Firma denuntatorilor mitei Sorinei Pintea face afaceri si cu Spitalul Cantacuzino dar si cu alte zeci de spitale in peste 15.000 de contracte. Cine se afla in spatele masinariei șpăgii!
Postat la: 01.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Asa cum dezvaluit Ziuanews inca de ieri, firma denuntatorilor din Cazul "Sorina Pintea - Spaga" este HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS. Din aceasta firma, unul dintre actionari a fost interceptat de procurori, pe cand era in contact cu "caraușul șpagii" si, mai apoi, suspus anchetei, a devenit la randu-i denuntator ducand conexiunile catre Sorina Pintea. Fosta ministra a Sanatatii a fost pusa sub acuzatie pentru luare de mita in forma continuata, 10.000 de euro si 120.000 de lei.
HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS din București, potrivit ONRC este deținută de Dumitru Costin (85%), Gheorghe Aurel Dobrescu, Daniela-Anca Neagoe și Gheorghe Tîmpu, câte 5% fiecare. Până la data de 31 decembrie 2019, asociat a fost și Constantin Moise. Pe 1 ianuarie 2020, acesta și-a cesionat părțile sociale și a fost înlocuit ca administrator de Valentin Schnaider. Constantin Moise și Valentin Schnaider au lucrat ca Instalation Manager și Project Manager la TEHNOPLUS MEDICAL. HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS este frima derivată din TEHNOPLUS MEDICAL, societate care apare ca mituitoare într-un raport de la Banca Mondială, pentru mai multe institutii medicale.
Pe 5 mai 2017, Banca Mondială a anunţat printr-un comunicat de presă că a exclus TEHNOPLUS MEDICAL SRL de la proiectele finanţate cu banii săi, după ce firma a dat mită pentru a primi un contract. Banca Mondială a spus şi suma exactă a şpăgii plătite unui spital, societatea intrând până în mai 2019 pe lista neagră a forului mondial. Foarte interesant este faptul că nici un organ românesc de anchetă nu s-a interesat de acest caz, deşi Banca Mondială a prezentat infracţiunea cu subiect şi predicat. Şpaga a fost de aproape 170.000 de euro.
Pentru că numele firmei era compromis, Octavian Niculescu, cel ce era in spatele TEHNOPLUS MEDICAL, a înființat HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS, asociați fiind cam aaceiasi oameni. Societatea înființată pe 7 mai 2018 are capital social de 2000 de lei și 39 de angajați, activitatea sa principală fiind „Productia de dispozitive, aparate si instrumente medicale si de laborator". În 2018, firma a raportat o cifră de afaceri de 3.231.591 lei și o pierdere de 300.574 lei. În 2019 afacerile au înflorit. Pe 12 februarie 2019, prin înredințare directă, spitalul din Baia Mare a încheiat un contract de 2,3 milioane de lei pentru "proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente".
Recent, firma s-a băgat și la construcții, încheind pe 3 februarie 2020, un contract de peste 15 milioane de lei cu spitalul din Lupeni pentru modernizarea corpului vechi de clădire. Firma a câștigat 70 de contracte în SICAP (fostul SEAP) de la înființare, primele dintre ele, cu UMF Cluj și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Prezentam mai jos si faptul ca HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS face afaceri cu Spitatul Cantacuzino, care e in subordinea Primariei Capitalei. furnizand aparatura medicala, dupa cum se poate vedea din fotografiile alaturate. Firma a livrat la Compania Municipala Consolidari, din PMB, proiectul de reamenajare la Spitalul Cantacuzino. Lucrarea se face in baza Hotararii de Consiliu Municipal Bucuresti si nu prin licitatie. Practic, banii ii primeste Compania Municipala Consolidari, a Gabrielei Firea, dupa care subcontracteaza fara licitatie lui HTS. Ceea ce a devenit un algoritm de lucru pentru Octavian Niculescu si asociatii lui.
Dar nu numai cu Institutul Cantacuzino, sau cele enumerate mai sus are firma contracte. HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS continuă să primească milioane de euro de la stat, un alt exemplu fiind cele 1,4 milioane de euro fără licitaţie pentru reabilitarea unei săli de operaţie la Spitalul Judeţean Tulcea.
Consiliul Judeţean Tulcea a încheiat pe 28.02.2018 un contract privind „proiectare şi execuţie pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare şi modernizare Staţie Centrală de Sterilizare şi Sală de Operaţie Ortopedie- Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea"". Beneficiară este HTS, derivata din vechea TEHNOPLUS MEDICAL, care va primi în schimb 6.597.531,89 lei, fără TVA, echivalentul a 1,4 milioane de euro. În ciuda valorii mari a contractului, autorităţile tulcene nu au simţit nevoia organizării unei licitaţii, preferând o cerere de oferte, lansată pe 08.12.2017, la care societatea a fost singura participantă. Este, de altfel, ipostaza preferată a firmei deţinute de Octavian Niculescu. Din 2007 până în prezent, TEHNOPLUS MEDICAL si HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS au primit 800 de contracte în urma unor licitaţii. Restul, până la 15.000, le-au fost încredinţate direct. Avem de a face cu cifre imense, cu zeci si poate sute de milioane de euro.
Ambele firme despre care vorbim au ca domeniu de activitate producţia de dispozitive, aparate şi instrumente medicale şi de laborator, cu o cifră de afaceri de aproape 100.000.000 de lei, 150 de angajaţi şi un profit net de aproximativ 15.000.000 de lei pe an. Companiile la care Octavian Niculescu se afla "la butoane" bifează constant performanţe financiare. Clienţii firmelor sunt spitalele din toată ţara, inclusiv cele ale SRI şi SIE, pentru care livrează absolut orice, de la pansamente şi seringi, la mobilier şi aparatură medicală, până la secţii şi săli de operaţie la cheie. Octavian Niculescu mai apare în două firme: HOSPITAL PROJECT & CONSULTING SRL şi PROTRUCK TRANSPORT SRL.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu