Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Este variola maimuței care circulă în Europa o creație de laborator și o armă bacteriologică?

Postat la: 07.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Este epidemia de variolă a maimuțelor care afectează în prezent Europa și întreaga lume (peste 80 de țări până în prezent) rezultatul unei tulpini fabricate în laborator? Originile obscure ale noii epidemii și viteza neobișnuită de răspândire a acesteia în afara zonei endemice sugerează un câștig funcțional. SUA, China, Rusia și Europa duc deja un război neconvențional?

De ce această ipoteză? Pe lângă debutul epidemiei în mai 2022 în Europa, ale cărei circumstanțe și trasabilitate rămân anormal de neclare, există o rată de transmitere anormal de rapidă. În zonele care sunt de obicei endemice, de exemplu bazinul Congo și Africa de Vest, există, din punct de vedere cultural, mai multe contacte între oameni și animale (animale din tufișuri), dar și între oameni. Promiscuitatea este accentuată de tipul de habitat, de concentrarea populației în zonele urbane și de condițiile de igienă mai puțin stricte decât în Occident. Atunci de ce a început epidemia atât de repede și s-a răspândit atât de rapid în Europa?, se intreaba Le Courrier des Strateges.

Virusul variolei maimuțelor este un virus ADN, care este mai stabil și mai puțin predispus la mutații decât un virus ARN, cum ar fi Sars-CoV-2, astfel încât nu evoluează cu ușurință și nici nu se transmite ușor. Mai mulți epidemiologi au anunțat pe bună dreptate acest lucru. Ipoteza unei recrudescențe datorate încetării vaccinării împotriva variolei în populația generală timp de câteva decenii nu este satisfăcătoare. Nu este nici cea a unui eveniment de "super-propagare" în timpul căruia ar fi avut loc un număr mare de infecții. Acest eveniment ar fi fost identificat în urma studiului primelor cazuri de monkeypox în Europa, în mai 2022. Cu excepția cazului în care acest eveniment trebuie căutat în afara modurilor "clasice" de transmitere a unei epidemii, nu poate fi exclusă contaminarea iatrogenă.

Răspunsurile vor veni din analiza tulpinii circulante de către geneticieni și specialiști în inginerie biomoleculară sau biologie sintetică, adică specialiști în obținerea de funcții. Analizele biologice ale tulpinii circulante a virusului variolei maimuțelor indică faptul că este vorba de tulpina vest-africană, care este și cea mai puțin letală (aproximativ 1%). Cu toate acestea, aceste analize nu permit detectarea câștigurilor funcționale care sporesc virulența și capacitatea de transmitere a virusului, în special de la o persoană la alta, deoarece transmiterea este în prezent observată în principal în cadrul relațiilor sexuale între bărbați. Alte cazuri, mai rare, sunt legate de simple contacte, cum ar fi cazul unui bărbat care a încercat timp de 15 minute un scuter vândut de o persoană cu variolă de maimuță.

Acest anunț făcut de The National Pulse în mai 2022 se referă la o publicație științifică anterioară noului focar de monkeypox, deoarece articolul a fost publicat în Virologica Sinica în februarie 2022 și a fost trimis la revistă la 10 august 2021. Ce ne spune această lucrare? O echipă de la laboratorul Wuhan a folosit două treimi din genomul variolei maimuței pentru a dezvolta un test PCR pentru a detecta acest virus și altele care aparțin familiei orthopoxvirus și pan-orthopoxvirus. "Deoarece infecția cu MPXV (virusul variolei maimuțelor) nu a fost niciodată asociată cu o epidemie în China, materialul genomic viral necesar pentru detectarea prin qPCR nu este disponibil [...] Am utilizat o recombinare selectivă dublă asociată transformării (TAR) pentru a asambla un fragment genomic MPXV de 55 kb care cuprinde E9L și C3L, două ținte qPCR valoroase pentru detectarea MPXV sau a altor ortopoxvirusuri.

Echipa din Wuhan, care publică în Virologica Sinica, subliniază, de asemenea, că TAR este un "instrument de asamblare a ADN-ului aplicat la cercetarea virusologică [care] ar putea ridica, de asemenea, potențiale probleme de siguranță, în special atunci când produsul asamblat conține un set complet de material genetic care poate fi recuperat de la un agent patogen contagios". Cu alte cuvinte, prelucrarea secvențelor genomului unui virus patogen pentru alte aplicații, cum ar fi instrumentele de diagnosticare (PCR), ar putea transmite acțiunea patogenă a virusului. Nu este ceea ce am văzut în cazul inoculării proteinei spike pentru vaccinurile Covid? În acest caz, trimit cititorul la dosarul intitulat Covid: de la eficacitatea scăzută a vaccinului la toxicitate.

Întrebarea este de ce China (și alte țări) lucrează la variolă (și la variola maimuțelor), când boala este eradicată, iar variola maimuțelor nu reprezintă o amenințare? Nu vreau să arăt cu degetul spre laboratorul de virusologie din Wuhan pentru crearea de noi viruși, americanii fac și ei acest lucru (în Ucraina și în alte părți), la fel ca și rușii și alții. Virusul variolei maimuțelor este manipulat de diverse echipe din întreaga lume în contextul biologiei sintetice și al dezvoltării de arme bacteriologice sub pretextul cercetării în domeniul sănătății publice.

Deși nu se știe pe scară largă, multe țări dețin stocuri de vaccin antivariolic în cazul unor atacuri bioteroriste, adică atacuri bacteriologice din partea unei puteri străine. Ar fi naiv să credem că astfel de arme sunt folosite doar împotriva armatei în zonele de conflict convenționale. Acestea sunt arme de distrugere în masă și sunt folosite împotriva populației. Pentru a înțelege mai bine problema armelor bacteriologice și evoluția lor în ultimul secol de cercetări efectuate în principal de Statele Unite și Rusia, invităm cititorii să consulte raportul intitulat: Originea armelor Covid și biologice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE