Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gunoaiele din sectoarele 3 și 5 ale Bucureștiului sunt incendiate la Ulmeni Călărași

Postat la: 02.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Groapa de la Ulmeni Călărași, devenită într-un an cea mai mare groapă ilegală de gunoi din Europa, a ajuns deja un ecosistem în sine, cu faună patrupedă, cu o mutație de șobolani giganți, cu specii de gândaci îngrășați în zeama de la gunoaie, deveniți mari cât pumnul și înmulțindu-se cu miliardele, cu câini sălbăticiți care atacă gospodăriile și ucid orătăniile, cu stoluri uriașe de pescăruși care se rotesc pe deasupra.

Sunt peste o sută de hectare de mizerie din care se scurge o zeamă fetidă care otrăvește pământul, aerul, vegetația, animalele, oamenii. Toate acestea în Câmpia Dunării într-o zonă naturală protejată a României înscrisă pe listele ariilor protejate Natura 2000. Studiile de sănătate publică efectuate de societăți specializate înscrise în Registrul Naţional al evaluatorilor de studii pentru protecţia mediului şi abilitate pentru efectuarea studiilor de evaluare a impactului asupra sănătăţii care au prelevat probe de sol și apă și au investigat calitatea aerului, au confirmat contaminarea populației din cadrul comunităților locale cu mercur, care are o toxicitate extrem de mare și poate produce leziuni cerebrale, renale şi ale căilor respiratorii, cu plumb, care poate duce la îmbolnăvirea cu cancer iar o expunere de lungă durată poate avea efecte devastatoare asupra creierului, cu antimoniu, o substanță extrem de nocivă care poate cauza cancer, cupru care poate provoca ciroza, boala Wilson şi boala Alzheimer.

În ceea ce privește aerul s-au înregistrat depăşiri ale valorilor maxim admise la parametrii pentru pulberi totale în suspensie, amoniac şi hidrogen sulfurat. Pulberile totale în suspensie produc infecţii respiratorii şi boli aerogene (difteria, scarlatina, tuberculoza, pneumonia, tusea convulsivă etc.), viroze (gripă, guturai, rujeolă, varicelă, oreion, SARS-COV19 etc.) şi micoze pulmonare. S-au constatat de asemena depășiri la hidrogenul sulfurat, care este foarte toxic pentru oameni și poate duce la blocarea transferului de oxigen, iar în concentraţii mari poate provoca moartea. Măsurile indulcente primite de societățile Utiltrailer și Cassano Metal ca urmare a controlului formal efectuat de Garda Națională de Mediu au determinat autoincendierea gunoaielor de către poluatorii de la Ulmeni Călărași. Mai multe intervenții ale pompierilor de la brigada Oltenița au fost făcute în cursul săpămânii trecute pentru stingerea incendiilor autoprovocate.

Deșeurile sunt autoincendiate și pentru a nu se putea stabili clar volumul acestora, nivelul evaziunii fiscale și al fraudării banilor publici, ușor determinabile în funcție de calcularea volumului deșeurilor de pe amplasamentul Utiltrailer și Cassano Metal. Pompierii, fiind un organism de elită al statului român, nu se vor lăsa târâți în această infracțiune mizerabilă și vor raporta imediat autoincendierea gunoaielor provenite din sectoarele 3 și 5 ale Bucureștiului. Chiar dacă sunt incendiate la Ulmeni Călărași deșeurile provenite din București vor continua să existe sub formă de toxine inspirate de populația din toată zona de sud a județului.

În afara poluatorilor de la Utiltrailer și Cassano Metal, responsabili pentru aceste fapte reprobabile care pun în pericol sănătatea oamenilor și chiar asfixierea acestora, ținând cont și de pandemia generalizată, sunt și primarul Robert Negoiță de la Primăria Sectorului 3 cât și Lucian Bogza de la societatea Fapte SA care aparține Primăriei Sectorului 5, ambii transportând mai ales noaptea cantități imense de gunoaie la Ulmeni Călărași. În timpul zilei, fără niciun respect pentru populație, autorități publice sau lege, deșeurile sunt incendiate sub ochii neputincioși ai cetățenilor din jurul periculoasei gropi de gunoi. Corupția la nivel înalt și corupția din GNM, APM Călărași, de la primăriile din sectoarele 3 și 5 ale Bucureștiului și a orașului Voluntari reprezintă o manifestare a slăbiciunii instituționale care se manifestă prin diminuarea legitimității instituțiilor și a conducătorilor acestora, având repercusiuni asupra climatului social în ansamblul sau, ducând la perturbarea gravă a imaginii României în cadrul Uniunii Europene.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE