Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fost șef al Poliției Române prins la furat în timp ce investiga marile fraude!

Postat la: 16.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Chestorul Cătălin Ioniță, fost șef al Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI și fost șef al Poliției Române, rămâne fără titlul de doctor.

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a constatat că 9,22% din cele 7840 de rânduri ale lucrării sale de doctorat, „Criminogeneza infracţiunilor cibernetice", sunt plagiate. Așa a decis recent Comisia de Etică şi Deontologie Universitară a Acadmiei de Poliţie, care l-a sancţionat cu avertisment scris, obligându-l să refacă integral capitolul Vll al lucrării, în care a plagiat.

Chestorul principal de poliție (r) Cătălin Alexandru Ioniță, fost șef al Poliției Române și fost șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA), rămâne fără titlul de doctor în științe după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în mod oficial, retragerea distincției academice pentru plagiat.

Aceeași decizie de retragere a titlului de doctor a fost emisă de CNATDCU și pentru Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele în exercițiu al Autorității Electorale Permanente (AEP), care a constatat că și teza acestuia de doctorat este plagiată. Ambele hotărâri au fost luate de Consiliul general al CNATDCU în data de 23 februarie și au fost făcute publice recent.

În cazul lui Cătălin Ioniță, decizia vine la doi ani și o lună după ce PressOne a dezvăluit că teza de doctorat a acestuia este plagiată. Pentru Constantin-Florin Mitulețu-Buică lucrurile s-au mișcat mult mai repede. CNATDCU a confirmat oficial plagiatul la doar patru luni după dezvăluirile jurnalistei Emilia Șercan.

Ioniță și-a susținut teza de doctorat în 2012 la Academia de Poliție, iar Mitulețu-Buică, în 2017, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I". Pe timpul comiterii acțiunii de furt intelectual, chestorul Cătălin Ioniță era director adjunct al Direcţiei de Investigare a Fraudelor și ulterior Inspectoratul General al Politiei Române.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE