Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Șef de Vamă anchetat de DNA a avut grijă de familia sa înainte de a fi reținut. Și-a facut ginerele, fost frizer, controlor vamal!

Postat la: 26.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dănuț Bolohan, șeful de la Biroul Vamal de Frontieră Iași, a fost plasat în arest la domiciliu după ce procurorii DNA l-au reținut într-un dosar de corupție prin care bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproape 12 milioane de euro.

El ar fi luat mită ca să permită intrarea în țară a mai multor camioane cu mărfuri contrafăcute din Turcia, constând în haine și parfumuri.

Înainte de valul de rețineri, Dănuț Bolohan a făcut demersurile necesare ca să mulțumească și membrii familiei. Povestea începe în luna mai 2021, când Oana Bolohan, mezina familiei, medic de profesie, a acceptat să se căsătorească cu Valentin Parasca, amândoi fiind originari din județul Suceava, scrie BZI.

Cununia și petrecerea au fost organizate în orașul Vicovu de Sus, județul Suceava, în prezența rudelor și prietenilor. După momentul fericit din familia Bolohan, Valentin Parasca a fost pregătit pentru viață, pentru un post la Direcția Regională Vamală Iași.

Ginerele lui Dănuț Bolohan a fost transferat pe postul de controlor vamal la Iași, după ce a lucrat ca frizer. Valentin Parasca și-a încercat mai întâi mâna într-un salon de înfrumusețare din Iași

În luna septembrie 2022, Autoritatea Vamală Română a scos la concurs mai multe posturi temporare în vămile din țară. Erau locuri libere și la Biroul Vamal Vicovu de Sus, aflat în subordinea Direcției Regionale Vamale Iași. La concurs s-a prezentat și Valentin Parasca, ce a trecut de probele de foc.

„Au fost concursuri pentru posturile de la Vicovu de Sus, când vama era închisă. După, angajații au fost transferați la alte vămi din regiune, inclusiv la Iași. Sunt posturi temporare de debutant și asistent, pe o perioadă de 3 ani. Când s-a redeschis vama din Vicovu de Sus, mai mulți angajați s-au întors", au precizat reprezentanții Vămii Iași.

Astfel, de aproape o lună, Valentin Parasca a fost transferat la Iași, în subordinea socrului Dănuț Bolohan, pe postul de controlor vamal. Deocamdată, proaspătul angajat nu a depus o declarație de avere. Din salariu, Valentin Parasca va încasa în jur de 3.000 lei net/lună. În trecut, Valentin Parasca a lucrat la salonul de înfrumusețare „Aurelian Ion" din Iași.

Contact telefonic, Valentin Parasca a precizat doar că a participat la un concurs organizat de Autoritatea Vamală, fără să ofere alte detalii.

„Am participat la ultimul concurs, mai multe nu pot să vă spun. Tot ce știu este din ziare, nu știu mai multe (despre situația în care se află Dănuț Bolohan - n.r.). Da, locuiesc în Iași", a precizat Valentin Parasca.

În vara anului 2022, Vama Iași a fost în centrul unui scandal în momentul în care s-a anunțat că vor fi scoase la concurs mai multe posturi vacante. Până la urmă, mulți candidați au picat proba scrisă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE