Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gazeta de Cluj: Șeful SRI s-a împrumutat de la o instituție financiară nebancară (IFN) controlată de mai mulți oameni de afaceri din Cluj

Postat la: 02.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O instituție financiară nebancară (IFN) controlată de mai mulți oameni de afaceri din Cluj, care se învârt în domenii diverse, cu preponderență în cel imobiliar, l-a împrumutat recent pe Eduard Hellvig, șeful Serviciului Român de Informații (SRI) cu aproape 2 milioane de lei.

Anul trecut, de la aceeași firmă Hellvig s-a împrumutat cu aproximativ 1,6 milioane de lei. Ambele împrumuturi au ca an scadent 2050. Printre cei care l-au împrumutat pe Hellvig se numără Sorin Ghite, fondator Banca Transilvania și fost partener în afacerea Astral, Vasile Ilea, un afacerist prolific care gestionează afaceri mari în domeniul imobiliarelor, sau TOMOIAGĂ-NICOLA CRISTIAN-VIRGIL, fiul milionarului clujean Tomoioagă și ginerele altui milionar, Nicola, scrie Gazeta de Cluj.

Potrivit declarației de avere, salariul șefului SRI, Eduard Hellvig, este de aproximativ 14.300 lei/lună. Același document arată că pe parcursul ultimilor doi ani Helvind s-a împrumutat de la un IFN (Instituție financiară nebancară) din Cluj Napoca, de pe strada Horea, cu 3,649,000 lei. În 2021 a luat 1.699.500 lei, iar anul acesta a mai luat un împrumut în valoare de 1.949.500 lei. Potrivit contractului de credit, el trebuie să returneze banii până în anul 2050.

Societatea care se cheamă Imocredit IFN și este axată pe acordarea de credite ipotecare și imobiliare. Firma Imocredit s-a înființat în 2003. Este administrată de următoarele persoane: Ilea Vasile Mircea, Aldea Iacob, Martin Miron, Ghite Sorin Voicu, Sabau Vasile, Ster Radu Voicu, Tomoiaga Nicola Cristian Virgil, care sunt și beneficiarii profitului făcut de afacerea de creditare, alături de alte două persoane, Aldea Iacob și Cimpan Alin Ciprian. Radu Șter și Mircea Ilea au făcut parte din grupul fondatorilor afacerii Astral și sunt implicați și în fondul IMO Finance.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE