Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul sef al Postei Romane, executat silit. Afacerea de milioane de euro s-a prabusit!

Postat la: 17.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Compania cu ajutorul careia fostul sef al Regionalei de Posta Iasi a rulat milioane de euro de-a lungul timpului a intrat in colaps financiar. Vara MR, societatea infiintata in anii 1993 de Radu Hara Mironeanu, a acumulat datorii de aproape doua milioane de euro, iar autoritatile fiscale au trecut la executarea silita a societatii care detine suprafete importante de teren in zona Rediu din Iasi, teren pe care sunt amplasate numeroase hale si utilaje industriale.

S-a ajuns aici dupa mai multi ani in care Vara MR, controlata de Radu Hara Mironeanu si Beatrice Otilia Hara, a facut imprumuturi in banci si a cumparat bunuri pe care nu le-a mai achitat ulterior, iar, pe deasupra, nu au mai fost platite darile catre stat timp indelungat. Drept urmare, au fost facute mai multe proceduri juridice in urma carora lichidatorii judiciari au hotarat executarea silita a companiei si au fost scoase la vanzare bunurile acesteia.

Este vorba despre o hala de productie tevi metalice cu suprafata construita de 866,61 mp, împreuna cu teren intravilan cu suprafata de 1.971 mp pe care se afla echipament tehnologic ce include linia de productie cu calibrare, sudare si linie de formare, aceasta fiind evaluata la pretul de 1.196.900 lei. Mai mult, se forteaza inclusiv vanzarea a doua cladiri hala cu suprafetele de aproximativ 850 mp fiecare si cu teren intravilan de 1.900 mp fiecare, amplasate în intravilanul localitatii Horlesti din comuna Rediu, acestea fiind estimate la 425.200 lei.

Una dintre aceste hale a fost adjudecata deja de catre un anume Vasile Nichitean. Vanzarile au fost organizate dupa o lunga perioada in care autoritatile au asteptat o intentie din partea administratorilor de a respecta planul de reorganizare.

"Având în vedere faptul ca societatea debitoare nu si-a respectat obligatiile asumate prin Planul de reorganizare depus la dosarul cauzei, judecatorul sindic a aprobat propunerea administratorului judiciar privind deschiderea procedurii de faliment prin Sentinta civila nr. 698 din data de 18.04.2012, pronuntata de Tribunalul Iasi", se arata in rezolutia lichidatorului judiciar al Vara MR.

In prezent, Vara MR inregistreaza datorii de 7.483.246 lei, iar valoarea bunurilor care apartin companiei nu acopera nici pe departe jumatate din aceasta suma. In urma cu aproape 10 ani, Radu Hara Mironeanu era seful Regionalei de Posta Iasi, un prosper om de afaceri care a fost sustinut de partidul aflat la putere la acea vreme. Odata ajuns in varf, Radu Hara Mironeanu a intrat in gratiile mai multor oameni de afaceri. Tot in acea perioada, omul a reusit sa acumuleze ceva si in declaratia de avere, cand Radu Mironeanu avea trecute mai multe terenuri, case, dar si un spatiu comercial. In comuna Ion Neculce detinea 50 de hectare de teren extravilan. Alti 8.475 mp ii avea in Dumesti, iar 3.422 mp erau situati in comuna Barnova.

In Rediu, fostul sef al Postei iesene se putea lafai pe cei 8.400 de mp, alti 519 mp aflandu-se intr-o locatie neprecizata. Seful postasilor mai avea terenuri si in alte judete. In comuna Dorna Candrenilor, din judetul Suceava, Mironeanu detinea 1.215 mp, in Filipesti, judetul Bacau, alti 2.000 de mp, in timp ce in judetul Brasov, la Sanpetru, terenul proprietate masura 1.500 de mp. Toate suprafetele erau trecute fie pe numele sau, fie pe al sotiei. Inainte, fabrica de tevi se afla in zona Popricani.

In anul 2013, la scurt timp dupa ce a parasit postul de sef al Regionalei de Posta Iasi, executorii judecatoresti i-au scos la vanzare o parte din bunurile lui Radu Mironeanu, insa acesta a reusit sa salveze atunci cea mai mare parte din avere.

Pentru indestularea creditorilor insa, executorii au pus ochii pe vila parintilor fostului sef de la Posta. Casa era situata pe strada 7 Oameni si a fost evaluata la 525.783 de lei. Si ca tacamul sa fie complet, pentru o datorie de 16.000 de euro, tot la o banca, Radu Mironeanu a pierdut si un spatiu comercial de pe strada Libertatii. Valoarea acestuia este de 31.671 de lei, fara TVA.

Radu Hara Mironeanu a ocupat fotoliul de director al Directiei Regionale a Postei Iasi in perioada aprilie 2009 - iunie 2010. La inceputul lui martie 2011, omul a urcat pe scara ierarhica, ajungand al doilea din cadrul Companiei Nationale Posta Romana, unde s-a ocupat de gestionarea departamentului administrativ, de organizarea sistemului postal si de analiza operativa.

Doar 4 luni a rezistat in aceasta functie, timp in care a reusit semnarea unor contracte dezavantajoase pentru institutie. In iulie 2011, a fost "lasat la vatra", postul sau fiind desfiintat. Radu Hara Mironeanu nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE