Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Firma germană de biotehnologie CureVac dă în judecată BioNTech care a produs vaccinul împreună cu Pfizer pentru încălcarea proprietății intelectuale!

Postat la: 06.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Firma germană de biotehnologie CureVac a declarat marți că a intentat un proces împotriva rivalului BioNTech, care a dezvoltat împreună cu Pfizer unul dintre principalele vaccinuri anti-Covid, pentru încălcarea proprietății intelectuale în ceea ce privește tehnologia sa inovatoare ARN mesager.

CureVac a depus o plângere la tribunalul regional din Düsseldorf „împotriva BioNTech SE și a două dintre filialele sale, cerând o compensație echitabilă pentru încălcarea mai multor drepturi de proprietate intelectuală", potrivit unui comunicat al companiei. Start-up-ul biotehnologic, cunoscut pentru cercetările sale în domeniul medicamentelor bazate pe acidul ribonucleic mesager (ARNm), dorește să „își revendice drepturile de proprietate intelectuală din cele peste două decenii de muncă de pionierat în tehnologia ARNm, care a contribuit la dezvoltarea vaccinurilor Covid", a continuat compania.

În mijlocul unui nou val de infecții în multe țări europene, CureVac afirmă că „nu solicită nicio măsură de protecție și nu intenționează să întreprindă nicio acțiune legală care ar împiedica producția, vânzarea sau distribuția" vaccinurilor de către BioNTech și partenerul său american. Această remunerație ar permite „investiții în dezvoltarea tehnologiei ARN și a unor noi clase de medicamente care salvează vieți", precizează CureVac. Vaccinul inițial dezvoltat de Pfizer și BioNTech a fost primul care a fost aprobat în țările occidentale în decembrie 2020 și a generat venituri de miliarde de euro pentru ambele companii.

CureVac, fondată în 2000 de cercetătorul Ingmar Hoerr, un pionier în cercetarea ARN mesager, a fost printre primii care au intrat în cursa pentru vaccinuri. Anul trecut, The New York Times a dezvăluit pentru prima dată că șefa Comisiei Europene și CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, au făcut schimb de mesaje. Liderul companiei caută de luni de zile să încheie un acord pentru 1,8 miliarde de doze de vaccin Pfizer/ BioNTech anti-Covid-19. Comisia Europeană nu a reușit să găsească mesajele text schimbate între președintele Ursula von der Leyen și șeful companiei farmaceutice Pfizer.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE