Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dovada ca vor ca războiul să continue: UE nu a reuşit să strângă nici măcar un sfert din armamentul pe care îl promitea Ucrainei

Postat la: 31.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Miniştrii apărării din Uniunea Europeană sunt de acord că unitatea pe care o menţin în sprijinul Ucrainei trebuie să se manifeste şi în Africa, în special în Sahel, care trece printr-o situaţie complicată după lovitura de stat din Niger din iulie şi după puciul de miercuri din Gabon, transmite miercuri EFE.

Separat, Borrell le-a cerut ţărilor membre ale UE să comande mai multe muniţii pentru Ucraina, în condiţiile în care cifrele arată că blocul comunitar este foarte departe de ţinta stabilită în martie de a oferi Kievului un milion de obuze în 12 luni, relatează Reuters.

Într-o decizie istorică, ţările UE au căzut de acord în martie asupra unui plan în valoare de circa 2 miliarde de euro de a furniza un milion de obuze şi rachete Ucrainei în termen de 12 luni. Într-o primă etapă, ţările UE au apelat la propriile lor rezerve sau au cumpărat stocuri din alte ţări.

Borrell a declarat că prin această modalitate s-au strâns 224.000 de obuze şi 2.300 de rachete, în valoare totală de 1,1 miliarde de euro. Aceasta înseamnă că UE nu a reuşit să strângă nici măcar un sfert din ceea ce şi-a propus, la mai bine de cinci luni după lansarea iniţiativei, remarcă Reuters.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE