Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Directorul fermei controlate de fiul lui Dragnea, condamnat la 7 ani de închisoare

Postat la: 14.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dumitru Mişu, directorul general al fermei de porci din Teleorman unde acţionar majoritar a fost fiul lui Liviu Dragnea, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la 7 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, instanţa a admis acţiunea civilă exercitată de statul român, prin ANAF, şi l-a obligat pe Dumitru Mişu să plătească, în solidar cu SC Romcip SA (actuala SC Ferma Salcia SA), despăgubiri pentru prejudiciul cauzat de aproape un milion de lei (596.525 lei - debit principal, 251.077 lei - dobânda legală calculată până la data de 27 decembrie 2018, 145 553 lei - penalităţi de întârziere). Judecătorii au mai dispus menţinerea sechestrului asigurător. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În octombrie 2017, Parchetul General a trimis în instanţă un dosar în care administratorul fermei de porci, Ilie Liviu Dragne, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.

Parchetul susţine că Dumitru Mişu, în calitate de director general, în luna februarie 2014, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, a dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii a unor cheltuieli fictive, reprezentând achiziţii nereale de prestări servicii/execuţie lucrări, în baza unei facturi fiscale emisă în numele unei societăţi comerciale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE