Judecătorul Ion-Tudoran, zis „Zeus", complice la infracțiunile fiului - ilustru avocat impostor
Postat la: 04.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Controversatul judecător al Secției I-a Penală a Curții de Apel București, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, s-a cerut la pensie, iar CSM i-a aprobat în unanimitate retragerea.
Doar că în urma lui „Zeus" - așa cum este alintat de apropiați magistratul Ion-Tudoran - rămân neînchise suspiciunile de trafic de influență exercitate în favoarea fiului, Alexandru Ion-Tudoran, fals avocat. Dar și unele presupuse participări în escrocarea unor oameni de afaceri, dupa cum scriu cei de la Romania libera.
Protejat de funcția tatălui, pretinsul avocat Alexandru Ion-Tudoran (niciodată membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România) continuă nestingherit să profeseze, înmulțind tot mai mult șirul infracțiunilor înfăptuite. Odrasla judecătorului Ion-Tudoran folosește frecvent la instanțele de judecată împuterniciri falsificate grosolan ce sunt editate de-a valma în română și spaniolă, dar și chitanțe fără nici un element de securizare fiscală, cumpărate cândva din librării.
Suprinzător, nimeni nu se sesizează. Judecătorii în fața cărora pledează, deși au obligația să verifice calitatea de avocat a celui ce li se prezintă îmbrăcat în robă, nu o fac. La fel de oarbe par și instituțiile statului împotriva cărora pledează de multe ori acest fals avocat. Nimeni nu vede sau nu vrea să vadă cum Alexandru Ion - Tudoran folosește, de cel puțin 3-4 ani, aceeași împuternicire avocațială falsificată, cu aceeași serie, execrabil tradusă și realizată.
Culmea este că tatăl, judecătorul Corneliu Bogdan Ion - Tudoran, a promovat falsurile fiului într-un proces de drepturi salariale intentat, alături de alți circa 30 de colegi judecători, împotriva Ministerului Justiției, a Curții de Apel București, Tribunalului București și Tribunalului Ilfov. Fără nici un pic de exagerare se poate aprecia, efectiv, că situația falsului avocat Alexandru Ion - Tudoran este comparabilă cu cea a falsului medic italian Matteo Politi.
Absolvent de facultate particulară de Drept, Alexandru Ion - Tudoran a ales să profeseze ca avocat. Dar nu a trecut niciodată de examenele organizate de Uniunea Națională a Barourilor din România. A preferat să se înscrie pe listele a ceea ce s-a numit UNBR - Baroul Bota, o structură paralelă scoasă ulterior în afara legii. Cu dovada emisă de Baroul Bota, fiul de judecător și-a înființat apoi entitatea fiscală „Cabinet de Avocat Ion-Tudoran Alexandru". A fost prima neglijență a Ministerului de Finanțe - ANAF, care a aprobat și emis acte de înregistrare fiscală pentru înființarea cabinetului de avocat fără să verifice și să realizeze că, de fapt, Alexandru Ion - Tudoran nu era nicidecum membru al UNBR, ci al structurii paralele UNBR - Baroul Bota.
Cu documentele ce atestau calitatea de avocat în barourile Bota, dar și cu actele ce atestau înființarea cabinetului său de avocatură, Alexandru Ion - Tudoran s-a înscris în mai 2013 în Baroul Avocaților din Sofia, Bulgaria. Habar nu aveau bulgarii de faptul că acesta nu este, de fapt, avocat în structura oficială, legală, a Uniunii Naționale a Barourilor din România. Oricum, la data de 17.09.2013, prin decizia 530, până și Baroul Bota l-a exclus pe Alexandru Ion-Tudoran. Dar acesta nu a anunțat nicăieri, conform articolului din Rl.ro
Din contră, un an mai târziu, în septembrie 2014, același Alexandru Ion - Tudoran s-a deplasat în Spania și și-a aranjat înscrierea în Colegiul Avocaților din Madrid. Termenul „aranjat" este cel mai blând verb. Căci Alexandru Ion - Tudoran a devenit membru al Ilustre Colegio de Abogados de Madrid fără să știe o boabă spaniolă și fără să susțină în mod real vreun examen de drept spaniol. Cu aceleași documente duplicitare ce atestau calitatea sa de avocat în Baroul Bota, fiul judecătorului Ion - Tudoran a reușit, totuși, imposibilul. Cu patalamaua de membru al Ilustre Colegio de Abogados de Madrid s-a întors în România și a început să profeseze. Ca avocat străin. Tot ilegal.
Cu spatele asigurat de tatăl său, Alexandru Ion - Tudoran, devenit ilustru avocat spaniol, a început să racoleze clienți și să le asigure reprezentare avocațială la instanțele din România. O altă infracțiune. Căci, în calitate de avocat străin (deși se știe că a uzurpat și această formă), avea obligația legală de a se anunța și de a fi luat în evidențele Uniunii Naționale a Barourilor din România în Secțiunea Avocați Străini. Chiar și în această situație, el nu avea, totuși, dreptul de a își oferi în mod frecvent serviciile pe teritoriul României. Și mai ales nu avea dreptul de a pune concluzii.
Alexandru Ion - Tudoran nu a îndeplinit însă obligația legală de a se înscrie în Secțiunea Avocați Străni a UNBR, păcălind instanțele că el nu profesează în mod frecvent pe teritoriul României. O întreagă arhivă de documente arată nu doar contrariul, ci dezvăluie un adevărat caracter infracțional, o amenințare reală asupra actului de justiție. Printr-un melanj de împuterniciri avocațiale false, atribuite a fi emise de Colegiul Madrid, dar în realitate inexistente, toate având efectiv același număr și aceeași serie, trase la cel mai ieftin xerox, Alexandru Ion - Tudoran a ajuns până într-acolo încât s-a judecat cu Ministerului Justiției, Curtea de Apel București, Tribunalul București și cu Tribunalul Ilfov, se mai afirma in sursa citata.
El însuși personaj contradictoriu, judecătorul Corneliu Bogdan Ion -Tudoran și-a angajat fiul fals avocat să îl reprezinte la Tribunalul Dâmbovița în dosarul 1307/120/2016 - privind litigii de muncă. Alături de alți 24 de colegi, judecătorul și-au cerut drepturi salariale restante. În momentul în care cauza a fost disjunsă la Tribunalul Dâmbovița, magistratul penalist Corneliu Bogdan Ion -Tudoran a făcut o mișcare suprinzătoare. În timp ce toți ceilalți 24 de colegi au preferat să le fie reprezentate și susținute drepturile prin intermediul unui curator, el și-a angajat și promovat odrasla, falsul avocat. Mai mult, atunci când instanța Tribunalului Dâmbovița a ridicat suspiciuni asupra calității de avocat a lui Alexandru Ion - Tudoran, tatăl și fiul au acționat la unison, convingând judecătorul de caz că are de-a face cu un veritabil avocat madrilen. În dosarul 1307/120/2016 s-a depus în acest sens Împuternicirea Avocațială seria C nr 120052 - 0001/2016 emisă la 15.06.2016, un ordinar document falsificat grosolan pe calculator prin suprapunerea unor sigle, ștampile, denumiri, termeni și sintagme din limbile spaniolă și română. Un fals formular atribuit a fi emis de Ilustre Colegio de Abogados de Madrid pe care și l-au asumat, deopotrivă, atât tatăl judecător (l-a semnat), cât și fiul fals avocat. Deși a fost singurul magistrat ce a avut rezerve privind calitatea de avocat madrilen a lui Ion - Tudoran, judecătorul de la Dâmbovița nu a avut și curiozitatea să consulte, așa cum era obligat, și Tabloul Avocaților - Secțiunea Avocați Străini. Ar fi văzut că Alexandru Ion - Tudoran nu este înscris în România, deci nu putea profesa și nu putea pune concluzii.
Nu doar judecătorul de la Tribunalul Dâmbovița a căzut pradă ingeniozității infracționale a fiului judecătorului Corneliu Bogdan Ion - Tudoran. Magistrații de la Judecătoria Buftea (dosar 12333/94/2017*), Judecătoria Cornetu (dosarele 2932/1748/2016 și 11626/1748/2018), Judecătoria Giurgiu (dosar 1588/236/2018), Tribunalul București (dosarele 21748/3/2017 și 20195/3/2017), Tribunalul Tulcea (dosar 14512/302/2016) și de la multe, multe alte instanțe au fost păcăliți de falsul avocat Alexandru Ion - Tudoran cu același formular fals de „Împuternicire Avocațială" pretins a fi emis de Baroul Madrid. În toate dosarele s-a depus același act xerocopiat, cu aceeași serie. Și nimeni, dar absolut nici un judecător nu a făcut ochii mari când în fața sa a ajuns falsul brut, ordinar, neșlefuit al avocatului Alexandru Ion - Tudoran. Nu au ridicat semne de întrebare nici chitanțele anexate la toate aceste dosare. Chitanțe ce nu au nici un element de securitate, fiind simple tipizate ce se vindeau acum ceva ani pe la librării. Însăși faptul că odrasla judecătorului s-a prezentat și s-a legitimat ca avocat din Madrid, dar anexa chitanțe în numele cabinetului de avocatură din România nu a fost sesizat ca inadvertență de vreun judecător. Iar de aici, evident, se întrezăresc alte fapte penale, de natură fiscală, ce îi pot fi oricând imputate.
Pe de o parte, Alexandru Ion - Tudoran se legitimează și își reprezintă clienții ca avocat al Ilustre Colegio de Abogados de Madrid, dar pe de altă parte le taie chitanțele rudimentare în numele cabinetului de avocatură pretins a fi înregistrat prin Pantelimon, deși în baza de date a ANAF acesta figurează la adresa din Dumitru Zosima 68 A, adică la domiciliul onorabilului tată judecător. Și pentru că tot a venit vorba de ANAF, Cabinetul de Avocatură Alexandru Ion-Tudoran figurează în baza de date ca având ultima declarație depusă la data de 30 iunie 2010. Ce s-a întamplat de atunci, nu se știe. Cu toate că, așa cum o arată dovezile, la data de 26.10.2017 Alexandru Ion-Tudoran emitea chitanța cu nr 47 unui client în vederea reprezentării la Tribunalul București: 1000 de lei in cifre și 1.500 de lei în litere. Iar la data de 9.05.2018 se tăia chitanța cu nr 66 pentru o reprezentare la Judecătoria Buftea. Unde sunt toți acești bani încasați pe tipizate ce nici măcar vânzătorii de vopsea lavabilă de pe Valea Cascadelor nu le mai folosesc?
Seriile chitanțelor (dacă le putem spune așa) emise de falsul avocat madrilen Alexandru Ion - Tudoran implică, pe lângă evidentele chestiuni de fraudă fiscală, și interpretări juridice. Căci din moment ce emite chitanțe cu numere de ordine 47 sau 66, odrasla judecătorului nu mai poate spune că prestează ocazional în România activități de reprezentare avocațială. Nu! Aceasta este activitatea sa curentă, drept pentru care era necesară de mulți ani înscrierea în Tabloul Avocaților, Secțiune Avocați Străini. Iar UNBR confirmă că Alexandru Ion - Tudoran nu a fost niciodată și nu este înscris. Ca atare practică ilegal profesia de avocat. Iar după ce tatăl judecător se va pensiona, este de așteptat ca acesta să facă pereche cu fiul.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu