Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Garda Națională a Rusiei susține că a găsit documente compromițătoare: Observatori OSCE ar fi lucrat pentru serviciile speciale ucrainiene!

Postat la: 04.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Forțele speciale ale Gărzii Naționale a Rusiei (Rosgvardia) au descoperit dovezi ale activității observatorilor OSCE pentru serviciile speciale ucrainene, se spune în comunicatul din 4 iulie al Rosgvardia.

„La desfășurarea unor activități cu obiective vizate, forțele speciale ale Gărzii Ruse au găsit documente ale organizației internaționale de monitorizare a OSCE în casa fostului șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) din regiunea Herson, generalul Viaceslav Savcenko, care dovedesc cooperarea acesteia serviciile speciale ucrainene", a declarat serviciul de presă al Rosgvardia. Documentele au fost descoperite la Herson, pe strada Budionnîi, unde se află casa generalului SBU. Prezența documentelor indică faptul că reprezentanții misiunii străine se aflau în oraș și se bucurau de patronajul lui Savcenko.

„Cei de la forțele speciale au confiscat o diagramă de mână a locațiilor unităților Forțelor Armate ale Federației Ruse în Republica Crimeea, pe teritoriile regiunilor ruse Rostov, Smolensk, Belgorod și Voronej. Acest lucru confirmă încă o dată desfășurarea de către personalul misiunii OCSE a activităților de informații în interesul serviciilor speciale ucrainene, precum și al serviciilor speciale ale țărilor NATO", a menționat serviciul de presă al Rosgvardia. Documentele care mărturisesc o strânsă cooperare între OSCE și conducerea Ucrainei, o cooperare care depășește cadrul oficial, au fost transmise organelor competente.

Vineri, 1 iulie, președintele OSCE Zbigniew Rau a anunțat că organizația a decis să închidă biroul coordonatorului de proiecte din Ucraina. Potrivit acestuia, nu a fost posibil să se ajungă la un consens în cadrul OSCE cu privire la problema prelungirii mandatului biroului corespunzător. Inițierea închiderii biroului a fost confirmată și de secretarul general al organizației Maria Schmid. Totodată, de la sfârșitul lunii martie, după opt ani de muncă, Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE a încetat să mai funcționeze.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE