Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Euro e victima agresiunii dolarului american. Pentru fiecare scădere de 1% a prognozei PIB-ului zonei euro cursul de schimb va scădea cu 2%!

Postat la: 18.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În mai puțin de jumătate de an, cursul de schimb al monedei Euro a scăzut în fața dolarului american cu 12%, ajungând, în ziua de 13 iulie, la paritate.

Publicația germană Handelsblatt susține că acesta este rezultatul creșterii valorii USD, al inflației incredibil de mari din statele din zona euro, agravării crizei energetice în Europa și al creșterii riscurilor cu care se confruntă țările europene enorm îndatorate, în perspectiva majorării ratei dobânzilor de către Banca Centrală Europeană, spune Radio China într-un comentariu.

Goldman Sachs estimează că pentru fiecare scădere de 1% a prognozei de creștere a PIB-ului zonei euro, cursul de schimb al monedei europene va scădea cu 2%, în timp ce anul acesta criza energetică a determinat deja o scădere cu aproximativ 0,75%. După izbucnirea conflictului dintre Rusia și Ucraina, sancțiunile succesive aplicate de SUA și Uniunea Europeană împotriva Rusiei au afectat economia europeană, au crescut riscurile recesiunii economice, zona euro fiind victimă directă. Acestea sunt efecte ale fagocitozei inverse.

În luna Iunie 2022, Indicele Prețurilor de Consum (IPC) în zona euro a crescut cu 8,6% față de aceeași perioadă din 2021, fiind la cel mai înalt nivel din istorie. Sub influențele conflictului geopolitic, Germania, o țară puternică în manufactură, a înregistrat o balanță comercială negativă, situație inedită în ultimele decenii. Devalorizarea monedei euro are legătură și cu creșterea ratei dobânzilor USD. Prin această măsură, Rezerva Federală americană urmărește creșterea valorii dolarului și, în mod indirect, colectarea de resurse din întreaga lume. Moneda euro a devenit, astfel, o victimă a agresiunii dolarului american.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE