Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fosta iubită a patronului FTX afirmă că face parte dintr-un "harem chinezesc" și din sfera unor bărbați care "controlează majoritatea guvernelor lumii"

Postat la: 23.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sam Bankman-Fried, 30 de ani, patron de Crypto Excenge, a dat vina pe fosta sa iubită Caroline Ellison, 28 de ani, pentru prăbușirea bursei FTX. Ellison a fost CEO al casei de tranzacționare criptografică Alameda a proprietarului FTX. Ea a scris pe Tumblr că a făcut o "incursiune în poli", referindu-se la a avea mai mulți parteneri sexuali.

Caroline Ellison, director executiv al companiei FTX Alameda Research, a scris pe contul său de Tumblr în februarie 2020 că într-o relație poliamoroasă fiecare ar trebui să aibă o 'ierarhizare a partenerilor' și 'lupte vicioase pentru putere pentru ranguri mai înalte'. Ellison a mai scris că printre caracteristicile iubiților 'drăguți' se numără 'controlul majorității guvernelor majore ale lumii' și 'suficientă forță pentru a te domina fizic'. Într-o altă postare din martie, ea a scris: 'Nu am intrat în asta ca un credincios adevărat cripto. Sunt mai ales escrocherii și meme-uri, când ajungi la asta'. Ellison s-ar fi întâlnit cu fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, în timp ce ei și alte opt persoane implicate în companiile lor locuiau într-o casă din Bahamas, scrie Daily Mail.

Potrivit unui raport de pe Coindesk, toți cei 10 au fost 'împerecheați' unul cu celălalt în relații romantice, deși nu este clar dacă erau monogami sau nu. Într-o altă postare, Ellison a scris ceea ce ea credea că sunt "niște lucruri drăguțe de băiat". Ea a scris: "Controlul majorității guvernelor mondiale majore, fiind responsabil pentru multe invenții și descoperiri științifice importante, abilități de raționament spațial, aversiune scăzută față de risc, suficientă forță pentru a te depăși fizic. În Tumblr-ul ei acum șters, Ellison a scris sub "ancora" Worldoptimization.

Ea a spus: "Când am început prima mea incursiune în poli, m-am gândit la ea ca la o ruptură radicală de trecutul meu, dar am ajuns să decid că singurul stil acceptabil de poli este cel mai bine caracterizat ca ceva de genul "harem imperial chinezesc". Un alt utilizator anonim a întrebat-o într-o postare: 'De ce este monogamia atât de importantă pentru tine, chiar și atunci când ești înconjurată de oameni care nu sunt monogami?'. Ellison a scris că nu s-a putut gândi la un răspuns bun.

Ea a scris: "Controlul celor mai importante guverne mondiale, faptul că este responsabil pentru multe invenții și descoperiri științifice importante, abilități de raționament spațial, aversiune scăzută față de risc, suficientă forță pentru a te depăși fizic. Pe blog, Ellison părea să se plângă în glumă despre faptul că a crește în secolul 21 nu este o perioadă bună pentru sex. Ea a scris: "Născută prea târziu pentru a avea zece copii, născută prea devreme pentru a avea orgii de încărcare în patru dimensiuni".

Un utilizator a întrebat: 'Care este atracția tipului de bărbat căruia îi pasă doar de faptul că soția lui este frumoasă și supusă? La care Ellison, sub contul Worldoptimization, a răspuns: 'Nu mă simt nesigură de calitățile de care nu-mi pasă de fapt' În alte postări, Ellison s-a plâns de modul în care bărbații 'ar trebui să fie interesați doar de atractivitatea fizică, de a avea o personalitate dulce și supusă și poate alte câteva lucruri, cum ar fi castitatea și abilitățile de gătit'. Ea a scris: "Dar se pare că toți bărbații care sunt interesați să se întâlnească cu mine le pasă doar de "inteligență" și de "a ști lucruri despre comerț" și de "a avea opinii bune despre justiția socială" și lucruri de genul ăsta... Cred că probabil există un efect de selecție pe care îl pierdeau, nu-i așa?".

Ea a scris: "Sunt mai puțin hedonistă și mai mult masochistă. Simt multă plăcere să fac lucruri grele, neplăcute, solicitante din punct de vedere fizic sau dureroase din punct de vedere emoțional'. Ellison a abordat, de asemenea, criza financiară din 2008 și a părut să fie înțelegător față de situația dificilă a băncilor care au fost învinuite că au dus la prăbușirea sistemului economic mondial. Ea a scris: "Nu mă pot gândi la nimeni implicat care să mă facă să spun: "da, ceea ce a făcut acea persoană ar trebui să fie ilegal și să ducă la închisoare pentru o perioadă lungă de timp"".

"Cred că primul instinct al oamenilor este să reacționeze la aceste lucruri cu ''s-au întâmplat o grămadă de lucruri rele, ar trebui să le facem ilegale pentru a nu se mai întâmpla din nou'', când, de fapt, problema este mai degrabă o încurcătură complicată de stimulente ușor nealiniate și de erori umane decât de oameni răi care fac lucruri clar rele''.

În remarci care au o nouă ironie, având în vedere prăbușirea FTX, Ellison a scris: "Iar când vine vorba de reglementarea financiară, nici măcar nu cred că poți presupune versiunea caritabilă, deoarece modul în care funcționează de fapt o mare parte din reglementările financiare este "banca face ceva rău, noi decidem după aceea că este rău și că ar trebui probabil să fie ilegal, îi dăm o amendă pentru ceva sau altceva"". 'Ceea ce nu rezolvă problema că este foarte greu să elaborezi o reglementare financiară bună. Dar eu tot nu sunt un fan'.

Autoritățile din America și din Bahamas, unde FTX avea sediul și unde Bankman-Fried se ascunde în prezent, discută posibilitatea extrădării acestuia în Statele Unite pentru a fi interogat. Scandalul a declanșat o criză de încredere în criptomonedele în ansamblu și a provocat o scădere a valorii activelor, inclusiv a Bitcoin. Săptămâna trecută s-a raportat că Alameda ar fi transferat în secret 10 miliarde de dolari din banii clienților FTX de către Bankman-Fried. Se pare că aproximativ 2 miliarde de dolari din cele 10 miliarde de dolari transferate către Alameda sunt încă dispărute.

Iar acum, o serie de celebrități de primă mână care au susținut public FTX au fost date în judecată într-un proces colectiv în valoare de 11 miliarde de dolari. Vedete precum Tom Brady, Gisele Bundchen, Shaquille O'Neal, Steph Curry și Larry David se numără printre cei menționați în procesul intentat în Florida.

Ascensiunea rapidă și prăbușirea rapidă a bursei de criptomonede FTX

Iată un istoric al FTX:

2019:

Mai - Fostul trader de pe Wall Street Sam Bankman-Fried și fostul angajat al Google Gary Wang au fondat FTX, proprietarul și operatorul bursei de criptomonede FTX.COM.

2020:

August - FTX a achiziționat aplicația mobilă de urmărire a portofoliului, Blockfolio, pentru 150 de milioane de dolari.

2021:

Iulie - O rundă de finanțare de 900 de milioane de dolari evaluează FTX la 18 miliarde de dolari.

Septembrie - FTX a semnat un contract de sponsorizare cu echipa de Formula 1 a Mercedes.

Octombrie - FTX a strâns capital la o evaluare de 25 de miliarde de dolari de la investitori, inclusiv Temasek din Singapore și Tiger Global.

2022:

27 ianuarie - Filiala americană a FTX a declarat că a fost evaluată la 8 miliarde de dolari, după ce a strâns 400 de milioane de dolari în prima sa rundă de finanțare de la investitori precum SoftBank și Temasek.

31 ianuarie - FTX a strâns 400 de milioane de dolari de la investitori, inclusiv SoftBank, la o evaluare de 32 de miliarde de dolari.

13 februarie - Larry David joacă în reclama pentru FTX de la Super Bowl.

26 aprilie - 29 aprilie - Bankman-Fried este însoțit de celebrități precum Tom Brady, Katy Perry, Tony Blair și Bill Clinton și de conferința Crypto Bahamas.

4 iunie - FTX a semnat un contract de sponsorizare în valoare de 135 de milioane de dolari pentru drepturile de numire a terenului de joc al echipei Miami Heat.

1 iulie - FTX a semnat un acord cu opțiune de cumpărare a creditorului criptografic BlockFi, aflat în dificultate, pentru o sumă de până la 240 de milioane de dolari.

22 iulie - FTX a oferit o salvare parțială a creditorului criptografic falimentar Voyager Digital. Voyager a numit-o o "ofertă de mică valoare".

29 iulie - FTX a declarat că a obținut aprobarea deplină pentru a-și opera bursa și casa de compensare din Dubai.

19 august - Un organism de reglementare bancară din SUA a ordonat bursei de criptomonede FTX să înceteze afirmațiile 'false și înșelătoare' pe care le-a făcut cu privire la faptul că fondurile companiei sunt asigurate de guvern.

9 septembrie - Fondul de capital de risc al FTX a declarat că va cumpăra o participație de 30% din SkyBridge Capital.

2 noiembrie - Site-ul de știri criptografice CoinDesk a raportat o scurgere de bilanț care arăta că Alameda Research, firma de tranzacționare criptografică a lui Bankman-Fried, era puternic dependentă de tokenul nativ al FTX, FTT.

6 noiembrie - Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, a declarat că firma sa își va lichida deținerile de FTT din cauza unor "dezvăluiri recente" nespecificate.

7 noiembrie - Bankman-Fried a declarat: "FTX este în regulă. Activele sunt în regulă'.

8 noiembrie - FTT se prăbușește cu 72%, deoarece clienții inundă bursa cu cereri de retragere. Binance oferă un potențial plan de salvare într-un acord fără caracter obligatoriu.

9 noiembrie - Binance se retrage din planul de salvare, spunând: "Ca urmare a analizei corporative, precum și a ultimelor știri privind fondurile clienților gestionate în mod necorespunzător și a presupuselor investigații ale agențiilor americane, am decis că nu vom continua potențiala achiziție a FTX.com".

11 noiembrie - Bankman-Fried demisionează din funcția de director general, iar FTX cere intrarea în faliment în baza capitolului 11.

13 noiembrie - Poliția din Bahamas anunță că o echipă din cadrul Secției de investigare a infracțiunilor financiare investighează dacă a avut loc vreo abatere penală.

15 noiembrie - Bankman-Fried continuă să ceară bani investitorilor pentru a acoperi pierderile firmei și anunță pe Twitter că "se întâlnește personal cu autoritățile de reglementare și lucrează cu echipele pentru a face tot ce putem pentru clienți".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE