Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












France Soir: "Vaccinurile cu ARNm și utilizarea greșită a științei... Am datoria de a-mi informa concetățenii", spune un celebru toxicolog VIDEO

Postat la: 20.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Jean-Paul Bourdineaud este un cunoscut toxicolog. Profesor de biochimie și microbiologie la Universitatea din Bordeaux, el este și autorul cărții "La Science Outragée", publicată de Marco Pietteur în ianuarie 2023. Cartea abordează subiecte precum gestionarea Covid, eșecul jurnalismului științific, conflictele de interese și efectele secundare ale vaccinurilor.

Referitor la aceste ultime două aspecte, Jean-Paul Bourdineaud notează într-un interviu care poate fi urmarit mai jos că publicul este "foarte îngrijorat de ceea ce se va întâmpla cu vaccinul anti-Covid-19 în corpul lor". Și că "nu mai pot avea încredere în profesia medicală". De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că "marea majoritate a epidemiologilor au conflicte de interese și sunt în solda industriei".

Rezultatul este o adevărată "pierdere de încredere în știință, care nu face decât să se agraveze", simbolizând destrămarea "unui contract social" care, cândva, echivala "progresul" cu "bunăstarea". În prezent, asistăm la o "utilizare abuzivă a științei", potrivit profesorului, care dă exemple ale acestei derapaje și concluzionează că "știința nu este neapărat asociată cu progresul".

Unele "persoane vaccinate revin asupra sentimentelor lor inițiale" după vaccinul Covid-19. Potrivit lui Jean-Paul Bourdineaud, acest vaccin, "trâmbițat de producători" ca fiind eficient în proporție de 95%, nu este nici pe departe atât de eficient.

"Potrivit cifrelor oficiale ale DREES (Direction de la Recherche, des Études, de l'Évaluation et des Statistiques), în perioada 31 mai 2021 - iunie 2022, vaccinul are o eficacitate de doar 35-40%".

O rată de eficacitate care nici măcar nu ar fi trebuit să fie autorizată pentru a fi comercializată... Cu toate acestea, "mama tuturor bătăliilor" a fost câștigată în campania de comunicare de către producători, care au beneficiat de o "mână liberă" totală și de discreditarea oricărui alt tratament posibil, inclusiv a hidroxicloroquinei.

Toxicologul revine la metodele științifice și clinice, inclusiv la cele bazate pe "Evidence Based Medicine" (EBM) și "randomizare", care au denigrat studiile profilactice și observaționale. Cu toate acestea, acestea din urmă sunt "la fel de valide și de solide din punct de vedere științific".

Pentru a nu fi induși în eroare de aceste trucuri metodologice, răspunsul este simplu pentru profesor, care precizează că nu are niciun conflict de interese: "Oamenii trebuie să înțeleagă cum funcționează știința".

"La Science Outragée", de profesorul Jean-Paul Bourdineaud, publicat la editura Marco Pietteur (prefață de Laurent Mucchielli), ianuarie 2023. Această carte este disponibilă contactând la-science-outragee@orange.fr.

Profesorul Bourdineaux este, de asemenea, membru al "CRIIGEN atterrés". Aceștia din urmă s-au desprins de comitetul inițial și doresc să continue proiectul de a oferi publicului informații de calitate privind ingineria genetică, fără conflicte de interese. A fost creat un fond de sprijin. Îi puteți sprijini prin

INTERVIUL AICI:

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE