Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












E timpul să colectăm pentru Bill: Testul clinic pentru un plasture vaccinal cu micropungi finanțat de Gates a fost considerat "un succes"!

Postat la: 26.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primul studiu clinic de până acum privind un vaccin cu microarticulație fără injecții pentru copii tocmai s-a încheiat. Iar cei implicați spun că a fost un "succes" în ceea ce privește vaccinarea copiilor cu vârsta de doar nouă ani atât pentru rujeolă, cât și pentru rubeolă, folosind un mic "plasture" mai degrabă decât un ac.

Cu finanțare de la Fundația Bill & Melinda Gates și de la Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), compania Micron Biomedical, cu sediul în Atlanta, a testat noua tehnologie a plasturelui vaccinal pe copii din Gambia. Plasturele cu microneedle, care arată ca un plasture, a fost aplicat pe corpul copiilor prin simpla apăsare pe piele, penetrând stratul superior al pielii.

Un studiu privind acest test a fost prezentat la recenta conferință Microneedles 2023 din Seattle. Lucrarea a analizat siguranța, imunogenitatea și acceptabilitatea unei versiuni combinate de vaccin împotriva rujeolei și rubeolei (MR) de la Institutul Serum din India.

Potrivit Gavi, Alianța pentru vaccinuri, din care Fundația Gates este membru fondator, acești plasturi cu microneedule reprezintă "viitorul vaccinării, în care aceste intervenții salvatoare de vieți sunt administrate fără durere, fără a fi nevoie de seringi sau poate chiar de profesioniști medicali calificați".

"Sprijinirea inovațiilor în materie de administrare a vaccinurilor este esențială pentru a aborda inegalitățile actuale în materie de sănătate", a declarat James Goodson, co-investigator al studiului și om de știință senior și epidemiolog la Divizia de imunizare globală a CDC, într-un comunicat de presă despre această tehnologie.

Gates a cheltuit aproape 1 miliard de dolari pentru vaccinurile cu plasturi cu microneedule, sumă pe care o va recupera cu ușurință și chiar mai mult după aprobarea FDA. Următorul pas este ca vaccinurile cu plasturi cu microneedle de la Gates să fie licențiate și lansate în comerț, moment în care profiturile încep să curgă - chibzuiască! Acesta este, bineînțeles, principalul impuls din spatele acestei tehnologii - asta și depopularea prin sterilizare și alte daune chimice.

Împreună cu CDC, Unicef, PATH și Georgia Research Alliance, Fundația Gates a direcționat 40 de milioane de dolari către Micron pentru a dezvolta tehnologia plasturelui cu microneedulă. Acești bani vor fi recuperați ușor și rapid odată ce Food and Drug Administration (FDA) va acorda în mod inevitabil aprobarea pentru plasture.

În 2017, Fundația Gates a acordat în mod direct Micron un grant de 2,2 milioane de dolari, urmat de alte 900 de milioane de dolari în 2022. Înainte de toate acestea, Gates a acordat Micron 2,5 milioane de dolari pentru a dezvolta un plasture cu microneedule special pentru poliomielită.

În ultimele câteva luni, numeroși alți investitori, inclusiv Global Health Investment Corporation și LTS Lohmann, au canalizat și mai mulți bani în visteria Micron. J2 Ventures a oferit, de asemenea, companiei 3 milioane de dolari în fonduri de investiții, ceea ce a dus finanțarea totală a seriei A a companiei la 17 milioane de dolari.

"Finanțarea Series A, prima rundă de finanțare prin capitaluri proprii pentru o companie nou înființată, după ce aceasta a demonstrat un oarecare succes cu finanțarea inițială, precede o ofertă publică", explică The Defender.

Odată normalizate și generalizate, vor exista în cele din urmă vaccinuri cu plasturi cu microneedule pentru covidă, gripă sezonieră, hepatită B, virusul papiloma uman (HPV), tifos și rotavirus, printre altele.

Până în anul 2030, se preconizează că piața vaccinurilor cu microneedule numai pentru vaccinul antigripal va ajunge la 2,3 miliarde de dolari. Cu alte cuvinte, se așteaptă ca randamentul investiției lui Gates din toate acestea să fie uriaș.

"Această tehnologie are un potențial revoluționar pentru a extinde raza de acțiune a vaccinurilor în mediile cu resurse reduse și în timpul pandemiilor", a declarat David Hoey, președinte și director executiv al Vaxxas, o companie de biotehnologie cu sediul în Brisbane, Aus. într-o declarație pentru Gavi.

La fel ca Micron, Vaxxas a dezvoltat vaccinuri cu microneedule pentru rujeolă și rubeolă, iar în prezent are în curs de desfășurare studii pe oameni atât pentru covidie, cât și pentru gripa sezonieră.

Fostul director al National Institutes of Health (NIH), Francis Collins, a vorbit, de asemenea, în termeni elogioși despre vaccinurile cu microneedule, afirmând că acestea reprezintă "o cale către vaccinuri inovatoare, de generație următoare Covid-19 și tehnologii de administrare a vaccinurilor".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE