ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Fost oficial de rang înalt ONU: Tratatul pandemic propus de OM reprezintă acapararea puterii de către Big Pharma!

Postat la: 22.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Noul tratat pandemic propus de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ar putea avea efecte extrem de grave asupra democrației, libertății statelor de a-si alege politicile medicale, asupra drepturilor și libertăților individuale, avertizează Ramesh Thakur, într-un editorial publicat în The Spectator Australia.

Thakur spune că adoptarea acestui tratat ar însemna acapararea puterii de către Big Pharma și Marii Donatori, în domeniul medical, prin intermediul OMS.

Ramesh Thakur nu este oricine, dimpotrivă. Profesorul de origine indiană a fost Secretar-General Adjunct al ONU, a treia funcție ca rang în instituție, între 1998 și 2007. Thakur a fost unul dintre principalii colaboratori ai fostului șef al ONU, Kofi Annan.

În editorialul publicat în „The Spectator" Thakur avertizează că tratatul pandemic propus și susținut de UE-SUA ar duce la crearea unei aristocrații birocratice care s-ar întreține din existența pandemiilor. Profesorul spune că OMS nu merită puteri sporite după felul în care a gestionat pandemia Covid-19.

„Felul în care OMS s-a comportat în cazul Covid este undeva între dezamăgitor și rușinos. Credibilitatea sa a fost grav afectată de întârzierea cu care a tras alarma; prin tratarea dezastruoasă a Taiwanului la cererea Chinei, în ciuda potențialelor lecții care trebuie învățate din măsurile sale prompte și eficiente de a verifica Covid; prin investigația inițială care a „spălat" originile virusului; și cu schimbări raducale în ceea ce privește măștile și carantina. Pentru probleme fără pașapoarte, în expresia evocatoare a lui Kofi Annan, avem nevoie de soluții fără pașapoarte. În schimb, închiderea frontierelor internaționale și interne, carantina angro a populațiilor sănătoase și obligativități de vaccinare au insinuat certificatele în activitățile zilnice.

Sănătatea include sănătatea mintală, iar bunăstarea este foarte dependentă de o economie robustă, dar totuși pachetul de măsuri susținut de OMS pentru combaterea Covid a fost dăunător sănătății, programelor de imunizare a copiilor din țările în curs de dezvoltare, sănătății mintale, siguranței alimentare, economiilor, reducerii sărăciei, bunăstarii sociale și educaționale a popoarelor. Efectele lor cele mai grave au reprezentat atacuri grave asupra drepturilor omului, libertăților civile, autonomiei individuale și integrității corporale", a scris Thakur.

OMS va avea puteri suprastatale și va obliga Guvernele naționale să aplice „recomandările" sale, dacă acest tratat va fi adoptat, a scris el.

„Eforturile UE-SUA, sprijinite de Australia, pentru a schimba actualele regulamente sanitare și de a adopta o nouă convenție „pandemică" ar oferi puteri extraordinare OMS, care ar putea să declare urgențe sanitare de importanță internațională și regională și ar putea da ordine Guvernelor să implementeze politicile sale.

Inspectorii OMS ar avea dreptul de a intra pe teritoriul statelor fără consimțământ și de a verifica respectarea directivelor lor. Aceștia ar fixa narațiunea privind nevoia de carantină-vaccinuri și ar preveni revizuiri retrospective independente riguroase ale costurilor și eficacității acestora. „Reformele" echivalează cu o captare a puterii OMS la ordinul Big Pharma și al Marilor Donatori. Indiferent dacă este aprobată ca două instrumente separate sau integrată într-un nou tratat general, arhitectura schimbată va consolida considerabil capacitățile de bază ale OMS în ceea ce privește supravegherea sănătății publice, monitorizarea, raportarea, notificarea, verificarea și răspunsul la o criză. Graba de a modifica reglementările internaționale de sănătate existente a întâmpinat o respingere semnificativă luna trecută din partea țărilor în curs de dezvoltare, China și Rusia, dar va apărea din nou pentru discuții și aprobare în curând. Noul tratat aflat în negociere va fi prezentat Adunării Mondiale a Sănătății în 2024", a notat Thakur.

Fostul oficial al ONU încheie afirmându-și speranța că un asemenea tratat va putea fi oprit, având în vedere „ramificațiile unor astfel de încălcări de anvergură asupra autonomiei naționale, suveranității statului și drepturilor omului".

„Secretarul-general al OMS  a spus că noul tratat va fi „un acord generațional" și „un schimbător de joc" pentru securitatea sănătății globale. Dacă va fi adoptat, va consolida câștigurile celor care au beneficiat de Covid 19, concentrând bogăția privată, sporind datoriile naționale și frânând reducerea sărăciei; extinde birocrația internațională a sănătății sub OMS; mutarea centrului de greutate de la boli endemice comune la focare pandemice relativ rare; crearea unui complex biofarmaceutic global care se autoperpetuează; schimbarea locului de autoritate a politicii de sănătate, de luare a deciziilor și de resurse de la stat la un corp lărgit de tehnocrați internaționali, creând și împuterind un analog internațional al statului administrativ care a subțiat deja democrațiile naționale. Va crea un stimulent pervers: ascensiunea unei birocrații internaționale al cărei scop definitoriu, existență, puteri și bugete vor depinde de izbucnirile de pandemii, cu cât mai multe, cu atât mai bine. Diferendele profunde - cu privire la faptul dacă vaccinarea ar trebui să fie obligatorie din punct de vedere juridic sau voluntară, privind accesul echitabil la vaccin versus naționalismul vaccinurilor, în care țările bogate le pot scoate din joc pe cele sărace, cerințe consolidate de schimb de informații etc - vor face probabil ca negocierile să fie prelungite și controversate și ar putea duce, totuși, la distrugerea initiativei", a încheiat Ramesh Thakur.

Reamintim că Tratatul prin care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ar fi urmărit să preia controlul gestiunii viitoarelor pandemii la nivel global ar fi fost blocat, la Adunarea Generală a membrilor, desfășurată în perioada 22-28 mai, după cum informa R3media.

Reamintim că președintele României, Klaus Iohannis, este printre cei care au cerut adoptarea unui astfel de tratat, considerat de o juristă de top drept o „rețetă sigură spre autocrație".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE