Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Firea se răzbună! Bucureștiul la un pas de o nouă criză a termoficării. ELCEN, Vest Energo și Grivița vizate de închidere

Postat la: 16.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Expertul in Energie Gabriel Dumitrascu posteaza pe pagina sa de Facebook un text prin care atrage atentia asupra unui pericol iminent generat de "dictatura Firea" de la Primaria Capitalei, aducand drept argumente si doua facsimile din contractul de delegare a serviciului de termoficare.

"Gabriela Firea a amenințat permanent că: 'dacă RADET intră în faliment, urmează și falimentul ELCEN'. Chiar dacă tehnic părea greu, dar nu imposibil, de pus în practică amenințarea, iată că vorbele capătă materialitate. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat joi, la propunerea Gabrielei Firea, delegarea activităţii de termoficare către compania municipală Termoenergetica.

Dincolo de superficialitatea și greșelile din studiul de oportunitate, pe care nu știu câți dintre consilierii municipali l-au citit, în scurtul răgaz avut la dispoziție, mă surprinde că 38 dintre cei 55 de consilieri municipali au aprobat contractul de delegare a serviciului de termoficare către Termoenergetica, propus de Gabriela Firea, în calitate de semnatar din partea autorității publice.

La art. 3,1 contractul prevede că se acordă "DREPTUL EXCLUSIV" pentru Termoenergetica de a presta serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat (PRODUCEREA transportul, distribuția și furnizarea energiei termice) în arealul București-Ilfov. Acestă excusivitate este întărită de prevederile aricolelor 4.1.ii. și 4.2.ii. din contractul de delegare. Aceste prevederi sunt abuzive față de prevederile Legii energiei termice nr.325/2006, care lasă posibilitatea și altor operatori economici, cu capital privat sau de stat, alții decât cei deținuți de autoritatea locală, de a desfășura activități de producție și furnizare a energiei termice în cadrul unui sistem centralizat.

În aceste condiții de exclusivitate, dacă ANRE acordă licența de funcționare Termoenergetica, automat trebuiesc retrase licențele de producător de energie termică acordate ELCEN, Vest Energo și Grivița. Consecința: acești producători își vor înceta imediat activitatea. Și uite așa, din răzbunare sau din prostie, ambele condamnabile, se poate genera o nouă criză majoră a termoficării din București.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE