Informatii incendiare: Kovesi face presiuni sa-l puna procuror general pe anchetatorul dosarului "Ayahuasca", iar Gelu Oltean sa faca un set de denunturi spectaculoase "la vârf"
Postat la: 20.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Pe fondul concursului organizat de ministrul Justitiei, Catalin predoiu, pentru ocuparea functiilor de sefi de parchete, am intrat in posesia unor informatii incendiare, care conduc catre faptul ca Laura Codruta Kovesi, acum procuror sef la parchetului European, fost sef al DNA si al Parchetului General din Romania, doreste sa-si plaseze un pion cheie in Ministerul Public, facand presiuni ca Marian Drilea sa ajunga procuror sef al parchetului General.
Procurorul Pompiliu Marian Drilea, care instrumenteaza cazul "Ayuahsca", in care este implicat Gelu Oltean, a candidat in 2013 ca sa fie procuror sef al DNA, fiind sustinut de Victor Ponta, la acea vreme premier. La intelegere cu Traian Basescu, Victor Ponta si Liviu Dragnea mizau ca Laura Codruta Kovesi va juca pe mana lor. Acestia trimisesera pe cineva la Bruxelles, unde Kovesi se retrasese la Misiunea Romaneasca, sub "sutana" Monicai Macovei, dupa ce si-a terminat mandatul ca procuror general, ca sa o convinga sa accepte sa fie sefa DNA. Ceea ce s-a si intamplat.
Acum, in 2020, Marian Drilea candideaza pentru functia de procuror sef al Parchetului General, fiind sustinut de Kovesi direct. Procurorul Catalin Borcoman a fost pana recent seful DIICOT Brasov, el pleaca la Bruxelles in echipa lui Kovesi, ca procuror european, iar in locul lui reintra in scena procurorul Mircea Negulescu. In echipa de perchezitie de la Clinica din Stanesti unde era Gelu Oltean cu Afacerea "Ayuahsca" au fost exact procurorii Drilea, Borcoman si Negulescu, si - conform surselor Ziuanews - s-a tinut permanent legatura cu Codruta Kovesi, care avea un meci vechi cu Oltean, promitandu-i acestuia de fata cu martori in urma cu patru ani ca-l va aresta. Ea a incercat acest lucru in 2016, in faimosul dosar DGIPI, dosar care a fost inchis dupa plecarea ei din sistem in decembrie 2018, iar Florentina Mirica, procuroarea de caz, a fost data afara.
Dosarul "Ayahuasca" are insa cu totul alte mize, demonstrate de arestarea nejustificata a lotului "Oltean" si prelungirea masurii arestului preventiv cu inca o luna, in conditiile in care nu exista nicio proba la dosar, sau in trecutul lui Gelu Oltean, care sa justifice arestarea in loc de judecarea in stare de libertate. Sunt persoane interesate - dupa cum vom vedea mai departe - ca Gelu Oltean sa faca anumite denunturi in directiile Victor Ponta, Virgil Ardelean, Gabi Cretu, Lucian Pahontu, Emil Boc, Dacian Ciolos si altii. In acelasi timp, se incearca convingerea lui pentru a denunta la schimb cu o sentinta mai favorabila in final. De aici si implicarea publica a lui Traian Basescu, care a simtit miza.
Unul dintre judecatorii din completul de 2 care a decis arestarea lui Gelu Oltean si apoi prelungirea arestului preventiv este Adrian Dicu, fost procuror DIICOT, coleg cu Drilea, Borcoman, Negoescu. S-a dorit, in fapt, pe langa arestarea lui Oltean, ca acest caz "Ayahuasca", cu atatea nume mari implicate, sa mai rezolve doua lucruri: "disparitia" de langa presedintele Klaus Iohannis a lui generalului Gabriel Cretu - fost sef al SPP, trecut in rezerva pentru implicarea in dosarul "Ayahuasca" - si Madalina Dobrovolschi - fosta purtatoare de cuvant la Cotroceni, care si ea frecventa clinica respectiva la invitatia Vanessei Youness, partenera lui Oltean. Al doilea motiv, cum am spus, cazul sa fie o trambulina de lansare pentru Marian Drilea, care sa-l ajute sa acceada mai usor la sefia Parchetului General, unde interviurile au avut loc deja, cu Catalin Predoiu, ministrul Justitiei. Acesta este motivul pentru care dosarul merge pe repede inainte, ca Gelu Oltean sa poata fi trimis in judecata rapid, cat se poate de repede sa intre si in pusacrie, ca sa nu aiba posibilitatea sa se apere public, sa-i creeze astfel daune de imagine lui Drilea, caruia Kovesi i-a promis ca-l va ajuta sa ajunga acum procuror general.
Ascensiunea lui Marian Drilea se poate cauta de pe vremea cand a devenit partener de raliuri cu Victor Ponta, amandoi copiloti, au fost in campionatul national. Drilea, insa, are scheleti in dulap, cum se zice. A fost cercetat penal de Parchetul General - adica de institutia la care vrea acum sa fie sef - pentru fals în înscrisuri într-un dosar privind şantajarea lui Ioan Gliga, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. Dosarul din anul 2009, atunci când căpitanul SRI, Daniel Diaconu, a fost acuzat că a falsificat, împreună cu finul său Marian Drilea, un document clasificat „strict secret”. Actul avea aparenţa unui document oficial emis de DGIPI şi semnat de şeful de atunci, chestorul Virgil Ardelean, "tatucul" de suflet al lui Gelu Oltean.
În document era vorba despre ilegalităţi care ar fi fost comise de Ioan Gliga. Căpitanul SRI a forţat demisia lui Gliga. Ofiţerul intenţiona să contribuie la ascensiunea în funcţie a lui Pompiliu Marian Drilea. Pus în faţa documentului falsificat, pe care l-a considerat autentic, Gliga a demisionat şi a intrat în avocatură. Funcţia sa a fost ocupată chiar de Marian Drilea. Un tribunal militar l-a condamnat pe Daniel Diaconu la trei ani de închisoare cu suspendare. Mergem mai departe.
În 2010, Marian Drilea a afirmat în faţa mai multor oficiali din cadrul Fisc-ului că va face tot posibilul pentru a-l cerceta şi reţine pe şeful lor de atunci, Sorin Blejnar. Ancheta anunţată de acesta viza compromiterea şefului Fisc-ului prin mediatizarea dosarului, „chiar dacă faptele de care era acuzat nu se confirmau”, iar Sorin Blejnar urma să fie eliberat din funcţie. Era momentul în care Fisc-ul începea investigaţii asupra averii dobândite de Victor Ponta şi de către unii dintre liderii USL. Sorin Blejnar s-a plâns, încă din 2010, la şeful DIICOT şi la CSM, de ameninţările făcute de Marian Drilea. Ancheta a fost deschisă, initial "in rem".
Doi ani mai târziu, pe 1 august 2012, Marian Drilea a început urmărirea penală, la DIICOT Braşov, împotriva lui Sorin Blejnar, într-un dosar de evaziune fiscală cu combustibili. Naşul de cununie al procurorului este, cum spuneam, fostul căpitan SRI, condamnat pentru falsuri în acte oficiale Daniel Diaconu, care a afirmat in declaratia sa de invinuit: "Acţiunile lui în cadrul SRI nu au avut rezultatele pe care le-au urmărit şi, atunci, a întocmit înscrisul pe care l-a semnat el şi cu soţia sa, au pus la cale tot acest plan diabolic."
Intra in scena si Oltean, copilul de suflet al "Vulpii", care a fost secretar de stat sef al DGIPI - de unde "provenea" documentul falsificat de Diaconu - numit de către premierul Victor Ponta, care a fost si el procuror, partenerul de raliuri si prietenul lui Marian Drilea. Gelu Oltean a produs arestarea presedintelui Curtii de Apel Cluj, Viorel Burzo, caz ce a dus la „lansarea” procurorului Daniel Morar, care a devenit apoi sef DNA inaintea lui Kovesi, apoi judecator CCR. Cercul se inchide cu Blejnar, anchetat de Drilea, cu Oltean, prin comisarul sef Mihai Jurca, director general adjunct pe informatii. Relatia Jurca-Blejnar, monitorizata de Oltean si Ardelean. Jurca a si devenit nasul lui Blejnar. In toate aceste increngaturi, se vede, jocurile par a fi facute ca la acest moment Oltean "sa dispara din scena", iar Drilea sa preia functia de procuror sef al parchetului General, prin presiunile facute de Kovesi, care sa aiba un pion important in Ministerul Public din Romania.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu