"Falimentatoru" vrea sa fie si ministru al Transporturilor dupa ce era sa faca praf Economia!
Postat la: 08.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Este perioada politica in care ajung la guvernare toate nulitatile, toti incompetentii. Iar asta se vede din situatia dezastruoasa in care a ajuns Romania. Nu exista domeniu de activitate in care sa nu se fi ajuns la cel mai de jos nivel, in pragul falimentului. Intr-o atare conjunctura e firesc sa incerce sa se catere la putere toti neavenitii, in continuare, ca sa desavarseasca opera de doborare definitiva a statului roman.
Un exemplu de acest fel este si Gheorghe Simon, din Maramures, deputat PSD, poreclit "Falimentatoru", pentru ca a reusit sa bage in insolventa una din cele mai puternice si mai profitabile societati comerciale din Transilvania. El a fost pus ministru al Economiei de Liviu Dragnea, odata cu rocada mare de la guvern, cand Mihai Fifor a fost numit si el la Ministerul Apararii Nationale ca sa gestioneze afacerea Corvetelor. Simon s-a dovedit incapabil de a gestiona Economia nationala, ba chiar era cat p-aci s-o faca praf si pulbere. Nu c-a mai ramas ceva din ea dupa ce a plecat el de la minister, dar - cum s-ar zice - "inca mai misca", asta daca Niculae Badalau, cel care i-a luat locul - alt artizan al ingineriilor economice - nu-i va da "foc" cu totul. Niciun sector economic nu functioneaza practic cum trebuie.
Ei bine, acest Gheorghe Simon, de profesie inginer mecanic, doreste sa preia portofoliul Transporturilor, iar in acest sens face mari presiuni la Guvernul Dancila, batandu-se cu pumnii in piept ca el a fost semnatar principal al scrisorii anti-Dragnea si ca in CEx-ul ce-a urmat l-a infierat pe liderul penal. Ce uita Simon sa spuna e ca a pus imediat "batista pe tambal" si drept recompensa ca a "virat-o", Dragnea l-a facut ministru la Economie, ducand țara de râpă. Simon vrea la Transporturi pentru ca ministerul cu pricina permite inca ingenioase afaceri cu statul, scurgeri de bani de la buget contra comisioane grase, numiri de persoane in consilii de administratie ale unor companii profitabile. Pe scurt, Transporturilr sunt inca un "borcan cu miere" din camara unei Romanii din ce inc e mai saracite.
Prima decizie majora luata de Gheorghe Simon, ca nou ministru al Economiei, a fost schimbarea unor membri din Directoratul Transelectrica. Mandatul acestora expira, insa decizia a fost sa nu mai fie prelungite, fiind inlocuiti cu Florin Cristian Tataru, Dan Valeriu Ardelean si Andreea Georgiana Florea. Niciunul dintre acestia nu are experienta in domeniul energetic. Ba mai mult, Florin Cristian Tataru este un politician controversat din Maramures, de unde este si actualul ministru, fiind acuzat in trecut de rapirea unui om si amenintarea acestuia cu pusca.
Florin Cristian Tataru (50 de ani) a fost deputat PSD de Maramures in doua legislaturi (2008-2012 si 2012-2016). In prezent este director economic al Directiei Silvice Maramures. Aceeasi functie a detinut-o si inainte de a fi ales deputat. A studiat la Academia de Studii Economice Bucuresti. Tataru a fost implicat intr-un mare scandal, fiind acuzat, in 1998, de rapire. Tataru si un asociat al sau la firma Nordia Trade Group au rapit un inginer, din cauza unor neintelegeri, l-au dus in padure si i-au bagat teava unei pusti in gura. Dosarul penal deschis in acest caz a fost inchis deoarece partile implicate „au cazut la pace". Reamintim ca noul ministru al economiei este vicepresedintele PSD Maramures.
Dan Valeriu Ardelean (48 de ani), din Oradea, este consultant in proiecte de amenajari interioare. In prezent este director in cadrul SC DAV Project& Consulting SRL. A studiat la Universitatea de Vest, Timisoara. Andreea Georgiana Florea (37 ani) a lucrat in perioada aprilie 2015- iulie 2017 la Autoritatea de Supraveghere Financiara, fiind responsabil cu educatia financiara. In perioada 2012- aprilie 2015 a fost director adjunct in cadrul Institutului de Management in Asigurari, iar intre 2008 si 2012 a fost director in cadrul Bancii Romanesti. Are studii la Universitatea Romano- Americana, Facultatea de Relatii Comercial Bancare Interne si Internationale.
Cei inlocuiti sunt Constantin Vaduva si Octavian Lohan, cel din urma avand o experienta vasta in domeniul energetic, detinand multi ani la rand functii de conducere in Transelectrica. Un al treilea post era vacant. Pentru presedintele Directoratului, Corina Popescu, si un alt membru, Mircea Modran, au fost prelungite mandatele cu patru luni. Decizia a fost luata de catre Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, insa la solicitarea noului ministru al economiei. Ministerul Economiei este actionar majoritar al Transelectrica. Mandatele noilor membri ai Directoratului sunt provizorii, pe o perioada de 4 luni incepand cu data 17 septembrie 2017, cu posibilitate de prelungire pentru inca doua luni.
Cine este insa acest Simon, zis si "Falimentatoru". Este - mai degraba, a fost - actionar majoritar la SC Angred din Baia Mare, care se afla din 2012 in procedura de faliment. Cu toate acestea, Dragnea a spus depsre Simon "ca le da dreptul la viata celor din Maramures", care astfel ar avea un loc de munca, referindu-se la afacerea acestuia falimentara din Viseul de Sus. Simon are o diploma de inginer mecanic obtinuta la Cluj, dar nu stim ce a facut timp de 20 de ani, prima si singura mentiune despre cariera sa fulminanta fiind cea potrivit careia intre 2008 si 2012 a functionat ca director general la SC Angred SRL din Baia Mare, societate in faliment, pe vremuri, pana sa o preia Simon, a fost una din cele mai profitabile firme din Ardeal, o bijuterie dotata in 1978 cu utilaje elvetiene si germane cu comanda program, un corp de muncitori de elita si privilegiul de a fi singura producatoare de reductoare sub licenta Bosch din Romania si care dupa '90 a fost privatizata fraudulos.
Gheorghe Simon a fost si cercetat penal pentru furt, alaturi de doi frati din clanul Horjenilor, dar a scapat basma curata, cu ajutorul inventiilor juridice ale procurorului Lesca si ale amorezatului judecator Maris, coleg de serviciu cu sotia lui Simon, care sotie, la randul ei, a deturnat sensul unui dosar de furturi de lemne si de taieri ilegale de paduri, in favoarea boșilor locali de la PSD, care erau acuzati de fraude imense si de defrisari masive. In cazul lui Vasile Notingher, din Viseu, care a depus plangere penala impotriva a trei persoane, pe care le acuza de furtul unui tractor articulat forestier (TAF). Acestia sunt Gheorghe Simon, consilier judetean PSD (sotul judecatoarei Mariana Simon, din Viseu), Dumitru Horj si Gheorghe Horj (ultimii doi fiind din celebrul clan al Horjenilor, care domina la Moisei).
Cu ajutorul tandemului Vasile Pop (procurorul Lesca) si Gheorghe Maris, Notingher a fost convins sa renunte la plangerea penala si sa astepte acasa solutia instantei, ca totul va fi bine. Insa vinovatii au scapat, iar victima a pierdut procesul, fiind obligat la cheltuieli judiciare. Evident ca judecatorul Maris "nu stia" ca Gheorghe Simon, consilierul judetean, este sotul colegei sale Mariana Simon. Mai grav, nu a comunicat rezolutia lui Notingher (incalcand legea) si a cerut instantei sa se sesizeze cu privire la abuzul de incredere, desi asta nu se poate, atat timp cat nu exista plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Consilierul judetean Gheorghe Simon "se pricepe" la afaceri. In special, la cele in care nu produci nimic si faci bani garla. Singur sau in compania Horjenilor s-a ocupat de privatizarile din zona. La Viseu a cumparat actiuni la SC Independenta. Nu a produs nimic, ci a vandut la fier vechi tot ce s-a putut (masini, utilaje, usi metalice etc), ruinand complet fosta autobaza. La fel s-a intamplat si la Borsa, cu fabrica de gatere. Au cumparat-o, au vandut tot ce se putea vinde, au dat faliment, iar bancile creditoare au vandut fabrica, 200 de oameni ramanand fara serviciu. A fost randul Uzinei Mecanice din Viseu, devenita SC Mecanica. Pana la a incapea pe mainile lui Simon, a fost condusa de un neamt, firma avand peste 200 de angajati. Era profitabila. Insa Simon a reusit sa o ingroape si pe aceasta. A vandut la fier vechi majoritatea utilajelor, dupa care a trecut la prelucrarea lemnului. A mers cat a mers, dupa care a venit falimentul si firma s-a pus sub sechestru asigurator.
Biografia cel puţin problematică a lui Gheorghe Simon continuă cu alte chestiuni, din alte spacialităţi. Dincolo de faptul că a fost folosit pe post de vuvuzea contra fostului preşedinte CJ MM, Mircea Man, acesta a votat împotriva Maramureşului, judetul pe care-l reprezinta, refuzând a aloca bani pentru şoseaua de centură a Băii Mari, drumul expres către Satu Mare şi alte investiţii majore pentru judeţ. Explicatia o da Adi Filip, consilier local independent, spune că Gheorghe Simon a fost puşculiţa de şpăgi a filialei PSD: "Este vorba despre 150.000 de euro, poate chiar 200.000, ajunsi la domul Simon şi mai mulţi care au beneficiat de ei. Banii sunt din zona noastră, zona Vişeului.", a spus Filip.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu