Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Șeful maghiar al CJ Mureș cu 3 milioane de euro de la Budapesta pentru campanie. Turnat deoarece n-a platit comisionul de 100.000 de euro

Postat la: 05.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un dosar pe care DNA nu vrea să îl ancheteze. Anul trecut înainte de alegerile locale din Mureș o înregistrare denunț era publicată de presa locală din Mureș:

Peter Ferenc, reales între timp președinte al Consiliului Județean Mureș, a fost acuzat într-o postare de pe youtube de Untol Silard, cel care susține că ar fi avut misiunea de a aduce din Ungaria suma de 3 milioane de euro pentru campania electorală a liderului UDMR Mureș și șeful județului.

„Eu, Silard Untol, am aranjat o mașină cu 3 milioane de euro în ea, proveniți de la guvernul Budapestei pentru UDMR, ca Peter Ferenc să poată cumpăra 25.000 de voturi. Mașina cu care s-au dus banii a fost un Ford Mondeo albastru. Toți banii au ajuns în siguranță la Peter Ferenc. Deja s-a împărțit din ei, pentru cumpărarea de voturi. Știm că 300.000 euro erau pentru Dumitrița Gliga, care are o prietenie cu UDMR, știm că 150.000 euro au ajuns la un lider țigan, să cumpere țiganii să-l susțină pe Peter Ferenc.

Nouă ne-a promis 100.000 euro pentru a aduce banii în siguranță la Târgu Mureș. La final ne-au dat doar 5.000 de euro. Pentru asta fac public să se știe cum sunt voturile la Târgu Mureș. Și dacă tot am zis, trebuie să mai știți că Peter Ferenc este agent al serviciilor de la Budapesta și colaboratorul lui este Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș", se arată în înregistrarea explozivă.

Despre Peter Ferenc se mai știe că a „donat" în campania electorală în schimbul voturilor peste 1000 de porții de mâncare pentru pensionarii din Târgu Mureș. Oamenii sunt revoltați și nu mai vor să fie cumpărați cu meniul zilei, scria Atacul de Mureș. "Am muncit o viață întreagă ca să fiu umilită cu un blid de mâncare pentru un vot. Mi s-a spus să vorbesc și cu copiii și nepoții să pună ștampila pe UDMR. Știu că mulți bătrâni au primit mâncare", a declarant Maria Szabo, pensionară din Târgu Mureș.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE