Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Inocențiu Voinea, consilier local la Sectorul 3: Robert Negoiță și-a pierdut direcția! Stând prost cu aritmetica, edilul face atelier de geometrie pe lângă Primărie

Postat la: 15.10.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tocmai ce s-a încheiat ședința extraordinară a Consiliului local al Sectorului 3, în care din nou primarul PSD, Robert Negoiță, a făcut jonglerii cu firmele înființate pe lângă Primărie, punându-le să-și mute activele de la una la alta sau să facă achiziții pentru direcțiile Primăriei, fentând procedurile care impun autorităților publice să apeleze la sistemul de achiziții electornice SICAP (SEAP).

De pildă, societatea Ordine și Pază S3, urmează să achiziționeze materiale pentru retrasarea și marcarea locurilor de parcare din Sectorul 3. Deși, trasarea efectivă o va face direcția de specialitate din cadrul Primăriei, nu Ordine și Pază S3. Vezi hotărârea aici.

La punctul 6 al ordinii de zi s-a aflat un proiect de hotărâre, adoptată, de altfel, de majoritatea PSD, prin care Primăria Secotului 3, deși nu are în atribuții, solicită Primăriei Generale să fie lăsat să finanțeze stații ale STB. Vă amintim că, recent, la ultima ședință a Consiliului General, Firea și-a aprobat un buget de 19 milioane de euro pentru 500 de stații, adică până la 38.000 de euro pentru o singură stație STB, în condițiile în care în alte orașe, asemenea amenajări s-au realizat cu bugete de circa 2.000 de euro pe bucată!

O altă năzdrăvănie, apărută chiar în cadrul ședinței, este amendamentul, formulat de un consilier PSD, la Hotărârea privind mărirea bugetului de venituri și cheltuieli al societății Salubritate și Deszăpezire S3 SRL cu peste 16 miloane de lei. De săptămâna trecută, când s-a anunțat ședința extraordinară și până astăzi, primarului i-a mai venit ideea să facă un atelier de geometrie auto, pe lângă primărie, pentru mașinile SRL-urilor înființate, și a pus un consilier PSD să ceară majorarea cu încă apropape două milioane de lei bugetul societății Salubritate și Deszăpezire tocmai cu acest scop: dotarea cu aparatură specifică.

În cadrul ședinței, consilierul local Inocențiu Voinea a atras atenția că un astfel de amendament presupune pe lângă enunțul său și o fundamentare, care, firește, nu este inclusă în proiectul inițial, întrucât ideea le-a venit ulterior. „Nu se pune problema că Negoiță, personal, n-ar avea nevoie de reglarea direcției, dar pentru mașini există pe piață ateliere cu experiență, care fac bine acest lucru. Nimeni n-a socotit dacă nu cumva e mai eficient să se apeleze la serviciile acestora decât să se blocheze bani în niște utilaje, pe care iar va spune primarul că nu găsește personal calificat care să le utilizeze, cum se întâmplă cu Direcția de salubritate" - a arătat Inocențiu Voinea, contatctat de ZiuaNews.

Vezi aici Hotărârea, din care lipsește însă amendamentul, făcut în cadrul ședinței, privind suplimentarea cu încă 1,6 milioane de lei plus TVA, pentru atelierul de geometire auto. Reamintim că Inocențiu Voinea, liberalul situat în pole position în cursa pentru desemnarea candidatului PNL la funcția de primar al Sectorului 3, se află în proces cu Consiliul local și cu primarul Robert Negoiță pentru anularea unor hotărâri de consiliu ilegal adoptate, proces care a avut un prim termen ieri, 14 octombrie, când Filiala PNL a Sectorului 3, prin noul președinte, Antonel Tănase, a depus o cerere de intervenție pentru apărarea unui interes public.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE