ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Incă o dovada ca americanii care il manipuleaza pe Zelenski nu vor pace pe frontul din Ucraina

Postat la: 18.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ucraina și Rusia trebuiau să își trimită delegații în Qatar luna aceasta pentru a purta discuții secrete de pace, dar acestea au fost perturbate de o operațiune a Forțelor Armate ucrainene în regiunea Kursk, relatează The Washington Post (WP) , citând surse diplomatice.

Potrivit acestora, Qatarul a acționat ca mediator în aceste negocieri, delegațiile Moscovei și Kievului trebuiau să se întâlnească la Doha (capitala Qatarului). Cu toate acestea, Rusia a decis să suspende acest proces din cauza unui atac al Forțelor Armate ucrainene în regiunea Kursk. „Rusia nu a anulat negocierile, ei au spus: dă-ne timp", a clarificat una dintre sursele WP.

Interlocutorii ziarului au spus că la aceste negocieri părțile plănuiau să ajungă la o înțelegere cu privire la un acord cuprinzător pentru a pune capăt conflictului și, de asemenea, convin să nu atace reciproc instalațiile energetice timp de două luni. Ziarul amintește că delegațiile ruse și ucrainene nu s-au întâlnit față în față din 2022, după negocierile eșuate de la Istanbul.

Administrația prezidențială ucraineană a confirmat WP că ar fi trebuit să aibă loc un summit la Doha, dar a fost amânat „din cauza situației din Orientul Mijlociu". Întâlnirea va avea loc prin videoconferință pe 22 august, după care Kievul va organiza consultări cu partenerii privind implementarea problemelor discutate, a precizat administrația.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE