Șeful Rezervei Federale SUA: Situația se complică tot mai mult. Cifrele dezastrului financiar
Postat la: 22.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Preşedintele Rezervei Federale a Statelor Unite, Jerome Powell, a afirmat miercuri că sunt probabile mai multe creşteri ale dobânzii de politică monetară până când vor avea loc progrese suplimentare în reducerea inflaţiei, transmite CNBC.
Vorbind la o săptămână după ce oficialii Comitetului Federal pentru Piaţa Deschisă au decis, pentru prima dată în mai mult de un an, să nu împingă dobânzile mai sus, liderul băncii centrale a indicat că acest lucru a fost probabil doar un scurt răgaz, mai degrabă decât un indiciu că Fed a terminat acest drum.
"Aproape toţi participanţii la şedinţa comitetului se aşteaptă că va fi oportun să crească mai mult ratele dobânzilor până la sfârşitul anului", a spus Powell în remarcile pregătite pentru depoziţia pe care o va prezenta Comitetului pentru Servicii Financiare a, Camerei Reprezentanţilor.
Discursul face parte din depoziţia sa semestrială la Capitol Hill pentru a informa parlamentarii cu privire la politica monetară. După reuniunea de două zile a Fed de săptămâna trecută, oficialii au indicat că văd creşteri totale ale dobânzilor de 0,5 puncte procentuale până la sfârşitul anului 2023.
Aceasta ar indica două creşteri suplimentare, presupunând că vor avea loc majorări cu un sfert de punct procentual.
Dobânda de referinţă a Fed este în prezent fixată într-un interval cuprins între 5%-5,25%. Menţionând că inflaţia s-a răcit, dar "rămâne cu mult peste" ţinta de 2% a Fed, Powell a spus că banca centrală mai are mai mult de lucru.
"Inflaţia s-a moderat oarecum de la jumătatea anului trecut. Cu toate acestea, presiunile inflaţioniste continuă să fie ridicate, iar procesul de scădere a inflaţiei la 2% mai are un drum lung de parcurs", a spus el.
Oficialii Fed preferă în general să se uite la inflaţia "de bază", care exclude preţurile alimentelor şi energiei.
Aceasta arată că inflaţia rulează la o rată de 4,7% în termeni anuali, până în aprilie, conform măsurătorii preferate a băncii centrale a preţurilor cheltuielilor de consum personal.
Indicele de bază al preţurilor de consum pentru luna mai a fost de 5,3%.
Mişcările de politică monetară, cum ar fi majorarea ratelor dobânzilor şi eforturile Fed de a renunţa la deţinerile de obligaţiuni din bilanţul său, tind să funcţioneze cu întârzieri. Ca atare, oficialii au decis să renunţe la creştere la întâlnirea din această lună, deoarece au observat impactul pe care l-a avut înăsprirea politicilor asupra economiei.
Powell a spus că piaţa forţei de muncă este încă strânsă, deşi există semne că are loc o relaxare a condiţiilor, cum ar fi o creştere a participării forţei de muncă în grupa de vârstă de la 25 la 54 de ani şi o anumită moderare a salariilor.
Cu toate acestea, el a remarcat că numărul locurilor de muncă disponibile depăşeşte cu mult rezerva de forţă de muncă disponibilă.
"Am observat efectele înăspririi politicii noastre asupra cererii în sectoarele economice cele mai sensibile la rata dobânzii. Totuşi, va dura timp pentru ca efectele depline ale constrângerii monetare să fie realizate, în special asupra inflaţiei", a spus el.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ce crede omul cu cel mai mare IQ despre ce ni se întâmplă după moarte: "Este încetarea relației cu corpul fizic particular. Vi se poate oferi un corp înlocuitor"
Chris Langan, considerat „cel mai inteligent om din lume" datorită unui IQ estimat între 190 și 210, și-a împărtășit gândurile despre moarte și viața de apoi într-un episod al podcastului Theories of Everything, găzduit de Curt Jaimungal. Viziunea sa, fundamentată pe o combinație de matematică, filosofie și spiritualitate, oferă o perspectivă profundă asupra acestui subiect complex și universal.
-
Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
Peso-ul argentinian s-a întărit în termeni reali mai mult decât orice altă monedă în 2024, sporind popularitatea președintelui libertarian Javier Milei, chiar dacă economiștii pun la îndoială sustenabilitatea prețurilor ridicate din Argentina.
-
Scandal în coaliția de guvernare din cauza ordonanței "trenuleț". Liberalii sar la ceartă cu ungurii si pesedistii
Ordonanţa "trenuleţ" a iscat primul scandal în coaliţia de guvernare. Liberalii sunt nemulţumiţi de două dintre măsurile prevăzute în ordonanţă. Mai mult, ordonanţa care aduce austeritate şi tăieri ar încalca programul de guvernare.
-
Rusia se pregătește de un război cu Japonia și Coreea de Sud - țările pro-americane de la frontiera sa
Armata rusă a pregătit o listă de 160 de facilități în Japonia și Coreea de Sud în cazul unui potențial război cu cele două țări, relatează publicația Financial Times, care a primit documente secrete ale armatei ruse din surse occidentale.
-
Câinii Schengen: Un cățel a trecut primul frontiera libera în Vama Petea. Poliția l-a primit cu urale!
Românii au așteptat ani buni să poată circula fără controale în spațiul Schengen. Dacă mulți și-au dorit vacanțe fără cozi la vamă, transportatorii au fost de departe cei mai fericiți.
-
Ce pune la cale Teheranul? Iranul dă asigurări că o nouă rezistenţă va apărea în Siria împotriva Israelului
O „nouă rezistenţă" împotriva Israelului va apărea în Siria, în ciuda căderii fostului preşedinte Bashar al-Assad, potrivit unui înalt responsabil iranian apropiat ayatollahului Ali Khamenei.
-
Obiceiuri și superstiții de Anul Nou. Ce nu este bine să faci pe 31 decembrie și 1 ianuarie pentru a nu rămâne fără bani tot anul ce vine
Simboluri, colinde şi obiceiuri păgâne marchează, în datina românească, ultima zi a anului vechi şi în prima a celui nou. În Muntenia se umblă cu capra, în Moldova cu ursul, „mascaţii" sunt în Bucovina, iar în noaptea dintre ani se pun vâsc, struguri şi smochine pe masă, pentru belşug.
-
TikTok, amendată cu 10 milioane de dolari pentru provocările mortale care circulă pe platformă
Venezuela a amendat, luni, TikTok cu 10 milioane de dolari pentru „neglijența" sa privind controlul provocărilor online care circulă pe platformă. Decizia vine după ce trei adolescenți din țară au murit după ce au luat parte la o provocare periculoasă.
-
O pastilă pentru câini ar putea să conțină secretul longevității oamenilor. La patrupede li s-a prelungit viața cu patru ani
O companie americană de biotehnologie se pregătește să lanseze o pastilă de longevitate cu aromă de carne de vită pentru câini, care le-ar putea prelungi viața cu până la un an - iar unii oameni de știință cred că medicamente similare ar putea face același lucru pentru oameni.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 2.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 3.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 4.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 5.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 6.Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
- 7.Ies la iveală abuzuri inimaginabile ale lui Alfred Bulai. Își bătea elevele de școală generală la fundul gol pe care le apleca peste bancă
- 8.A fost virusul Covid scăpat dintr-un laborator chinez? Cea mai plauzibilă variantă, conform unei comisii din SUA
- 9.New York Times: Anulînd fără dovezi alegerile, CCR a oferit un cadou Rusiei
- 10.Asasinarea generalului rus: a fost publicată prima mărturie a suspectului reţinut
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu