Dosarul politistilor hoti de la "economic" care au furat aurul unei case de amanet ajunge la DNA Constanta
Postat la: 09.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Dupa ce in 2016 o instanta i-a contrazis pe procurorii care intentionau sa treaca cu vederea infractiunile politistilor hoti de la "economic", iata ca si in 2020 o alta instanta procedeaza la fel, stabilind ca, "Probele administrate pana la acest moment conduc la conturarea unor indicii clare de comitere a unor infractiuni, nu numai de catre suspectul Constantinescu Marius Paul ci si de catre alti lucratori de politie care au participat la operatiunea de perchezitie, manevrare/ inventariere/ depozitare a obiectelor din aur" .
Pe data de 12 februarie 2020, instanta Tribunalului Constanta a admis plangerea formulata de grupul de firme Garant impotriva ordonantei "cu miros de blat", dispusa de procurorul Gigel Marian-Alexandru si procurorul general Gigi Valentin-Stefan din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, prin care urmareau sa-i scape de parnaie pe politistii hoti de la "economic" care au furat aurul casei de amanet Garant. Instanta a dispus intoarcerea cauzei catre procuror, in vederea completarii urmaririi penale. Astfel, dosarul s-a intors la PCA ( Parchetul Curtii de Apel) Constanta.
Avand in vedere ca infractiunile din dosar sunt asimilate infractiunilor de coruptie, PCA Cta si-a declinat competenta si a trimis dosarul catre DNA Cta , unde a fost repartizat procurorului de caz Vasile Abagiu. Seful DNA Constanta este procurorul Andrei Bodean. Cercetarea unor politisti ar trebui facuta intr-o localitate diferita de cea in care isi desfasoara activitatea, deoarece prin prisma meseriei colaboreaza indeaproape cu procurorii la rezolvarea diverselor cazuri.
Chiar daca dosarul penal in care este cercetat un politist, ajunge la un procuror care nu a avut tangente cu politistul respectiv, sau care e integru, intra in functiune "cardasiile" din cadrul sistemului care daca nu-l pot convinge pe procurorul de caz, il conving pe seful lui, care ii ia dosarul si-l repartizeaza unui procuror "ascultator". Din pacate, in Romania nu exista un mecanism eficient de prevenire a unor astfel de situatii.
Dosarul a mai fost si pe mana procurorilor de la DNA - structura centrala, care aveau in palmares destule victime la capitolul politicieni, insa au tratat dosarul cu dezinteres maxim, ceea ce te face sa iti pui intrebare daca nu cumva "carcotasii" aveau dreptate cand spuneau ca obiectivele lor erau stabilite de alte entitati pentru care spetza de fatza nu prezenta interes.
Un alt aspect important care reiese din motivare este acela ca instanta a admis toate criticile formulate de petent apreciindu-le ca intemeiate. Iata cateva din observatiile instantei din care reiese ca banuiala de blat dintre politistii hoti si anchetatorii lor, procurorul Gigel Marian-Alexandru si procurorul general Gigi Valentin-Stefan a fost temeinica:
Ordonanta emisa de procurori, ( cel de caz, Gigel Marian-Alexandru si procurorul ierarhic superior Gigi Valentin-Stefan) vine in contradictie cu probele administrate in cauza, iar succesiunea evenimentelor este prezentata diferit si inteleasa contrar acestor probe, desi speta este cat se poate de clara.
Chiar daca procurorii (cel de caz, Gigel Marian-Alexandru si procurorul ierarhic superior Gigi Valentin-Stefan) incearca sa acrediteze ideea ca aceste bunuri ar fi putut sa fie inlocuite si pe timpul cat bijuteriile s-au aflat in custodia Trezoreriei Constanta, acest lucru nu poate fi acceptat.
Suspectul Constantinescu Marius-Paul, avea obligatia de a aduce la cunostinta IPJ Cta ca au fost depistate 15 kg de tinichele, printre care margele, agrafe matanii din lemn, in conditiile in care obiectele ridicate erau doar metal galben.
Procurorii( cel de caz Gigel Marian-Alexandru si procurorul ierarhic superior Gigi Valentin-Stefan) nu au cercetat deloc motivul pentru care suspectul Constantinescu Marius-Paul a ascuns acest aspect.
"Se impune efectuarea unei expertize, de altfel solicitata de petent si aprobata de procurorul anterior cu obiectivele incuviintate la acel moment.
Deasemenea se impune identificarea obiectelor din aur existente in Trezorerie prin verificare cu reactivi specifici in vederea stabilirii titlului".
Aceste aspecte au fost solicitate de catre pagubit, insa procurorul de caz Gigel Marian-Alexandru si procurorul ierarhic superior Gigi Valentin-Stefan "s-au facut ca ploua".
Deasemenea, instanta arata ca nu poate fi primita motivarea procurorului de caz Gigel Marian-Alexandru si procurorul ierarhic superior Gigi Valentin-Stefan, cum ca probele administrate in cauza nu pot conduce la inculparea vreunei persoane pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, si nu creeaza convingerea ca Suspectul Constantinescu Marius Paul sau altul ar fi actionat cu stiinta in executarea atributiunilor de serviciu.
Aceasta deoarece probele administrate pana la acest moment conduc la conturarea unor indicii clare de comitere a unor infractiuni, nu numai de catre suspectul Constantinescu Marius Paul ci si de catre alti lucratori de politie care au participat la operatiunea de perchezitie, manevrare/inventariere/depozitare a obiectelor din aur.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 6.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 7.CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
- 8.Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
- 9.O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
- 10.Presa americană: Viziunea lui "Trump de România" - respingerea războaielor perpetue și a politicilor woke!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu