatul Alexandru Ion-Tudoran, pe care îl angajase de doi ani pentru suma de 2.447 euro lunar, nu era avocat. Deși folosea ștampile prin care își aroga calitatea de membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România - Baroul București, fiul judecătorului Ion-Tudoran nu figura ca membru al Uniunii. Însă utiliza până și contracte tipizate cu însemnele UNBR. După ce și-a dat seama că are de-a face cu un impostor, Cezar Panait a reclamat toate aceste fapte. Surprinzător, falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran nu numai că nu și-a recunoscut culpa, dar ca răspuns i-a solicitat omului de afaceri suma de 30.000 de euro drept despăgubiri pentru rezilierea ilegală a contractului încheiat pentru acordarea de servicii juridice. Deși a furnizat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București toate probele ce arătau falsurile și acțiunea de șantaj a falsului avocat Alexandru Ion-Tudoran, Cezar Panait a fost imediat pus la punct. Procurorii nici măcar nu au pus în mișcare vreo urmărire penală împotriva fiului judecătorului, considerând că faptele nu pot fi încadrate de legea penală. Apoi, când omul de afaceri a contestat închiderea plângerilor penale și dosarele au ajuns pe mâna judecătorilor, falsul avocat a fost ajutat direct de tatăl său, magistratul Bogdan Ion-Tudoran.
În dosarul civil 54427/299/2012 aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, în care se judeca rezilierea contractului de asistență juridică încheiat de falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran cu firmele lui Cezar Panait, tatăl magistrat Bogdan Ion-Tudoran a intervenit brutal în favoarea fiului. Aparent deranjat că magistrații colegi de la Judecătoria Sectorului 1 îl citează pe fiul lui la domiciliul comun, Bogdan Ion-Tudoran le-a trimis acestora o scrisoare.
„Subsemnatul Ion-Tudoran Corneliu-Bogdan, domiciliat în București, sector 1, strada Ing. Dumitru Zosima 68A, proprietar al imobilului de la adresa anterior menționată, prin prezenta vă solicit ca, în conformitate cu dispozițiile art. 148 și următoarele din Codul de Procedură Civilă, să nu mai dispuneți citarea sau efectuarea vreunui alt act de procedură la adresa mai sus indicată, privindu-l pe domnul avocat Ion-Tudoran Alexandru și Cabinetul Individual de Avocat «Ion-Tudoran Alexandru», având în vedere că atât persoana fizică, dar și persoana juridică nu își mai au domiciliul și sediul în imobilul respectiv. Totodată, vă adresez rugămintea ca, pe viitor, să verificați datele privind citarea sau îndeplinirea altor acte procedurale, iar în ceea ce privește relațiile necesare efectuării acestor proceduri, să vă adresați organelor competente în materie", a fost mesajul transmis de Bogdan Ion-Tudoran colegilor de la instanța Judecătoriei Sectorului 1. Evident, deși nu s-a rostit direct vreo cerere de acordare a vreunui favor, demersul judecătorului Ion-Tudoran poate fi lesne asimilat unei acțiuni de trafic de influență. În primul rând pentru că, nefiind parte în dosar, nu avea de ce să le scrie el colegilor magistrați ce îi judecau fiul. Apoi, același judecător Ion-Tudoran a mințit, deoarece fiul său avea domiciliul legal, cunoscut de autorități, în vila comună din strada Ing. Dumitru Zosima 68A.
Protejat de tatăl său, judecător la Curtea de Apel București, falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran a săvârșit în formă continuată un lung șir de infracțiuni. Deși nu era membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România, acesta l-a convins pe un om de afaceri din Marea Britanie, Venizelos Kyriacos Nikitas, că este avocat, facturându-i o serie de servicii specifice. Ca să demonstreze că este un avocat veritabil, Alexandru Ion-Tudoran a folosit ștampile pe care și-a trecut în clar calitatea de membru al Baroului București, dar și codul numeric personal, dorind astfel să fie cât mai convingător.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
- 10.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu