France Soir: "Vaccinurile cu ARNm și utilizarea greșită a științei... Am datoria de a-mi informa concetățenii", spune un celebru toxicolog VIDEO
Postat la: 20.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Jean-Paul Bourdineaud este un cunoscut toxicolog. Profesor de biochimie și microbiologie la Universitatea din Bordeaux, el este și autorul cărții "La Science Outragée", publicată de Marco Pietteur în ianuarie 2023. Cartea abordează subiecte precum gestionarea Covid, eșecul jurnalismului științific, conflictele de interese și efectele secundare ale vaccinurilor.
Referitor la aceste ultime două aspecte, Jean-Paul Bourdineaud notează într-un interviu care poate fi urmarit mai jos că publicul este "foarte îngrijorat de ceea ce se va întâmpla cu vaccinul anti-Covid-19 în corpul lor". Și că "nu mai pot avea încredere în profesia medicală". De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că "marea majoritate a epidemiologilor au conflicte de interese și sunt în solda industriei".
Rezultatul este o adevărată "pierdere de încredere în știință, care nu face decât să se agraveze", simbolizând destrămarea "unui contract social" care, cândva, echivala "progresul" cu "bunăstarea". În prezent, asistăm la o "utilizare abuzivă a științei", potrivit profesorului, care dă exemple ale acestei derapaje și concluzionează că "știința nu este neapărat asociată cu progresul".
Unele "persoane vaccinate revin asupra sentimentelor lor inițiale" după vaccinul Covid-19. Potrivit lui Jean-Paul Bourdineaud, acest vaccin, "trâmbițat de producători" ca fiind eficient în proporție de 95%, nu este nici pe departe atât de eficient.
"Potrivit cifrelor oficiale ale DREES (Direction de la Recherche, des Études, de l'Évaluation et des Statistiques), în perioada 31 mai 2021 - iunie 2022, vaccinul are o eficacitate de doar 35-40%".
O rată de eficacitate care nici măcar nu ar fi trebuit să fie autorizată pentru a fi comercializată... Cu toate acestea, "mama tuturor bătăliilor" a fost câștigată în campania de comunicare de către producători, care au beneficiat de o "mână liberă" totală și de discreditarea oricărui alt tratament posibil, inclusiv a hidroxicloroquinei.
Toxicologul revine la metodele științifice și clinice, inclusiv la cele bazate pe "Evidence Based Medicine" (EBM) și "randomizare", care au denigrat studiile profilactice și observaționale. Cu toate acestea, acestea din urmă sunt "la fel de valide și de solide din punct de vedere științific".
Pentru a nu fi induși în eroare de aceste trucuri metodologice, răspunsul este simplu pentru profesor, care precizează că nu are niciun conflict de interese: "Oamenii trebuie să înțeleagă cum funcționează știința".
"La Science Outragée", de profesorul Jean-Paul Bourdineaud, publicat la editura Marco Pietteur (prefață de Laurent Mucchielli), ianuarie 2023. Această carte este disponibilă contactând la-science-outragee@orange.fr.
Profesorul Bourdineaux este, de asemenea, membru al "CRIIGEN atterrés". Aceștia din urmă s-au desprins de comitetul inițial și doresc să continue proiectul de a oferi publicului informații de calitate privind ingineria genetică, fără conflicte de interese. A fost creat un fond de sprijin. Îi puteți sprijini prin
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ce crede omul cu cel mai mare IQ despre ce ni se întâmplă după moarte: "Este încetarea relației cu corpul fizic particular. Vi se poate oferi un corp înlocuitor"
Chris Langan, considerat „cel mai inteligent om din lume" datorită unui IQ estimat între 190 și 210, și-a împărtășit gândurile despre moarte și viața de apoi într-un episod al podcastului Theories of Everything, găzduit de Curt Jaimungal. Viziunea sa, fundamentată pe o combinație de matematică, filosofie și spiritualitate, oferă o perspectivă profundă asupra acestui subiect complex și universal.
-
Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
Peso-ul argentinian s-a întărit în termeni reali mai mult decât orice altă monedă în 2024, sporind popularitatea președintelui libertarian Javier Milei, chiar dacă economiștii pun la îndoială sustenabilitatea prețurilor ridicate din Argentina.
-
Scandal în coaliția de guvernare din cauza ordonanței "trenuleț". Liberalii sar la ceartă cu ungurii si pesedistii
Ordonanţa "trenuleţ" a iscat primul scandal în coaliţia de guvernare. Liberalii sunt nemulţumiţi de două dintre măsurile prevăzute în ordonanţă. Mai mult, ordonanţa care aduce austeritate şi tăieri ar încalca programul de guvernare.
-
Rusia se pregătește de un război cu Japonia și Coreea de Sud - țările pro-americane de la frontiera sa
Armata rusă a pregătit o listă de 160 de facilități în Japonia și Coreea de Sud în cazul unui potențial război cu cele două țări, relatează publicația Financial Times, care a primit documente secrete ale armatei ruse din surse occidentale.
-
Câinii Schengen: Un cățel a trecut primul frontiera libera în Vama Petea. Poliția l-a primit cu urale!
Românii au așteptat ani buni să poată circula fără controale în spațiul Schengen. Dacă mulți și-au dorit vacanțe fără cozi la vamă, transportatorii au fost de departe cei mai fericiți.
-
Ce pune la cale Teheranul? Iranul dă asigurări că o nouă rezistenţă va apărea în Siria împotriva Israelului
O „nouă rezistenţă" împotriva Israelului va apărea în Siria, în ciuda căderii fostului preşedinte Bashar al-Assad, potrivit unui înalt responsabil iranian apropiat ayatollahului Ali Khamenei.
-
Obiceiuri și superstiții de Anul Nou. Ce nu este bine să faci pe 31 decembrie și 1 ianuarie pentru a nu rămâne fără bani tot anul ce vine
Simboluri, colinde şi obiceiuri păgâne marchează, în datina românească, ultima zi a anului vechi şi în prima a celui nou. În Muntenia se umblă cu capra, în Moldova cu ursul, „mascaţii" sunt în Bucovina, iar în noaptea dintre ani se pun vâsc, struguri şi smochine pe masă, pentru belşug.
-
TikTok, amendată cu 10 milioane de dolari pentru provocările mortale care circulă pe platformă
Venezuela a amendat, luni, TikTok cu 10 milioane de dolari pentru „neglijența" sa privind controlul provocărilor online care circulă pe platformă. Decizia vine după ce trei adolescenți din țară au murit după ce au luat parte la o provocare periculoasă.
-
O pastilă pentru câini ar putea să conțină secretul longevității oamenilor. La patrupede li s-a prelungit viața cu patru ani
O companie americană de biotehnologie se pregătește să lanseze o pastilă de longevitate cu aromă de carne de vită pentru câini, care le-ar putea prelungi viața cu până la un an - iar unii oameni de știință cred că medicamente similare ar putea face același lucru pentru oameni.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 2.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 3.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 4.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 5.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 6.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
- 7.Ies la iveală abuzuri inimaginabile ale lui Alfred Bulai. Își bătea elevele de școală generală la fundul gol pe care le apleca peste bancă
- 8.A fost virusul Covid scăpat dintr-un laborator chinez? Cea mai plauzibilă variantă, conform unei comisii din SUA
- 9.New York Times: Anulînd fără dovezi alegerile, CCR a oferit un cadou Rusiei
- 10.Asasinarea generalului rus: a fost publicată prima mărturie a suspectului reţinut
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu