ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Ipocrizia Green Deal: Creșterile de CO2 au sporit de fapt recoltele agricole!

Postat la: 29.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Oamenii de știință au arătat că producția mondială de alimente a crescut în ultimele decenii, deoarece dioxidul de carbon a făcut pași mici pentru a recupera nivelurile atmosferice care erau comune de-a lungul erelor geologice până în trecutul relativ recent. Un om de știință italian a estimat că reducerea CO2 din atmosferă înapoi la nivelurile preindustriale ar duce de fapt la o scădere cu 18% a producției multor produse alimentare globale de bază.

Nivelul actual de CO2 atmosferic de 419 părți pe milion (ppm) este aproape de un minim istoric. Dacă scade mult, să zicem la aproximativ 180 ppm, viața vegetală și umană va începe să se stingă. Potrivit ecologistului Dr. Patrick Moore, în ultimii 500 de milioane de ani, cantitatea de carbon din atmosferă a scăzut de la 15.000 de miliarde de tone la puțin peste 850 de miliarde de tone. O mică parte din această captură enormă este eliberată în perioadele de încălzire naturală, în special din depozitele vaste deținute în oceanele Pământului. Mulți oameni de știință rămân relaxați cu privire la creșterea nivelurilor de CO2. Dr. Roy Spencer, fostul om de știință de la NASA, observă, de asemenea, efectul benefic asupra plantelor, adăugând: „Deși CO2 este necesar pentru ca viața pe Pământ să existe, în atmosfera Pământului nu există foarte mult".

Desigur, isteria actuală despre CO2, politizată pentru a impulsiona proiectul Net Zero, un proiect de comandă și control, se referă la efectele sale de încălzire în atmosferă. Dar dovezile care indică o creștere automată a temperaturii după o majorare a CO2 sunt greu de găsit pe parcursul recordului climatic de 600 de milioane de ani. O ipoteză interesantă care câștigă teren științific este că gazul devine „saturat" după un anumit punct, iar proprietățile sale de încălzire scad dramatic. Această ipoteză nu este dovedită, dar rămâne o explicație mai plauzibilă a tendințelor observate în trecut decât ipoteza de corelare automată care a devenit parte a științei „consolidate".

Ceea ce este incontestabil este că Pământul a „înverzit" dramatic în ultimii 40 de ani, datorită gazului suplimentar. S-a estimat că a existat o creștere cu 14% a vegetației, în mare parte din cauza nivelurilor mai ridicate de CO2 în această perioadă. Într-o lucrare publicată în 2016 de 32 de autori din opt țări, s-a făcut observația că a existat o „creștere persistentă și pe scară largă" a sezonului de vegetație în peste 25-50% din suprafața vegetală. Mai multă vegetație înseamnă, desigur, mai multă hrană în sus și în jos pe lanț. Fiecare formă de viață beneficiază, de la insecte la tigri și, desigur, oamenii.

Pe 14 septembrie, Daily Sceptic a raportat despre munca a patru oameni de știință italieni care au întreprins o revizuire majoră a tendințelor climatice istorice și au concluzionat că „urgența climatică" nu este susținută de date. Ei au remarcat, de asemenea, o „înverzire" considerabilă recentă a biomasei vegetale cauzată de niveluri mai ridicate de CO2. Ajutate și de îmbunătățirile majore ale tehnologiei agricole, randamentele alimentare au crescut. Se observă că patru culturi, porumb, orez, soia și grâu, asigură 64% din aportul caloric uman.

În ultimii 60 de ani, câștigurile anuale pentru aceste culturi sunt cuprinse între 2,4% și 3,8%. Desigur, fără aceste creșteri ale productivității agricole, lumea ar fi un loc mult mai sărac și mai flămând. Oamenii de știință italieni fac mai mult decât să sugereze acest lucru atunci când notează: „Înverzirea globală este o provocare culturală care ne determină să reflectăm asupra implicațiilor pozitive ale creșterii nivelurilor atmosferice de CO2".

Site-ul de științe climatice No Tricks Zone a evidențiat recent alte două studii științifice care au arătat că efectele mai mari de fertilizare cu CO2 au condus la înverzirea globală și îmbunătățirea fotosintezei. Un grup de oameni de științe agricole a sugerat că ar exista o creștere de 30-50% a fotosintezei cu CO2 într-un interval de la 451 la 720 ppm. Acest lucru ar duce la o creștere cu 25% a randamentului culturilor. Oamenii de știință s-au uitat în special la orz și au descoperit o creștere a randamentului de 54% dacă CO2 a crescut la 700 ppm.

Între timp, un alt grup de oameni de știință a descoperit că nivelurile ridicate de CO2 sunt foarte utile pentru pomii fructiferi, producând „o fotosinteză crescută". Cu CO2 la 600-750 ppm, plantele vor crește cu 30% mai repede. Se spune că cercetările lipsesc pentru fructe în comparație cu multe alte culturi, dar autorii concluzionează că: „Există, fără îndoială, un „efect de fertilizare al CO2" asupra speciilor de fructe care se majorează odată cu progresul schimbărilor climatice."

Clima, desigur, se schimbă mereu, iar anularea dezbaterii despre subiect în temeiul directivei științifice „consolidate" este mai mult decât o insultă la adresa inteligenței. Se presupune că există un efect complet dăunător asupra climei cauzat de arderea de combustibili fosili de către oameni. Dar nu există încă nicio lucrare științifică credibilă, revizuită de comunitatea științifăc, care să demonstreze în mod concludent că oamenii provoacă încălzirea globală. Există pur și simplu o ipoteză că nivelurile mai ridicate de CO2 în atmosferă vor fi catastrofale, producând o încălzire care până în prezent a fost observată doar în modelele climatice. Nu e de mirare că mulți oameni de știință sunt relaxați cu privire la nivelurile mai ridicate de CO2. Dr. Patrick Moore, unul dintre fondatorii inițiali ai Greenpeace, a spus chiar că așteaptă cu nerăbdare ziua în care guvernele se vor întâlni pentru a semna tratate în care promit să-și majoreze emisiile de carbon.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE