Garry Kasparov: "Echipa lui Joe Biden negocieză cu rușii pe la spatele Ucrainei. America își vinde constant prietenii!"
Postat la: 15.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Marele maestru rus Garry Kasparov, opozant al Kremlinului, afirmă într-un articol de opinie publicat de Kiev Post că foștii președinți americani Barack Obama și Donald Trump au „vândut" Ucraina pe tabla de șah a lumii și că actualul lider de la Casa Albă negociază cu rușii pe la spatele Ucrainei.
În articolul intitulat „O istorie a trădării: echipa lui Biden continuă să negocieze despre Ucraina fără Ucraina", multiplul campion mondial spune că Statele Unite întârzie suspect livrarea de armament către Ucraina.
„Fără nicio explicație, administrația Biden întârzie pasul decisiv pentru încheierea războiului. Dictatorul rus Vladimir Putin a spus clar că războiul se va încheia doar cu înfrângerea sa și prin pierderea pământurilor ucrainene prin forța armelor. Scriu astăzi pentru a întreba de ce SUA au amânat în mod deliberat acel deznodământ", a scris Kasparov.
„Teama mea este că administrația Biden visează să negocieze acorduri imorale 'pământ pentru pace' cu criminalul de război Putin, în loc să ofere Ucrainei toate armele de care are nevoie pentru a câștiga rapid războiul și a salva vieți. Recunosc că presupunerea mea se bazează pe dovezi circumstanțiale, dar se bazează pe istoricul lung al oficialilor lui Biden și pe relațiile lor neplăcute cu Putin și alte dictaturi", a continuat acesta.
În opinia marelui maestru rus, „negociatorii secreti ai președintelui Biden" sunt Bill Burns (șeful CIA), John Kerry și Jake Sullivan (consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Alb).
Deși afirmă publică că va rămâne cu Ucraina „atâta timp cât este nevoie" sau și că nu va negocia cu Rusia - „nimic despre Ucraina fără Ucraina" - echipa de politică externă a lui Biden face alte jocuri, crede Kasparov.
„Prinși în ciclul zilnic de știri, putem rata imaginea de ansamblu, așa că merită să facem un pas înapoi acum pentru a urmări cronologia modului în care echipa lui Biden a eșuat în mod repetat să se ridice la nivelul retoricii sale despre Ucraina. Consilierii lui Biden au încercat mai întâi să negocieze cu Rusia pe la spatele Ucrainei. Apoi, când nu au reușit să încheie o înțelegere cu Putin, echipa lui Biden s-a pregătit să predea Ucraina Kremlinului. Chiar și astăzi, în timp ce ucrainenii luptă - nu doar pentru libertatea lor, ci și pentru apărarea întregii ordini globale de securitate și a valorilor lumii libere - Biden încă nu a îngropat ideea de a negocia cu Putin pe cheltuiala Ucrainei", mai scrie Kasparov.
„Semințele războiului din Ucraina au fost semănate de președintele Obama, iar mulți din administrația sa încă servesc în actuala Casa Albă. Obama a vrut să ignore Ucraina, așa că a pretins că nu există nicio problemă. Timp de peste un deceniu, liderii occidentali au ignorat avertismentele mele împotriva promisiunilor false ale lui Putin, așa cum fac și astăzi. Chiar săptămâna trecută, în dezbaterea mea cu directorul politic al lui Obama, Charles Kupchan, l-am confruntat cu faptul că „realiştii" au greşit de la bun început cu Ucraina şi Putin. Marele eșec al începutului de secol 21 este că, în numele așa-numitului „realism", America și-a vândut în mod constant prietenii și valorile pentru a-și potoli dușmanii. Realiștii vor să pară serioși și gânditori, dar o fac vânzând aliații și valorile Americii. Ei „negociază" pământul altor oameni și libertatea altor oameni într-o lume de imperii", consideră Kasparov.
„Fără ca nimeni să-i facă față, Putin a purtat campanii de teroare în întreaga lume, invadând Ucraina de două ori, trecând vals peste liniile roșii ale lui Obama în Siria și asistând juntele militare din Mali până în Myanmar. Când Putin și Bashar al-Assad au valsat peste liniile roșii ale armelor chimice ale lui Obama în Siria, Obama nu a făcut nimic. Când Putin a invadat Crimeea, Obama nu a făcut nimic. Când Putin a purtat război în Donbas, Obama nu a făcut nimic. Chiar și astăzi, Obama insistă fără rușine că nu s-ar fi putut face nimic pentru a-l opri pe Putin. Un lucru a fost să fii orb în 2014, deși chiar și asta a fost patetic. Să repeți astăzi propaganda Kremlinului este bolnav. Administrația Obama a trântit ușa NATO în fața Ucrainei, lăsându-i pe protestatarii Euromaidan din 2014 să se descurce singuri împotriva tancurilor lui Putin", se mai arată în editorial.
„Bilanțul următoarei administrații (americane) a fost la fel de rău. Trump a ținut ostatici 400 de milioane de dolari în ajutor vital și a încercat să-l șantajeze pe președintele Zelenski să inventeze calomnii împotriva potențialului său rival Joe Biden. Dacă Zelenski nu i-ar fi rezistat atunci lui Trump, Biden nu ar fi președinte astăzi. Putem spune că președintele Zelenski apăra lumea liberă chiar înainte ca Rusia să invadeze din nou", a scris Kasparov.
„Dacă administrația Obama a abandonat Ucraina și administrația Trump a agresat-o, Biden s-a sprijinit pe un cerc cheie de consilieri pentru a negocia în secret cu Putin. Principalii negociatori ai lui Biden - directorul CIA Bill Burns, trimisul prezidențial John Kerry și consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan - au servit ca echipa de politică externă a administrației Obama. Fiecare dintre membrii pe care Biden i-a trimis pentru a negocia în secret cu Rusia a lucrat cu el ani de zile, îi împărtășește încrederea și vorbește în numele lui.
Joe Biden și John Kerry se cunosc nu doar pentru că au fost vicepreședinte și secretar de stat al lui Obama împreună, ci și de 24 de ani în clubul băieților din Senat. După ce a lucrat împreună în Comitetul pentru Relații Externe timp de decenii, când Biden a devenit vicepreședinte, el a transmis președinția prietenului său apropiat Kerry.
În administrația Obama, Bill Burns a fost principalul adjunct al lui John Kerry. Înainte de asta, el a fost ambasador în Rusia din 2005 până în 2009 [în timpul administrației Bush - n.red.]. El se bazează și astăzi pe acele vechi contacte ruși în noul său rol de negociator al lui Biden cu Kremlinul.
Jake Sullivan l-a succedat lui Anthony Blinken în calitate de consilier pentru securitate națională al vicepreședintelui de atunci Biden, deținând acest rol în perioada 26 februarie 2013 - 1 august 2014. Mai târziu, Sullivan, ca membru senior al personalului [Departamentului de Stat] al lui Hillary Clinton, a fost, de asemenea, unul dintre principalii arhitecți ai „resetării" relației cu Rusia din mandatul lui Obama.
Acest trio de bază împărtășește mentalitatea lui Biden din Războiul Rece despre marile puteri care au împărțit lumea prin negocierea unor acorduri secrete în camere slab luminate. Ei negociază pe spatele Ucrainei.
Bill Burns este Kissinger-ul lui Biden, jucând politică de mare putere cu Kremlinul și cu omologul său, șeful informațiilor de la Kremlin, Serghei Naryshkin. În timpul administrației Obama, Burns și Jake Sullivan au fost trimiși în secret pentru a negocia JCPOA [Planul de acțiune cuprinzător comun] cu Iranul. Când Biden s-a retras din Afganistan, l-a trimis în secret pe Burns să negocieze cu talibanii. Când Biden a vrut să stimuleze producția de petrol din Arabia Saudită, l-a trimis în secret pe Burns să aranjeze o întâlnire față în față cu Mohammad bin Salman.
Între timp, John Kerry joacă un rol similar ca negociator în culise. Meseria lui de trimis pentru climă este o acoperire convenabilă pentru a contacta vechile sale contacte diplomatice. După cum demonstrează cronologia, Kerry vorbește frecvent cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, pe care îl cunoaște foarte bine din mandatul său ca al doilea secretar de stat al lui Obama.
Alături de Jake Sullivan, acest trio continuă să prezinte propuneri de pace fără participarea Ucrainei. Aceasta este echipa politică care continuă să întârzie transferurile de arme în Ucraina, care costă vieți nevinovate. Fără nicio explicație pentru întârzierile din partea administrației, pot doar concluziona că echipa lui Biden vrea să mențină opțiunile deschise ca monede de schimb în timp ce negociază cu Putin", consideră Kasparov.
„Ce putem înțelege din această serie de evenimente? În cele din urmă, putem concluziona că, odată ce Biden a înțeles că Putin va invada Ucraina, s-a pregătit să se predea în loc să lupte. Când, în noiembrie sau decembrie, administrația Biden era 100% încrezătoare că Putin va invada în câteva săptămâni, nu a reușit să echipeze în mod corespunzător Ucraina pentru descurajare sau pentru război. Pe lângă faptul că a refuzat să trimită arme în Ucraina, administrația Biden a blocat chiar aliații NATO să trimită arme proprii în Ucraina de teama unei „escalade".
Au trimis Ucrainei Javelins și Stingers, arme potrivite pentru un război de gherilă în munții Afganistanului sau junglele din Vietnam - nu peisajul extrem de urbanizat al Ucrainei. Trimițând doar arme pentru un război de gherilă, au arătat cât de puțină încredere aveau în armata ucraineană: administrația Biden se pregătea ca Ucraina să piardă imediat.
În loc să pregătească tancuri, avioane de luptă și rachete cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina, administrația Biden a pregătit un elicopter de evacuare pentru Zelenski și un steag alb pentru Ucraina.
Numai curajul moral personal al lui Zelenski a împiedicat capitularea totală. Din februarie până în iunie, a durat patru luni - patru luni! - pentru ca armele grele să ajungă în Ucraina.
Prin blocarea HIMARS-ului, apoi a tancurilor, apoi a avioanelor și apoi eliberând provizii limitate numai după mari întârzieri, Statele Unite au costat Ucrainei contraofensiva, precum și multe vieți nevinovate.
Timpul este totul în război. Dacă Statele Unite ar fi dat Ucrainei arme grele, cum ar fi tancuri, avioane și ATACMS devreme și în cantități mari, Ucraina ar fi avut o șansă mult mai mare de a-și recâștiga teritoriul și de a lovi armele rusești care încă bombardează zilnic civilii ucraineni.
Se pare că fiecare cerere ucraineană este o altă monedă de schimb pentru SUA în negocierile sale cu Rusia. Între timp, calculele geopolitice îndoielnice ale trio-ului Biden sunt plătite în sânge ucrainean, militar și civil deopotrivă", a mai scris Garry Kasparov.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
- Veste bună pentru clienții Hidroelectrica: facturile din octombrie și noiembrie vor fi recalculate și vor fi mai mici
-
C'est fini! Clotilde Armand a renunțat la mandatul de senator
Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, declarată incompatibilă de ÎCCJ, a renunțat vineri la mandatul de senator USR de București pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare, după ce în urmă cu o zi a mers să-și preia mandatul.
-
Inteligența artificială a dat-o pe alcool: A învățat să deosebească tipurile de băuturi mai bine ca oamenii
Un algoritm de inteligență artificială a reușit să identifice notele dominante din fiecare băutură cu o precizie mai mare decât orice expert uman, stabilind astfel originea whisky-ului, fie din SUA, fie din Scoția.
-
"Tiktokizarea" planetei: cum a resetat aplicația chinezească geopolitica la nivel mondial
Platforma TikTok, aflată în vizorul Uniunii Europene şi al Statelor Unite, se confruntă cu acuzaţii de manipulare a opiniei publice, în timp ce compania sa mamă, China Bytedance, neagă ferm că este controlată de Partidul Comunist Chinez.
-
Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator pe care l-a câștigat în alegerile parlamentare din 2024, astfel că postul va deveni vacant, urmând a fi repartizat Cosminei Cerva, anunță surse apropiate președintei partidului SOS România, citate de Pro Tv.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Rusia vrea o nouă ordine mondială și fragmentarea Ucrainei într-un plan secret adresat SUA
- 6.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 7.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
- 10.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu